Viziune

Dorim ca orice copil sa fie incurajat si educat pentru a deveni dornic sa exploreze si sa cunoasca lumea, sa-si manifeste liber creativitatea, sa creada in propriile forte. Vrem sa intre in viata adulta constient si mandru de apartenenta sa si de valorile culturale locale si nationale. Vrem, de asemnea, ca fiecare copil sa aibe sansa sa-si gaseasca vocatia cat mai timpuriu, pentru a fi motivat in ceea ce face, pentru a deveni un om implinit care contribuie astfel la o Lume mai Buna. Credem ca educatia prin cultura este acea bagheta magica prin care putem infaptui toate aceste lucruri.

Misiune

Pe termen scurt aducem bucurie in procesul de invatare si incurajam gandirea si exprimarea creativa a copiilor. Pe termen mediu proiectele noastre aduc mai multa motivatie atat copiilor cat si profesorilor implicati. Copii ajung sa-si dezvolte abilitati variate, esentiale pentru reusita in viata: organizatorice, de comunicare, de cooperare si lucru in echipa, rezolvare a problemelor aparute pe parcurs, gandirea critica, increderea in sine. Pe termen lung, ca o consecinta si o consolidare prin repetitie a acestor reusite, reducem abandonul scolar si analfabetismul functional si dezvoltam inteligenta emotionala, cu un bun impact la nivelul comunitatilor locale.

Obiective

Ne propunem sa asiguram continuitatea proiectelor noastre de la an la an, lucru esential pentru a consolida rezultatele obtinute si a ne indeplini misiunea pe termen lung. Imbunatatim permanent programele noastre si metodele de a le extinde, ca bune practici, in cat mai multe scoli de la sate din toata tara. Pentru aceasta dorim sa obtinem sustinerea financiara si implicarea prin diverse actiuni a comunitatilor si companiilor locale si, de ce nu, a diasporei. In acelasi timp facem demersuri pentru a obtine acreditarea programelor noastre educative de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Valorile Noastre

Thumbnail

Construim motivatie – prin realizarea unor proiecte in care copiii invata cu BUCURIE

Thumbnail

Construim motivatie – prin incurajarea copiilor de a se exprima creativ, de a crea valoare pentru ei si comunitatile in care traiesc

Thumbnail

Construim motivatie – prin Implicare. Implicarea noastra (echipa asociatiei), a profesorilor dedicati (din comunitatile rurale),a copiilor beneficiari co-creatori in proiecte si a tuturor partenerilor si susținătorilor proiectelor noastre.

Thumbnail

Construim motivatie – prin oferirea de sanse egale copiilor si profesorilor din mediul rural

Thumbnail

Construim motivatie – prin promovarea diversitatii culturale si a specificului cultural local din toate comunitatile implicate in proietele noastre

Să Facem Cunoștință

Raport Activitate

Află mai multe despre impactul proiectelor noastre în educația din România.