Viziune

Dorim ca orice copil să fie încurajat și educat pentru a deveni dornic să exploreze și să cunoască lumea, să-și manifeste liber creativitatea, să creadă în propriile forțe. Vrem să intre în viața adultă conștient și mândru de apartenența sa și de valorile culturale locale și naționale. Vrem, de asemnea, ca fiecare copil să aibă șansa să-și găsească vocația cât mai timpuriu, pentru a fi motivat în ceea ce face, pentru a deveni un om împlinit care contribuie astfel la o Lume mai Bună. Credem că educația prin cultură este acea baghetă magică prin care putem înfăptui toate aceste lucruri.

Misiune

Pe termen scurt vrem să aducem bucurie în procesul de învățare și încurajăm gândirea și exprimarea creativă a copiilor. Pe termen mediu, proiectele noastre aduc mai multă motivație atât copiilor cât și profesorilor implicați. Copiii ajung să-și dezvolte abilități variate, esențiale pentru reușita în viață: organizatorice, de comunicare, de cooperare și lucru în echipă, rezolvare a problemelor apărute pe parcurs, gândire critică, încredere în sine. Pe termen lung, ca o consecință și o consolidare prin repetiție a acestor reușite, reducem abandonul școlar și analfabetismul functional și dezvoltăm inteligența emoțională, cu un bun impact la nivelul comunităților locale.

Obiective

Ne propunem să asigurăm continuitatea proiectelor noastre de la an la an, lucru esențial pentru a consolida rezultatele obținute și a ne îndeplini misiunea pe termen lung. Îmbunătățim permanent programele noastre și metodele de a le extinde, ca bune practici, în cât mai multe școli de la sate din toată țara. Pentru aceasta dorim să obținem susținerea financiară și implicarea prin diverse acțiuni a comunităților și companiilor locale și, de ce nu, a diasporei. În același timp facem demersuri pentru a obține acreditarea programelor noastre educative de către Ministerul Educației.

Valorile noastre

Thumbnail

Construim motivație prin realizarea unor proiecte în care copiii învață cu BUCURIE.

Thumbnail

Construim motivație prin încurajarea copiilor de a se exprima creativ, de a crea valoare pentru ei și comunitățile în care trăiesc.

Thumbnail

Construim motivație prin Implicare: a noastră (echipa asociației), a profesorilor dedicați (din comunitățile rurale și a specialiștilor cu care colaborăm), a copiilor beneficiari co-creatori în proiecte și a tuturor partenerilor și susținătorilor proiectelor noastre.

Thumbnail

Construim motivație prin oferirea de șanse egale copiilor și profesorilor din mediul rural.

Thumbnail

Construim motivație prin promovarea diversității culturale și a specificului cultural local din toate comunitățile implicate în proietele noastre.

Să facem cunoștință

Raport de activitate

Află mai multe despre impactul proiectelor noastre în educația din România.