Contribuie și tu

Cum te poți implica

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o Lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Poți alege oricare din variantele următoare pentru a-i crește șansele la educație:

  • donează online
  • redirecționează 3,5%
  • donează prin GalantOm
  • donează prin transfer bancar 
  • fii voluntar

Donează
online

Donează pentru Asociația Lume Bună şi investeşti astfel într-un viitor mai bun pentru noi toți! Orice sumă contează, chiar dacă e vorba de numai 10 lei (valoarea unei cutii de creioane colorate). Educația este drumul cel mai sigur pe care societatea poate evolua.

Lume Bună este despre consolidare prin implicare, ne dorim să reducem abandonul școlar, analfabetismul funcțional și să dezvoltăm inteligența emoțională.

Ești la un click distanță de a motiva un copil să rămană la școală.

Donatia cu cardul se face accesând una din cele trei cauze de mai jos, dureaza 3 minute și are un impact pe termen lung în educație.

Donatia prin transfer bancar se face în contul Asociației Lume Bună, CUI 25261770,  IBAN : RO88RZBR0000060014449093, Raiffeisen Bank.

RON
Personal Info

Suma donata: 100,00 RON

Redirecționează
3,5%

Poţi susţine financiar educaţia şi proiectele noastre fără nici un cost pentru tine!

La începutul fiecărui an, până în luna mai, poţi completa formularul 230 pentru a redirecţiona 3,5% din impozitul tău pe venitul din anul anterior (datorat statului) către un ONG pe care dorești să-l susţii (conform legii 571/2003).

Te invităm să dai click pe butonul „Doneaza 3,5%” de mai jos. Vei deschide formularul 230 de redirecționare a 3,5% în format pdf. În 3 minute îl poți completa (doar partea de sus – date personale) și semna (jos în formular), apoi îl poți depune la ANAF sau îl poți trimite scanat către: contact@asociatialumebuna.com și ne ocupăm noi de depunerea lui.

Persoanele care realizeaza venituri impozabile: salarii si asimilate salariilor, pensii (peste 2000 lei), activitati independente, sportive, drepturi de proprietate intelectuala sau din cedarea folosintei bunurilor (de exemplu, chirii) si cei care au obligatia depunerii declaratiei unice 212, care se depune pana la data de 25 mai 2022, inclusiv.

Da, poti face asta prin declaratia unica 212, la rubrica de 3.5%. PFA-urile pot face atat sponsorizari, cat si redirectionare in acelasi an fiscal!

Poti trimite deja deoarece suntem in perioada de completare si trimitere a formularului 230.  Doar pana pe 25 mai​ 2022 se pot depune la Administratia Financiara.

Este nevoie sa completezi sectiunea I care contine datele tale de identificare si sa semnezi la Semnatura contribuabilului.

Te sfatuim sa completezi si campul de e-mail si/sau telefon, in cazul in care ANAF are nevoie sa ia legatura cu tine. Gata!

Vei vedea ca datele Asociatiei Lume Buna sunt deja completate.

Administratia Financiara de care apartii este cea din localitatea de domiciliu trecuta in cartea de identitate. Iata aici o lista cu adresele administratiilor financiare.

Pentru a cauta usor apasa Ctrl+F si cauta dupa numele orasului sau comunei (nu al satului) in care ai domiciliul din buletin. Pot exista mai multe localitati cu acelasi nume, in judete diferite. Apasa pe sagetile din dreptul campului de cautare pentru a fi sigur ca gasesti localitatea din judetul tau.

Nu. Nu este nevoie sa atasezi Fisa Fiscala, iar suma redirectionata va fi calculata si completata de catre inspectorul fiscal.

Nu. Este alegerea ta despre cum se pot folosi o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obtinute in 2021. In cazul in care nu alegi sa sustii o cauza anume, intreaga suma va ramane la bugetul de stat.

Din 2021 toate organizatiile nonprofit pot primi pana la 3,5% din impozitul pe venit.
Inregistrarea ASOCIATIEI “LUME BUNA” poate fi verificata accesand acest link si introducand codul fiscal 25261770 .

Nu, nu este obligatoriu. Dupa completare si semnare il poti retrimite la noi folosind adresa de e-mail: contact@asociatialumebuna.com si ne ocupam noi pentru depunerea lui la Administratia Financiara.

Donează prin
GalantOm

Vine Aniversarea ta, ce ai zice să treci pe lista de dorințe “o Lume mai Bună prin educație”?  Roagă-ți rudele și prietenii ca în loc de cadou, să doneze o sumă de bani către Asociația Lume Bună în numele tău, iar astfel să faceți împreună “un pas pentru o Lume mai Bună prin educație”.

Îți poți “Dărui ziua de naștere” prin intermediul platformei Galantom. Este o platformă care aduce împreună oameni de bine: fundraiseri, donatori și organizații non-profit.

Intri aici: https://ziuata.galantom.ro/projects/select?organization=LUME%20BUNA&name=&id_category=

1. Alegi proiectul pe care vrei să îl susţii.
2. Completezi un scurt formular pentru a-ţi personaliza pagina ta Galantom.
3. Apoi vom activa noi pagina (poate dura o zi).
După ce pagina este activată, trimite link-ul către prieteni, rude, vecini, oricine crezi că ar vrea sa facă o schimbare în bine pentru educaţia din România.

Poți dona și aici: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/125-de-liceeni-dedica-1000-de-ore-de-meditatii-copiilor-din-10-sate-Avem-nevoie-si-de-ajutorul-tau

Dacă ai nevoie de ajutor în acest proces, nu ezita să ne contactezi contact@asociatialumebuna.com.

Fii
voluntar

Aleg să devin VOLUNTAR!

Timpul dedicat unei idei este o investiție uriașă. În mediul ONG, unde impactul unui proiect se măsoară în dedicarea și implicarea echipei, prezența voluntarilor este absolut esențială. Dacă poți să dedici o parte din timpul tău și crezi în potențialul fiecărui copil, ne-ar face plăcere să facem cunoștință și să dezvoltăm împreună proiectele Asociației Lume Bună. Organizăm periodic workshop-uri și ateliere pentru voluntari pe diverse teme, în funcție de interesele și dorințele fiecăruia. Dacă vrei să fii un Viteaz Voluntar, te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii.