Coletul Creativ la Sat a ajuns in Bucuresti in prima Tabara Urbana CELS

0 Comment
328 Views

Pe 2 septembrie 2019, Asociatia Lume Buna a dat startul primei editii a Taberei urbane CELS organizate in cadrul proiectului Coletul Ceativ la Sat (2-5 septembrie). Evenimentul din 3 septembrie – gazduit de prietenii de la Carturesti Carusel- a marcat prezentarea proiectului Coletul Creativ la Sat, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si a adus impreuna beneficiari- 12 copii si 4 profesori, parteneri si echipa de implementare a proiectului.

Fosnete, emotii, copii imbracati in straie populare, fundite in par si multa energie, asa au pasit in libraria Carturesti Carusel cei doisprezece elevi cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani. Acestia au reprezentat scolile din satele Cucorani, jud. Botosani, Batrani, jud. Prahova, Sinca Veche, jud. Brasov si Liebling, jud. Timis si au fost implicati alaturi de inca 68 de copii in proiectul Coletul Creativ la Sat.

Dupa emotia traita la deschiderea oficiala a Taberei Urbane, copiii au participat la un workshop interactiv despre meseriile viitorului, sustinut de Andrei si Diana – de la Scoala de Valori. Timp in care profesorii au discutat impreuna cu partenerii si echipa asociatiei despre impactul si continuitatea proiectelor din seria Creativ la Sat. A fost o bucurie sa avem alaturi de noi reprezentanti ai unor institutii de cultura din Bucuresti – Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Fundatia Friends for Friends, ECDL Romania si Asociatia Curtea Veche intr-o dezbatere moderata de Adriana de la Teach for Romania si Bianca – specialistul in analiza de impact. Discutia a scos la iveala nevoi reale in educatia copiilor din comunitatile rurale prezente dar si idei legate de cum pot scolile din mediul rural contribui la documentarea si prezervarea lumii satesti, astfel incat patrimoniul national sa continue a avea o istorie stramoseasca substantiala.

Prima tabara in capitala a copiilor a inceput cu un atelier de jocuri de cunoastere si prezentarea programului taberei. Pe 3 septembrie copiii au inceput ziua cu evenimentul de la Carturesti Carusel, urmat de un tur al orasului cu autobuzul pe linia turistica Bucharest City Tour si mai apoi de multa distractie in Oraselul Copiilor.
Si cum tabara abia a inceput in urmatoarea zi, dupa un atelier in care au creat si printat in format 3D diverse obiecte decorative pentru Craciun- cei 12 elevi au devenit mici „exploratori” la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si au „descoperit” fascinanta lume a savanei, a tundrei, a pesterilor, cat si pe cea acvatica cu fauna si flora.

Premiile primite de copii si profesori au fost oferite de Expert Birotica si Asociatia Curtea Veche – fiind foarte apreciate si utile pentru inceputul unui nou an scolar.

„Ma simt recunoscatoare pentru implementarea acestui proiect si impactul asupra copiilor beneficiari din cele 4 comunitati rurale si vreau sa transmit un mare MULTUMESC tuturor – multumesc fiicei mele pentru inspiratie, multumesc echipei de voluntari pentru implicare, multumesc partenerilor pentru sustinere, multumesc AFCN pentru co-finantare, multumesc profesorilor pentru dedicare si multumesc copiilor pentru confirmarea ca aducem mai multa bucurie in educatie pentru a face impreuna o lume mai buna.” Larisa Popescu, presedinte Asociatia Lume Buna.

Trebuie mentionat, in urma analizei de impact s-a observat ca implicarea in realizarea si prezentarea zestrei culturale, pe langa faptul ca le-a adus copiilor din cele patru scoli partenere bucurie si un grad mai mare de responsabilizare fata de patrimoniul local, le-a crescut si stima de sine cu 43%, abilitatile de comunicare cu 60% si gandirea creativa cu 75%.

Noua nu ne ramane decat sa le uram un an scolar frumos, cu reusite si proiecte creative si sa nu renunte sa contribuie la o Lume mai Buna.

 


Lansăm ediția a 9a a Competiției CLUB ACTIV CELS

Suntem entuziasmați să dăm startul unei noi ediții a Competiției...

Cum a fost în tabăra EDU FOTO Cultural

Emoții, bucuria revederii și multe multe experiențe noi pentru copii...