Despre Proiectul

Calatorie Educativa in Lumea Satului

Calatorie Educativa in Lumea Satului (CELS) a pornit in anul scolar 2011-2012 ca proiect pilot prin TIA (Tineret in Actiune), fiind finantat prin fonduri europene. Scopul a fost crearea unei legaturi intre rural si urban prin activitati socio-educative pentru copiii cu varste cuprinse intre 6-11 ani. De la an la an numarul scolilor participante a crescut, astfel ca in anul 2013 am inaugurat Caravana “Magia Educatiei la Sat” eveniment anual sau bi-anual care se petrece intr-o scoala dintr-un sat. In cadrul lui oferim ateliere de creativitate pentru copii si de formare pentru profesori.

Am dezvoltat si extins acest program în 2014 prin Competitia Club Activ CELS prin care, la sfârșitul fiecărui an școlar, evaluăm activitatea fiecărui club prin prisma implicării profesorilor coordonatori și a rezultatelor obținute. Pentru primii 7 clasați am organizat, începând din 2016, evenimentul anual de Premiere și schimb de experiență, într-un cadru natural deosebit, într-o pensiune de lângă Brașov. La intalnire se discuta activitatea din anul anterior, se face un schimb de idei, se socializeaza si se pun la cale, impreuna, temele pentru anul viitor. Aceasta este completata de o tabara urbana adresata celor mai merituosi copii participanti in Cluburi.

Am continuat să dezvlotăm programe tot mai complexe, pe termen mai lung, pe care le-am reunit in seria “Creativ la Sat” care a debutat in 2018 cu Revista Creativ la Sat – in care fiecare scoala produce o revista locala. Am adaugat Coletul Creativ la Sat in 2019 – in care cate 2 scoli fac schimb de zestre prin colete pe care si le expediaza reciproc – si Scena Creativ la Sat in 2020 – in care sunt create, scrise si montate scurte piese de teatru.

În 2020, din cauza restrictiilor impuse de pandemia de Covid-19, am reusit sa adaptam cu succes intreaga activitate a cluburilor, precum și cele 3 evenimente anuale in online.

Descoperiti

Călătorie Educativă în Lumea Satului

Misiunea noastra este de a aduce Bucurie si Sens in Educatie prin proiectele pe care le initiem si pe care le dezvoltam alaturi de cei care aleg sa mergem impreuna pe acest drum. Descarcati regulamentul Competitiei CELS apasand butonul portocaliu.

Regulament competitie

Club Activ CELS

CELS în Imagini

Descoperă ultimele Noutăți

Ajutorul tău contează

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o Lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Pentru că tocmai i-ai crescut șansele la educație!

RON
Personal Info

Suma donata: 100,00 RON