Lansăm ediția a 9a a Competiției CLUB ACTIV CELS
Suntem entuziasmați să dăm startul unei noi ediții a Competiției Club Activ CELS! Anul acesta numărăm a 9a ediție în care profesori dedicați, ce activează în școli cu risc de abandon școlar atât din mediul rural cât și în urban, se înscriu în acest program educațional din dorința de a oferi copiilor cu care lucrează cât mai multe OPORTUNITĂȚI de învățare.
Ne bucurăm că proiectul este recomandat de Ministerul Educației, iar activitățile se înscriu în lista programului PNRAS – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Regăsiți, mai jos, informațiile necesare despre implicare, viziune și obiectivele proiectului.
Care sunt obiectivele și viziunea pe care ne dorim să le promovăm?
Credem în potențialul fiecărui copil, indiferent de mediul din care provine. Prin participarea la acest program copiii își dezvoltă mai multe abilități utile pe tot parcursul vieții, învață cu bucurie, își exprimă creativitatea, cooperează cu ceilalți, devin mai responsabili și motivați în procesul de învățare.
Toate acestea nu ar fi posibile fără dedicarea și implicarea profesorilor ce aleg să coordoneze aceste activități la nivel local. Profesorii înscriși intră în COMUNITATEA profesorilor CELS și beneficiază de suport din partea Asociației Lume Bună: comunicare săptămânală, întâlniri online lunare, ateliere online, accesul la resurse oferite de companiile partenere ale asociației prin intermediul platformei ROC – Resurse Oferite Comunităților.
Din ediția a8a lucrăm pe grupe coordonate de mentori (profesori cu experiență de minim 4 ani în proiectele asociației) cărora le mulțumim pentru perseverența și modelul care sunt pentru întreaga comunitate a profesorilor CELS.
În plus, din septembrie 2021 punem la dispoziția profesorilor colaboratori atât suport educațional, cât și accesul la resurse materiale pentru a acoperi anumite nevoi materiale locale prin crearea unui profil de profesor ROC – https://www.asociatialumebuna.com/resurse-roc/
Detalii creare cont aici
Noutatea acestei ediții constă în introducerea de ateliere și sesiuni de formare pe teme propuse de profesori, ateliere dedicate exclusiv comunității.
Cine poate participa?
Cadre didactice din mediul rural cât și în școli din mediul urban ce au risc de abandon școlar (ciclul primar şi gimnazial) ce își propun să coordoneze implementarea de proiecte recomandate de Asociația Lume Bună la nivelul școlii pe care o reprezintă.
Încurajăm și susținem crearea de noi Cluburi Activ CELS în unități de învățământ care se înscriu direct la cea de-a 9a ediție a Competiției.
Care este perioada competiției?
decembrie 2023 – 28 aprilie 2024
Până când vă puteți înscrie și cum?
Înscrierile se pot face până la data de 17 noiembrie 2023. Pentru a fi cât mai operativi în înscrierea dvs vă rugăm să completaţi formularul de AICI.
Pentru mai multe detalii, puteți consulta Regulamentul și Anexele dând click AICI.
De ce să participați ?
– Pentru că știm că implicarea dvs contează, sunteți oamenii model ce pot aduce schimbarea în bine la nivelul comunității pe care o reprezentați.
- Fiecare copil merită șanse egale la educație, iar prin colaborarea noastră vom reduce discrepanțele rural -urban existente în educația din România.
- Avem o minunată comunitate de profesori dedicați cu care colaborăm de peste 6 ani și ne dorim să o extindem și să ni se alăture cat mai mulți oameni implicați la nivel național și diaspora.
La finalul competiție, vom premia 8 Cluburi ACTIV CELS cele mai active și implicate pe toată perioada competiției. Acestea vor beneficia de participarea la GALA Profesorilor CELS – eveniment organizat anual în luna iulie. În cadrul acestui eveniment, cele mai dedicate cadre didactice vor fi premiate și se vor putea bucura de ateliere dedicate și discuții constructive despre cum putem dezvolta împreună noi proiecte.
Desigur, va fi un cadru potrivit în care participanții au oportunitatea de a găsi noi colaborări și noi idei de a-și îmbunătăți activitatea la nivel local. Premiile oferite vin să completeze bucuria de a face parte dintr-un proiect național în domeniul educației și de a fi un model de implicare în comunitatea în care trăiți.
Puteți regăsi pe site articole și fotografii de la edițiile anterioare. Iar mai jos includem o parte din testimonialele primite la finalul ediției de anul trecut, la Gala Profesorilor CELS:
Chiar dacă a fost un an plin de provocări, le-am făcut față cu brio și iată-ne ajunse la final, la Gala profesorilor CELS 2023. Pot spune, cu mâna pe inimă, că totul a fost la superlativ! De ce a fost diferită acesta Gală de altele? A fost diferită datorită numărului mai mare de participanți. Fiecare dintre noi a împărtășit cu ceilalți participanți din experiențele trăite în timpul atelierelor din cadrul Cluburilor CELS, despre faptul că proiectul *Coletul călător* este unul dintre proiectele de suflet ale multora dintre noi. A fost un eveniment special, care m-a emoționat până la lacrimi. Mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a face parte din minunata comunitate a Profesorilor CELS! Mulțumesc Lume Bună pentru toată implicarea și tot sprijinul acordat! Felicitări pentru organizarea Galei! Niga Elena
Iată că a sosit clipa valorizării efortului depus de-a lungul anului școlar ce tocmai s-a încheiat. Entuziasmul profesorilor a umplut online-ul la Gala profesorilor CELS. Și câte nu au avut de povestit. Fiecare a descris câte o frântură din munca depusă împreună cu elevii săi, în cadrul competiției CELS. De fapt, fiecare dintre noi, probabil, nici nu ne-am gândit la competiție, atunci când am realizat atelierele educative în cadrul clubului CELS pe care îl conducem. Le felicit pe toate colegele, pentru toate activitățile minunate și pentru toată bucuria și lumina pe care o aduc în viețile copiilor. Valentina Papp
Sunt norocoasă că au apărut oportunități de dezvoltare spre o lume mai buna cu noi orizonturi exact atunci când am avut nevoie de un refresh. Dacă iau în calcul și înțelepciunea populară, că “norocul ți-l faci cu mâna ta”, sau “ nu sta că-ți stă norocul”, mă gândesc că l-am ajutat și eu un pic și nu l-am lăsat să treacă pe lângă mine. Sunt foarte fericită și recunoscătoare că Proiectele Asociației Lume Bună au deschis ochii spre mine, ❤️ cu prețuire! Danila Claudia
Toate informaţiile, regulamentul și anexele necesare pot fi regăsite și pe site-ul www.asociatialumebuna.com sau apasand AICI.
Pentru mai multe detalii, vă stăm cu drag la dispoziție la adresa: contact.lumebuna@gmail.com
Implicarea dvs, a profesorilor, este esențială pentru copii și comunitatea în care activați și puteți astfel oferi un viitor mai bun copiilor și tinerilor din România.
Astfel ÎMPREUNĂ facem pași importanți în reducerea DECALAJULUI rural-urban și în reducerea ABANDONULUI școlar.