Larisa Popescu: Creativitatea se dezvoltă ușor la copii prin educație non-formală
Inspirata de fiica sa si avand dorinta de a oferi copiilor accesul la educatia non-formala prin bucurie si joc, Larisa Popescu a decis sa paraseasca jobul pe care il avea in turism si sa se alature unui ONG in domeniul educatiei. A preluat asociatia Lume Buna, prin programele careia si-a propus sa construiasca pentru copii un mediu unde fiecare sa se poata exprima liber dezvoltandu-si creativitatea si fiind incurajat sa creada in propria imaginatie.
Povestea vietii mele este plina de culoare, simt recunostinta pentru oamenii dragi din aceasta poveste si pentru calea pe am ales sa merg.
Cumva fiecare etapa din viata se leaga cu ceea ce DEVENIM – la mine acest lucru a insemnat:
– copilarie intr-un sat de munte absolut fantastic – perioada ce reprezenta libertatea de a descoperii lumea prin joc, dragoste neconditionata si “radacina” proiectelor pe care le fac in rural,
– venirea in Bucuresti si toata perioada de scoala, liceu, facultate – cu modele minunate de oameni dar si modele de “asa nu”,
– partea de profesie – cultura, turism si educatie (de 10 ani), fiecare dintre aceste perioade aducand multa valoare in ceea ce fac astazi,
– momentul in care am devenit mama – povestea mea a capatat un nou sens, a devenit mai colorata si mai vie. Fiica mea este cea care m-a inspirat sa ma implic in educatie, astfel in 2011 am inceput amandoua “scoala” – ea in clasa I si eu implicandu-ma in proiecte de educatie nonformala.
Sunt incantata sa daruiesc din propria experienta cat mai multor oameni – am avut prilejul sa tin ateliere si traininguri atat copiilor 6-12 ani, adolescentilor cat si publicului adult.
Misiunea mea este de a aduce Bucurie si Sens in Educatie prin proiectele pe care le initiez si pe care le dezvolt alaturi de cei ce aleg sa mergem impreuna pe acest drum.
Pentru restul articolului, va invitam cu drag pe site-ul prietenilor nostri de la IQ-Ads, chiar aici.