“Visele pot deveni realitate.” – Hriscu Cristina, castigatoarea Competitiei Club Activ CELS

0 Comment
86 Views

Anul acesta, Competitia Club Activ CELS, editia a II-a, a fost castigata de doamna profesor Cristina Hriscu din satul Cucorani, judetul Botosani. In urma activitatilor organizate si realizate cu cei mici, echipa Asociatiei Luma Buna i-a acordat cu drag diploma de Cel Mai Bun Ambasador CELS. Pentru ca apreciem si incurajam implicarea, seriozitatea si dedicarea doamnei Hriscu, va invitam sa descoperiti ma jos, o mica parte din entuziasmul, puterea si increderea oferita copiilor de catre castigatorul celei de-a II-a editii a Competitiei Club Activ CELS, doamna Hriscu Cristina.

1.Ocupati primul loc in competitia Club activ CELS, editia 2016-2017, si va multumim pentru implicarea, originalitatea si creativitatea de care ati dat dovada! Cum reusiti sa ii motivati pe cei mici si ce va motiveaza pe dumneavoastra?

Desi anul trecut am ocupat pozitia a 4-a in clasament, nu m-am descurajat. Am continuat sa ma implic si le-am explicat copiilor ca fara daruire, munca si consecventa nu se poate obtine un loc fruntas. Asadar, sub indrumarea mea si ajutati uneori de parinti, au participat la activitati, pe diverse teme incitante propuse in cadrul Clubului Activ CELS ,,Harnicutii”. Au descoperit ca sunt unici, ca pot fi creativi,dar mai ales capabili sa-si cunoasca limitele si sa aiba dorinta de a le depasi. Am fost increzatori si, pe langa multe premii valoroase noua, am obtinut impreuna chiar locul I in competitie.

2.Ce a insemnat pentru dumneavoastra Competitia Ambasadorilor Club Activ CELS si ce beneficii si avantaje v-au adus activitatile propuse?

Competitia Ambasadorilor Club Activ CELS m-a facut sa simt ca fac parte dintr-o echipa de oameni bine pregatiti, iubitori de frumos, care vor sa cunoasaca si sa promoveze valori autentice romanesti, generosi, dedicati meseriei, atasati de copii, incercand sa le faca acestora o copilarie frumoasa, buni organizatori si indrumatori, avand spirit de invingatori.
Prin rapoartele trimise luna de luna echipei Asociatiei Lume Buna, am impartasit celorlalte cluburi ceea ce am invatat noi in micul nostru univers din satul de bastina. Am observat totodata cu atentie lucrarile si activitatile realizate de alti copii din alte zone ale tarii, imbogatindu-ne cunostintele de geografie, istorie, educatie civica si arte vizuale.

3.Mai mult decat atat, credeti ca implicarea dumnevoastra in acest proiect este un exemplu pentru cei mici?

Sigur ca da! Diversitatea temelor propuse si realizate pe parcursul anului scolar, m-au incurajat sa povestesc cu placere si altor colegi din judet si din tara cu care ,,am calatorit” educandu-i pe micutii din ,,lumea satului”. Elevii au cooperat, s-au inspirat, si-au imaginat, si-au creat propria lume in culori, si-au manifestat bucuria in cantece si jocuri si la sfarsit am castigat cu totii.

4. De ce au nevoie copiii pentru o dezvoltare armonioasa, care credeti ca ar fi ingredientele cheie?

Pentru o dezvoltare armonioasa copiii au nevoie de apropierea, dragostea si ocrotirea parintilor, dar si de educatori priceputi care sa-i descopere si sa-i indrume pana la maturizare.

5.Cu totii ne ghidam in viata dupa un numar de valori personale. Ne puteti spune care sunt valorile dumneavoastra? Care au fost modelele dumneavoastra in viata?

Motto-ul dupa care imi ghidez viata este: “Efortul isi primeste pe deplin rasplata numai atunci cand persoana respectiva refuza sa renunte.” (Napoleon Hill) Asadar, angajamentul, perseverenta, corectitudinea, daruirea si bunatatea fac din mine un om implinit.
Modelul meu in viata a fost profesoara de limba franceza care, desi era de nationalitate franceza, a reusit sa se adapteze conditiilor din tara noastra luand totul de la zero: casnicie, meserie, sistem si mentalitate. Mi-a demonstrat, prin propriul exemplu, ca visele pot deveni realitate daca nu-ti pierzi credinta si speranta.

6. In final, va rugam sa ne spuneti primul cuvant sau gand care va vine in minte pentru: Curaj Talent, Copil, Educatie, Creativitate, Viata.

Curaj-Vointa
Talent-Maiestrie
Copil-Pui de om iubit si ocrotit
Educatie-Sete de cunoastere
Creativitate- Ingeniozitate
Viata- Dar nepretuit de la Dumnezeu

cristina_premiere2 cristina_premiere3


Câştigătorii Competiţiei Club Activ CELS - ediţia a 6-a

De 6 ani avem în desfășurare Competiția CLUBurilor CELS și...