Despre proiectul

100 DE DORURI

Mulți oameni pleacă departe și nu se mai intorc nici măcar la copiii sau părinții lor. Sunt sate întregi care se destramă… Rămâne însă dorul… Ce i-ar face pe toți să se adune din nou, împreună?

Împreună cu copiii și profesorii de la școala din comuna Corlățel, județul Mehedinți și cu sprijinul Asociației Zi de Bine, dăm un exemplu de cum putem reconstrui spiritul comunității în jurul a 100 de doruri care însumează tot ce e mai important și valoros pentru cei de aici și de departe. În urma a 4 luni de educație și creație, transformă aceste legături puternice, indestructibile, în 10 repere fizice, vizibile, ale lui ACASĂ.

Ele marchează un traseu cultural-identitar ce-i va face pe corlățeni, oriunde s-ar afla, mândri de rădăcinile lor. Copiii primesc 30 de biciclete pentru a-l inaugura printr-o ștafetă în care kilometrii străbătuți împreună îi apropie simbolic de cei aflați departe.

Etapele proiectului 100 DE DORURI

  1. „Mi-e dor de…” sau „N-aș putea trăi fără…”. Lansăm un chestionar (online si offline) prin care copiii află ce-i unește pe toti, care sunt acele legături concrete, punți peste timp și spațiu, care-i țin aproape pe Corlățeni oriunde ar fi? 
  2. În paralel, copiii urmează o serie de 20 de ateliere cu specialiști în educație culturală și cu profesori din școală pe teme de patrimoniu (Iulia Iordan), scriere creativă (Veronica Leca), arhitectură (Annemarie Strihan) și fotografie (Monica Bumbeș), gastronomie locală, cântece și dansuri tradiționale, obiceiul învăruicitului.
  3. Combinăm rezultatele atelierelor cu răspunsurile primite la chestionare și le vom distila până obținem 100 de doruri – esență a identității comunei Corlățel.

4. Decupăm aceste doruri pe 10 discuri din metal – repere vizibile pe care le vom amplasa în 10 puncte strategice.

5. Donăm 30 de biciclete școlii și organizăm o ștafetă pe biciclete prin care copiii conectează spațial aceste repere temporale și afective ale satului realizând un traseu cultural-identitar. Descărcați de aici harta traseului.

6. Îl inaugurăm de Rusalii – ziua satului Corlățel – printr-un eveniment de amploare, pentru a-l face cunoscut întregii comunități.

100 DE DORURI în Imagini

Ajutorul tău contează

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o Lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Pentru că tocmai i-ai crescut șansele la educație!

RON
Personal Info

Suma donata: 100,00 RON