About

Platforma ROCultural

Asociația Lume Bună construiește un spațiu unic în zona de educație nonformală prin cultură: Platforma ROCultural de resurse oferite comunităților (ROC), proiect co-finanțat de Administația Fondului Cultural Național (AFCN). Am pornit de la experiența câștigată în cei 10 ani de activitate și, mai ales, de la energia canalizată în ultimul an către adaptarea în online cu succes a proiectelor noastre, principalul beneficiu fiind aducerea laolaltă a atâtor oameni care, altfel, nu s-ar fi întâlnit niciodată.

Platforma ROCultural este, de aceea, gândit ca un teren fertil. Cele mai variate resurse – materiale, idei, cunoștințe experiențe, ghiduri de implementare – vor fi semințele unor întâlniri între copii, profesori, specialiști în educație culturală, comunități locale și companii care vor să ajute. Totul va fi canalizat pe 3 direcții: Projects, Education și Resources iar site-ul asociației devine locul în care acestea sunt integrate, sub numele (in short ROC).

Integrăm aici toate proiectele marca asociaței noastre: complexe, gândite pe termen lung, care au ca scop formarea unei identități culturale, responsabilizarea socială și dezvoltarea creativității copiilor. Celor existente, adăugăm Proiectul ROCultural a cărui descriere o găsiți în continuare pe această pagină.

Sprijinim învățarea continuă prin oferirea de cunoștințe, facilitarea participării directe a profesorilor la ateliere ținute de specialiști și facilitarea unui schimb de bune practici între toți cei implicați.

Lista nevoilor materiale ale școlilor din zone rurale ce pot fi acoperite din resurse aflate în dotarea companiilor dornice să ajute.

About

Proiectul ROCultural

20 de copii din 4 sate românești  (Piscu – Galați, Vaideeni – Vâlcea, Corlățel – Mehedinți, Faraoanele – Vrancea) și 10 copii români din diaspora (Cork – Irlanda) pornesc într-o călătorie virtuală, în care leagă cei 3600 de km care-i despart, descoperind și punând în valoare patrimoniul local și personal într-o serie de 10 ateliere pe teme de patrimoniu, scriere creativă, fotografie și actorie.

Cei plecați se reconectează astfel cu rădăcinile lor și exersează limba maternă. În acest vast schimb de experiență cu toții capătă noi perspective venind din zone atât de diferite cultural. La final vor organiza, fiecare în comunitatea sa, un eveniment cultural pentru a arăta tuturor ce lucruri frumoase îi înconjoară și ce mândri sunt de ele și cum reușesc să transmită aceste lucruri prin creațiile lor artistice.

(in short ROC) în Imagini

Your help counts

With your donation, together with other people with beautiful souls, you contribute to a better world. From somewhere in a village, a child sends you a smile and a hug. Because you just raised the chances to an education for this kid.

RON
Personal Info

Donation Total: 20,00 RON