About the Project

Calatorie Educativa in Lumea Satului

Calatorie Educativa in Lumea Satului (CELS) started in the school year 2011-2012 as a TIA (Tineret in a young - Youngsters in action) pilot project and it was financed through European Union funds. The aim was to create a connection between rural and urban through socio-educational activities for children aged 6 to 11 years. The number of participant schools increased year over year, so in 2013 we inaugurated the Caravan “Magia Educației la Sat” , an annual or bi-annual event which takes place in one of the schools in the village.

Am dezvoltat si extins acest program în 2014 prin Competitia Club Activ CELS prin care, la sfârșitul fiecărui an școlar, evaluăm activitatea fiecărui club prin prisma implicării profesorilor coordonatori și a rezultatelor obținute. Pentru primii 7 clasați am organizat, începând din 2016, evenimentul anual de Premiere și schimb de experiență, într-un cadru natural deosebit, într-o pensiune de lângă Brașov. La intalnire se discuta activitatea din anul anterior, se face un schimb de idei, se socializeaza si se pun la cale, impreuna, temele pentru anul viitor. Aceasta este completata de o tabara urbana adresata celor mai merituosi copii participanti in Cluburi.

Am continuat să dezvlotăm programe tot mai complexe, pe termen mai lung, pe care le-am reunit in seria “Creativ la Sat” care a debutat in 2018 cu Revista Creativ la Sat – in care fiecare scoala produce o revista locala. Am adaugat Coletul Creativ la Sat in 2019 – in care cate 2 scoli fac schimb de zestre prin colete pe care si le expediaza reciproc – si Scena Creativ la Sat in 2020 – in care sunt create, scrise si montate scurte piese de teatru.

În 2020, din cauza restrictiilor impuse de pandemia de Covid-19, am reusit sa adaptam cu succes intreaga activitate a cluburilor, precum și cele 3 evenimente anuale in online.

Discover

Călătorie Educativă în Lumea Satului

Our mission is to bring joy and purpose in education with the projects we initiate and develop together with those who choose to walk this path with us. Download the rules for the Activ CELS Competition by pressing the orange button.

Regulament competitie

Club Activ CELS

CELS in Images

Discover the latest News

Your help counts

With your donation, together with other people with beautiful souls, you contribute to a better world. From somewhere in a village, a child sends you a smile and a hug. Because you just raised the chances to an education for this kid.

RON
Personal Info

Donation Total: 100,00 RON