Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

0 Comment
409 Views

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație

Gala CELS, ediția a 8-a, a avut loc în online pe 29 iunie și a fost despre provocări și reușite, impact la nivelul comunităților rurale și mai ales despre dedicarea profesorilor din rural de a oferi copiilor noi oportunități educaționale.   

Este o altă ediție în care Ministerul Educației ne-a fost alături, atât la început (luna octombrie 2022 – prin recomandarea proiectului la nivel național către școlile din rural), cât și la Gala Profesorilor CELS.

Proiectul in cifre

Este o primă ediție la alt nivel! Anul acesta am avut peste 200 de cadre didactice din 39 județe înscrise, care au realizat activități de educație non-formală pentru un număr de peste 3000 de elevi.

La final, doar 67 de profesori din 29 de județe au fost suficient de perseverenți încât să rămână implicați pe toată durata celei de-a 8 ediții (8 luni) și au dus proiectul la 1024 de elevi la nivel național.

Gala Profesorilor CELS  a adus împreună profesorii implicați în această ediție și parteneri ce ne sunt alături: Bogdan Nicolai din partea editurii BOOKLET, Katia Pascariu cu care avem o colaborare de peste 3 ani și  reprezintă Centrul de Teatru Educațional Replika, Mirela Nicolae din partea Radio România Cultural și Cătălina Chendea din partea Ministerului Educației.

În ultimii ani am pus accent pe consolidarea comunității profesorilor CELS formată din cadre didactice ce aduc proiectele asociației în școlile în care activează (peste 95%  din mediul rural), le coordonează și contribuie la creșterea motivației în procesul de învățare pentru toți copii beneficiari.

În aceasta comunitate, profesorii se simt parte dintr-un grup ce oferă noi oportunități de educație copiilor la nivel național, se inspiră unii pe alții, se susțin, devin prieteni și continuă să se implice an de an, generație de generație, simțind că lasă ceva valoros în urma lor.

Proiectele în care s-au implicat profesorii pe parcursul acestei ediții:

Această ediție a fost o provocare pentru noi având în vedere numărul mare de profesori implicați. Așa încât am fost nevoiți sa găsim noi modalități de a gestiona și a oferi suport fiecărui nou profesor.

Soluția a fost împărțirea pe 10 grupe de profesori (o medie de 20 de profesori/grupă), fiecare grupă fiind coordonată de câte un profesor MENTOR. Mentorii fiind profesori cu care avem colaborări de minim 3 ani pana la 11 ani. Le mulțumim pentru felul în care s-au descurcat cu această provocare, pentru timpul și energia pe care le-au investit în acest nou rol, pe lângă cel de a face activități cu elevii de la clubul CELS local.

Am avut întâlniri online lunare în cadrul comunității profesorilor CELS, dar și întâlniri dedicate mentorilor, tocmai pentru a ne asigura de o bună desfășurare a proiectelor.

Având un număr mult mai mare de profesori implicați am decis să acordăm mai multe premii. Deși ar fi meritat premii toți cei 67 de profesori implicați pe toată durata ediției a8a, am reușit să premiem 28 de profesori și aici găsiți articolul dedicat lor.

Impactul activităților din cadrul Competiției Activ CELS

Iar pentru a încheia în forță, haideți să vedeți câteva mesaje din culisele Competiției CELS și ce impact au avut proiectele în viața copiilor beneficiari, în ediția anului școlar 2022-2023

https://drive.google.com/drive/folders/1uJGyiCN9J5Dcmmk6rBeiy5O-dT6t6geX?usp=sharing

Iată că a sosit clipa valorizării efortului depus de-a lungul anului școlar ce tocmai s-a încheiat. Entuziasmul profesorilor a umplut online-ul la Gala profesorilor CELS. Și câte nu au avut de povestit. Fiecare a descris câte o frântură din munca depusă împreună cu elevii săi, în cadrul competiției CELS. De fapt, fiecare dintre noi, probabil, nici nu ne-am gândit la competiție, atunci când am realizat atelierele educative în cadrul clubului CELS pe care îl conducem. Le felicit pe toate colegele, pentru toate activitățile minunate și pentru toată bucuria și lumina pe care o aduc în viețile copiilor. Valentina Papp

Sunt norocoasă că au apărut oportunități de dezvoltare spre o lume mai buna cu noi orizonturi exact atunci când am avut nevoie de un refresh. Dacă iau în calcul și înțelepciunea populară, că “norocul ți-l faci cu mâna ta”, sau “ nu sta că-ți stă norocul”, mă gândesc că l-am ajutat și eu un pic și nu l-am lăsat să treacă pe lângă mine.  Sunt foarte fericită și recunoscătoare că Proiectele Asociației Lume Bună au deschis ochii spre mine, ❤️ cu prețuire! Danila Claudia

Mulțumesc Asociația Lume Bună pentru premiul primit și sponsorilor pentru surprizele trimise! Desfășurarea Clubului CELS a fost o bucurie pentru copii deoarece au avut posibilitatea să desfășoare activități educative într-un mod relaxant, să lucreze mai mult în perechi și să se exprime liber. Vacanță frumoasă tuturor! prof Carmen Becheru

Chiar dacă a fost un an plin de provocări, le-am făcut față cu brio și iată-ne ajunse la final, la Gala profesorilor CELS 2023. Pot spune, cu mâna pe inimă, că totul a fost la superlativ! De ce a fost diferită acesta Gală de altele? A fost diferită datorită numărului mai mare de participanți. Fiecare dintre noi a împărtășit cu ceilalți participanți din experiențele trăite în timpul atelierelor din cadrul Cluburilor CELS, despre faptul că proiectul *Coletul călător* este unul dintre proiectele de suflet ale multora dintre noi. A fost un eveniment special, care m-a emoționat până la lacrimi. Mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a face parte din minunata comunitate a Profesorilor CELS! Mulțumesc Lume Bună pentru toată implicarea și tot sprijinul acordat! Felicitări pentru organizarea Galei! Niga Elena

Mulțumim sponsorilor și susținătorilor!

Am reușit să trimitem premiile prin colete și le mulțumim  susținătorilor noștri care au contribuit la premierea profesorilor din aceasta ediție.
Mulțumim ECDL România și Centrului Educațional  Replika.


Lansăm ediția a 9a a Competiției CLUB ACTIV CELS

Suntem entuziasmați să dăm startul unei noi ediții a Competiției...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...