Interviu cu Mihaela Moraru – castigatoarea Competitiei Club Activ CELS

0 Comment
363 Views

Anul acesta, Competitia Club Activ CELS, editia a III-a, are un nou castigator: doamna profesor Mihaela Moraru, coordonator CLUB ACTIV CELS Batrani. A fost un an plin de activitati inedite, proiecte creative si initiative pline de imaginatie. Pentru ca am vrut sa aflam mai multe, am pus intrebari si am primit raspunsuri faine. Va invitam cu drag sa descoperit o mica parte din entuziasmul, energia si puterea doamnei Mihaela Moraru.

1.Ocupati primul loc in competitia Club activ CELS, editia 2017-2018, datorita dedicarii, originalitatii si creativitatii cu care ii implicati pe cei mici in activitatile proiectului. Va rugam sa ne spuneti care credeti ca sunt trasaturile unui profesor/invatator dedicat? 

Faptul ca anul trecut am ocupat ultima pozitie in clasamentul final, nu ne-a descurajat. Ba din contra, ne-a stimulat sa aspiram la mai mult si iata-ne ajunsi pe primul loc al Competitiei.
Un profesor dedicat trebuie sa aiba mai multe calitati. In primul rand dragostea pentru copii este esentiala, apoi cu daruire, maiestrie pedagogica, implicare si munca poti face lucruri marete ce bucura sufletul de copil.

2.Ce inseamna Competitia Ambasadorilor Club Activ CELS pentru dvs, ca profesor, si cum percep copiii acest proiect?

Aceasta Competitie a insemnat pentru mine o provocare si un prilej de a face parte dintr-o echipa formata din oameni cu suflet mare, dedicati profesiei, ce au reusit sa incurajeze gustul pentru frumos si in randul copiilor de la sat. Pentru copii acest proiect reprezinta o sursa de formare a spiritului creativ, o descoperire a propriei identitati dar si un mod de a aprecia comunitatea din care fac parte.

3. Cum va alegeti activiatile pe care le faceti cu cei mici? De unde va luati inspiratia pentru proiectele facute in clasa?

In alegerea activitatilor pe care le desfasor cu copiii mei tin cont in primul rand de placerile lor, de faptul ca trebuie sa existe o noutate care sa starneasca interes, de impactul ce l-ar avea la final asupra copilului. La sfarsit trebuie sa citesc pe fata copiilor bucurie, satisfactie si multumire.

4. De ce credeti ca au nevoie copiii in clasa, cel mai mult? Care ar fi cele mai mari nevoi ale copiilor?

In clasa trebuie sa existe in primul rand un dascal dedicat profesiei, sa stie cum sa implice elevul in activitati astfel incat sa nu renunte si sa le dezvolte increderea in fortele proprii. Copiii au nevoie de afectiune si indrumare, dar pe langa toate acestea conteaza sa existe si suportul material. Prin crearea unui spatiu dedicat activitatilor CELS am observat ca elevii personalizau si raportau totul acestui spatiu realizand totul cu multa placere.

5. Cat de importanta este educatia non-formala, prin joc? Care credeti ca este cea mai buna abordare in prezentarea unor informatii noi, in fata unei clase pline de copii curiosi?

Tipul acesta de educatie non-formala prin joc are impact deosebit in randul elevilor, in primul rand factorul de stres este complet eliminat, totul este relaxant, iar cultura se imbogateste prin activitati inedite ce corespund strict intereselor si dorintelor copiilor. O informatie noua in fata curiosilor trebuie prezentata tinand cont de interesele acestora. Prin joc si joaca educativa, animatie, teatru, dans imbinate corect si cu tehnologiile ce au pus stapanire pe ei, poti desfasura lucruri frumoase, atractive.

6. Cu totii avem un set de valori care ne ghideaza, uneori chiar fara sa ne dam seama. Ne puteti spune care sunt valorile sau motto-ul dvs? Care sunt modelele dvs care va inspira sa faceti educatie de calitate?

MOTTO-UL MEU preferat si care mi-a demonstrat ca de fapt asa stau lucrurile in viata este acesta: “Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe.” ( Constantin Brancusi)

Un model dupa care m.am ghidat in viata si mai ales in alegerea profesiei a fost chiar invatatoarea mea, care a reusit sa ma convinga de mic copil prin maiestria acesteia ca rolul meu in viata este sa slefuiesc suflete de copil.

7. In final, va rugam sa ne spuneti primul cuvant sau gand care va vine in minte pentru: Curaj Talent, Copil, Educatie, Creativitate, Viata.

Curaj – Provocare

Talent- Arta

Copil- Puritate

Educatie- Cunoastere

Creativitate- Idei

Viata- Dar suprem

 


O conversație cu mentorii noștri CELS inspiraționali

În fiecare an, Competiția Club Activ CELS aduce împreună oameni...

Să fii MOV e Minunat! Experiențele Voluntarilor care Inspiră

Ziua bună, Lume Bună! Azi avem ocazia să povestim cu...