Despre

Proiectul ROCultural

ROCultural este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) ce a pornit în anul 2021 de la energia canalizată către adaptarea în online a proiectelor noastre. 

Copii din sate din Romania si copii romani din diaspora pornesc într-o călătorie de mii de km parcurși virtual, descoperind și punând în valoare patrimoniul local și personal într-o serie de ateliere pe teme de patrimoniu, scriere creativă, fotografie și actorie. 

Proiectul facilitează interacțiunea dintre copiii români de pretutindeni într-un proiect cultural, principalul beneficiu fiind aducerea laolaltă a atâtor oameni care, altfel, nu s-ar întâlni niciodată. Copiii din diaspora  se reconectează  cu rădăcinile lor și își exersează limba maternă. La final copiii sub îndrumarea profesorilor coordonatori organizează, fiecare în comunitatea sa, un eveniment cultural în care își prezintă comunitatea prin creațiile lor artistice. 

Tot în cadrul acestui proiect am realizat Platforma ROC – Resurse Oferite Comunităților ce este activă până în prezent.

Sprijinim învățarea continuă prin oferirea de cunoștințe, facilitarea participării directe a profesorilor la ateliere ținute de specialiști și facilitarea unui schimb de bune practici între toți cei implicați.

Lista nevoilor materiale ale școlilor din zone rurale ce pot fi acoperite din resurse aflate în dotarea companiilor dornice să ajute.

ROC în Imagini

Descoperă partenerii noştri

Ajutorul tău contează

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o Lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Pentru că tocmai i-ai crescut șansele la educație!

RON
Personal Info

Suma donata: 100,00 RON