Despre Proiectul

Călătorie Educativă în Lumea Satului

Călătorie Educativă în Lumea Satului (CELS) a pornit în anul 2011 ca proiect pilot finanțat prin programul TIA (Tineret în Acțiune). Scopul proiectului fiind dezvoltarea creativității și facilitarea interacțiunii copiilor din rural și urban prin activități socio-educative din sfera educației non-formale.

Proiectul s-a dezvoltat și s-a extins în unitățile școlare din mediul rural la nivel național, în peste 20 de județe, prin crearea de Cluburi Activ CELS.

 Club Activ CELS – este un spațiu din școală (sală de clasă/ bibliotecă) în care un grup de copii coordonați de un profesor desfășoară în mod constant (săptămânal) activități educative din proiectele Asociației Lume Bună.

 Activitățile educative desfășurate în cluburile Activ CELS au în vedere dezvoltarea creativității, abilităților de comunicare, spiritul de echipa și dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor beneficiari.

Implicarea copiilor în proiectele noastre derulate în cadrul cluburilor CELS locale contribuie la creșterea motivației în  procesul de învățare și reducerea abandonului școlar.

Începând cu anul școlar 2015-2016 desfășurăm anual Competiția Club Activ CELS – proiect prin care școlile din rural se înscriu în competiție și desfășoară constant activități de educație non-formala specifice proiectelor Asociației Lume Bună pe perioada întregului an școlar. Activitatea Cluburilor CELS este evaluată la finalul anului școlar, fiind selectate 7 cluburi CELS cu cele mai bune rezultate ce sunt premiate prin organizarea Galei CELS.  

Atât Competiția CLUB ACTIV CELS cât și GALA CELS urmăresc consolidarea și dezvoltarea unei Comunități a profesorilor CELS care sa poată oferi noi oportunități educative copiilor din rural și astfel să contribuie  la creșterea motivației în procesul de învățare și la reducerea  abandonului școlar la nivel național.

Competiţia Club Activ CELS

Proiect prin care școlile din rural, ce au / înființează un CLUB Activ CELS la nivel local, se angajează sa desfasoare constant activități din proiectele Asociației Lume Bună pe perioada întregului an școlar.  

Caravana “Magia Educației la Sat”

Proiect  prin care mergem anual în comunitatile rurale ce au create CLUBuri CELS și oferim ateliere de creativitate și animație socio-educativă  pentru copii și sesiuni de formare pentru profesorii din școală.

CELS în Imagini

Descoperă ultimele Noutăți

Ajutorul tău contează

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o Lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Pentru că tocmai i-ai crescut șansele la educație!

RON
Personal Info

Suma donata: 100,00 RON