About

Proiectul ROCultural

ROCultural este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) ce a pornit în anul 2021 de la energia canalizată către adaptarea în online a proiectelor noastre. 

Copii din sate din Romania si copii romani din diaspora pornesc într-o călătorie de mii de km parcurși virtual, descoperind și punând în valoare patrimoniul local și personal într-o serie de ateliere pe teme de patrimoniu, scriere creativă, fotografie și actorie. 

Proiectul facilitează interacțiunea dintre copiii români de pretutindeni într-un proiect cultural, principalul beneficiu fiind aducerea laolaltă a atâtor oameni care, altfel, nu s-ar întâlni niciodată. Copiii din diaspora  se reconectează  cu rădăcinile lor și își exersează limba maternă. La final copiii sub îndrumarea profesorilor coordonatori organizează, fiecare în comunitatea sa, un eveniment cultural în care își prezintă comunitatea prin creațiile lor artistice. 

Tot în cadrul acestui proiect am realizat Platforma ROC – Resurse Oferite Comunităților ce este activă până în prezent.

Sprijinim învățarea continuă prin oferirea de cunoștințe, facilitarea participării directe a profesorilor la ateliere ținute de specialiști și facilitarea unui schimb de bune practici între toți cei implicați.

Lista nevoilor materiale ale școlilor din zone rurale ce pot fi acoperite din resurse aflate în dotarea companiilor dornice să ajute.

ROC in images

Discover our partners

Your help counts

With your donation, together with other people with beautiful souls, you contribute to a better world. From somewhere in a village, a child sends you a smile and a hug. Because you just raised the chances to an education for this kid.

RON
Personal Info

Donation Total: 100,00 RON