Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

0 Comment
377 Views

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum?
Noi, echipa Asociației Lume Bună, am organizat a treia ediție a Galei proiectului MOV – Meditații Oferite de Voluntari în data de 10 iunie, la Cărturești Modul. Gala MOV la Cărturești Modul a devenit deja o tradiție, fiind al 3-lea an consecutiv când ne reunim cu toții acolo. Cu mult entuziasm, emoție și recunoștință.
Dar cel mai important
: De ce am făcut asta?
Am organizat Gala MOV pentru că ne-am dorit să premiem implicarea voluntarilor MOV, să construim împreună un context de comunicare între liceeni și invitații noștri surpriză, dar mai ales să învățam unii de la alții și să ne sărbătorim unii pe alții.

Anul acesta, MOV sărbătorește 3 ani de activitate. În anul școlar 2022-2023 s-au implicat peste 60 de liceeni, înscriși deja în proiect din luna ianuarie, care au oferit meditații copiilor din 8 sate la nivel național: Șinca Veche – Brașov, Bătrâni – Prahova, Piscu – Galați, Faraoanele – Vrancea, Vaideeni – Vâlcea, Liebling – Timiș, Sinești – Iași, Corlățel – Mehedinți. Bucuria noastră a fost când, începând din luna martie, s-a mai adăugat încă o comunitate în familia MOV – Oltișoru, județul Olt.

Pe scurt: peste 60 de liceeni meditatori, peste 70 de elevi meditați, 8 sate din 8 județe.

Iar pentru a le putea oferi voluntarilor MOV o zi pentru și despre ei, am făcut mai mulți pași.

  1. Primii pași: Scaune, Premii, Bun venit!

E o zi superbă afară așa că profităm de grădina interioară de la Cărturești Modul și aranjăm scaunele afară. Apoi, aranjăm cu grijă premiile și toate surprizele pe care abia așteptăm să le dăruim liceenilor.

Larisa – coordonatorul proiectului MOV, sau Lari cum este știută de liceenii MOV, a spart gheața: Bun venit ! Toată atenția este îndreptată spre ea și creștem energia treptat cu aplauze, de la un deget până la toate cele zeci de degete prezente.

  1. Pas cu pas, Om cu Om: Mihail Mușat, Andreea Archip, Katia Pascariu.

Și pentru că ne-am dorit să le oferim liceenilor inspirație și oameni model, au urmat speakerii noștri surpriză:

Mihail Mușat – Alături de care am făcut primii pași împreună.

De Mihail suntem strâns legați – el a fost inițiatorul Asociației Lume Bună în 2008, până la preluarea ulterioară a asociației de către Larisa, actualul președinte. Așa că da, pentru noi el este părintele devenit prieten de încredere, sfătuitor sincer și o combinație faină de profesor înțelept și elev extrem de curios.

Mihail î-a încurajat pe elevi să fie atenți la vocea din interior: ce le spune, ce le place, ce nu le place, ce să schimbe, dar mai ales că niciodată nu e prea târziu să îți schimbi direcția. Căutarea e continuă, iar schimbarea e naturală!

Andreea Archip – Alături de care am făcut un prim pas cu poveste.

Andreea este redactor-șef la Școala9 și unul din oamenii faini cu multe povești la purtător. Tot datorită unei povești din cadrul comunității MOV am ajuns să facem și noi cunoștință. Tocmai de aceea ni s-a părut o alegere inspirată – un om cu o poveste de viață care să le spună elevilor că educația construiește și schimbă vieți în bine.

Pornind de la exemple din copilăria ei, Andreea le-a explicat elevilor cât de mult a contat șansa la educație și cum, daca MOV ar fi existat și atunci, mai mult ca sigur și ea ar fi vrut să fie beneficiar al proiectului. Le-a explicat că da, educația și profesorii ei de suflet i-au influențat și ghidat pașii în toată lumea.

Katia Pascariu – Alături de care am făcut pași mari în proiectele asociației.

Katia este actriță și, alături de Mihaela Michailov, a facilitat ateliere de dezbatere și artă teatrală în cadrul proiectelor asociației. Pas cu pas, a construit un mediu în care copiii și-au permis să fie mai liberi, mai direcți, mai personali.

Mesajul Katiei pentru liceeni a scos în față un dram de încredere în plus în lumea înconjurătoare: Intențiile oamenilor sunt bune. Mesajul ei i-a încurajat să creadă într-o lume care nu le vrea răul și în care pot reuși să meargă înainte, cu tot ceea ce sunt ei.

  1. Aplauze la tot pasul: Premii, Punctaje, Sărbătoare

🥇  Momentul premierii. După un an întreg de meditații oferite, de provocări depășite, de planuri de lecții și teme a venit momentul să scoatem în evidență cei mai implicați liceeni. Cu mândrie, recunoștință și aplauze sincere, anunțăm premianții ediției MOV 2022-2023:

Nr. Nume si prenume Clasa Grupa
1 Popescu Iulia Maria a XI a 1
2 Voicu Maria a XI a 1
3 Cotorobai Mălina-Ioana a Xa 1
4 Sara Vulpescu a XI a 2
5 Stoian Maria-Alexandra a IX A 1
6 Maria Tudorache a XI a 3
7 Coțofană Ioana a IX A 1
8 Gavrizi Katerina Maria a IX A 3
9 Cușnarencu Raisa-Maria a IX A 2
10 Praf Adriela Maria a IX A 4
11 Calin Sofia Diana a XI a 2
12 Florete Alexia a XI a 3
13 Constantinescu Eduard a Xa 1
14 Soreata Matei a IX A 4

 

🥇 Și pentru că am dorit să premiem și implicarea elevilor din rural, vă facem cunoștință mai jos cu cei 9 elevi premiați din mediul rural.

Nr Nume si Prenume Comunitate
1 Cojocaru Letitia Sinesti,Iasi
2 Marc Valter Liebling județul Timiș
3 Lo Verde Sabrina Sat.Faraoanele,com.Vartescoiul,jud.Vrancea
4 Nedea Fabian Mihai Oltișoru/județul Olt
5 Musca Andreea Cristina Comuna Piscu Jud Galati
6 Năstase Ioana Maria Comuna Bătrâni, judetul Prahova
7 Ștefania Mihaiu sat Vaideeni Vaideeni, jud Vâlcea
8 Stănușoiu Amelia Corlățel județul Mehedinți
9 Moldovan Alexia Sinca Veche jud. Brasov

 

Acum vrem să îi lăsăm pe ei, pe voluntarii MOV, să vă spună mai multe despre experiența din proiect. Testimonialele de mai jos au fost luate din chestionarul final al proiectului, chestionar care a măsurat implicarea voluntarilor și legătura dintre ei și elevii din rural meditați:

Sper ca acest proiect să continue cât mai mult, întrucât aduce o bucurie atât nouă, voluntarilor, cât și elevilor. Este o inițiativă foarte frumosă care merită să se dezvolte mai mult, să existe ajutor pentru cât mai mulți elevi fără posibilități. Ana C, Colegiul Național Matei Basarab

Eu vreau să particip și anul viitor. Este un proiect frumos, poate unele dintre singurele care AJUTĂ CU ADEVARAT- de la copil la copil. Este important pentru noile generații să învețe să fie empatici și darnici. Acestea sunt lucruri pe care le înveți de mic și cu care rămai toată viață. Poate sunt chiar mai importante decât tabla înmulțirii:)) Maria C, Colegiul National Gheorghe Lazar București

MOV a ajuns să facă parte din stilul meu de viață și contribuie cumva la menținerea nivelului meu de energie și fericire. E imposibil să nu găsești ceva în MOV care să nu îți placă. Cauți să înveți lucrui noi și să înțelegi lumea?- Îți putem oferi asta. Ești mai mult genul care vrea să își facă prieteni și trăiește la maxim când interacționează?- suntem la fel ca tine. Maria T, Colegiul Național de Informatica Tudor Vianu

Să fii voluntar înseamnă să fii soare; strălucești prin căldura sufletului și îi ajuți pe cei din jur să înflorească. În proiectul MOV poți să îți îmbunătățești stima de sine, să te autocunoști și să inspiri, și poți deveni erou pentru copii care au nevoie de ajutor. Adriela P, Liceul Național “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte

Am făcut multe tipuri de voluntariat, dar din proiectul MOV am învățat cel mai mult. A fost o experiență unică, plină de suișuri si coborâșuri, ce mi-a adus bucurie în momentele dificile și mi-a oferit un scop. Să fii voluntar MOV merită din plin. Mara M, Colegiul Național de Informatica Tudor Vianu

Și pentru că vrem să vă și arătăm cum a fost la eveniment, puteți vedea AICI un scurt video al galei.

  1. Mulțumim !

Mulțumim tuturor liceenilor din comunitatea MOV. Abia așteptăm să ne revedem în următoarea ediție. Desigur, mulțumim și elevilor din rural pentru încrederea acordată și profesorilor din comunitățile CELS care au coordonat selectarea copiilor la nivel local. Fiecare piesă din puzzle este esențială!

Ne bucurăm nespus că proiectul MOV continuă, iar pentru asta mulțumim sincer Editurii Booklet, principalul nostru partener. Alături de voi suntem mai puternici și putem continua să construim motivație în viețile a zeci de copii.

Mulțumiri sincere și prietenilor de la:
Replika – alături de noi de la prima ediție MOV, în urmă cu 3 ani;
ECDL România – alături de noi de anul trecut;
Cărturești – lângă noi de la început, în urmă cu 3 ani;
Mega Image – nou parteneriat începând cu acest an.

Mulțumim și partenerilor media:
Radio România Cultural – unde am vorbit cu drag despre MOV, ne puteți asculta AICI
Canal 33 – unde am povestit despre MOV și la lansare și acum, la final de proiect, în emisiunea Liceeni SMART, moment ce urmează a fi difuzat pe 23 iunie, de la 18:00.

Avem planuri mari și multe vieți de schimbat în bine. Dacă și tu crezi în MOV, te rugăm sa ne ajuți cu o donație.

Poți merge AICI, în pagina noastră dedicată donațiilor directe. Durează mai puțin de 5 minute, am cronometrat noi. 🙂


Lansăm noua ediție a proiectului MOV – Meditații Oferite de Voluntari

Suntem MOV al 4-lea an la rând! Cu bucurie și...