Anul 2019 – peste 1000 de elevi si 150 de cadre didactice beneficiare in proiectele noastre

0 Comment
365 Views

Stim. Nici nu ne-am dumirit bine, ca a mai trecut inca un an. Tocmai de aceea, echipa Asociatiei Lume Buna a pastrat traditia lunii ianuarie de a rememora momentele frumoase si importante din anul proaspat incheiat. Asadar, va rugam sa va asezati confortabil si haideti sa pornim impreuna in timp:

“Solutia suntem noi, Generatia Z. Suntem noi, sunteti voi, sunt toti cei care vor sa acorde o sansa noii generatii. Ne-am unit 12 persoane cu acelasi scop: sa facem o schimbare. Cum facem asta? Ne exprimam opiniile, aprofundam informatiile pe care le primim din training-uri si le transmitem mai departe catre toti liceenii si nu numai, catre toate acele persoanele open-minded care vor sa ne asculte. Pe scurt, punem cap la cap idei astfel incat vocea fiecaruia devine vocea unei generatii.” – echipa GenZ 2.0

Obiectivul principal al proiectului, realizat in parteneriat cu Scoala de Valori, a fost de a construi un cadru nou pentru elevii de liceu, bazat pe incredere, expertiza si sustinere prin care ei sa ne arate cum vad o schimbare a sistemului de invatamant din Romania. Mai multe detalii despre proiect, aici.

Va invitam sa descoperiti perspectiva Maiei, eleva beneficiara in proiect, aici.

Proiectul Revista Creativ la Sat urmareste sa consolideze colaborarea, comunicarea si creativitatea in randul scolilor din mediul rural, la nivel national, prin elaborarea si implementarea Revistei Creativ la Sat. Editia a 2-a a continuat sa  promoveze diversitatea culturala si traditiile locale din mediul rural – fiind implicate 11 scoli din comunitati rurale .

Revista electronica o puteti gasi chiar aici.

3. Vocea ta Vocea Copiilor Concurs de creativitate 2 editii/ an scolar

Peste 500 de elevi la nivel national ne-au aratat, inca o data, ca cei mici vorbesc fluent limba creativitatii. Am premiat cu drag 60 de copii (30 copii/editie).
Puteti afla mai multe despre prima editie aici si a despre a doua editie aici.
In luna iulie, echipa Asociatiei Lume Buna a organizat ateliere de educatie nonformala si training-uri pentru 19 cadre didactice si 51 elevi clasele I-IV din Scoala Batrani Prahova.
Sunteti curiosi cum a decurs totul? Apasati aici.

De la an la an crestem numarul de copii implicati si numarul de cluburi CELS infiintate.
In 2019, am numarat: peste 800 elevi beneficiari,  104 profesori implicati si 7 scoli premiate.
Cei mai implicati profesori coordonatori au fost, desigur, premiati.
Mai multe informatii aici si aici.

6. Proiectul Coletul Creativ la Sat 

Pentru 8 luni, martie-octombrie 2019, 84 elevi (clasele 2-8) din 4 comunitati rurale prietene au fost implicati in prima editie a proiectului Coletul Creativ la Sat- proiect Co-finantat de AFCN.
Au fost incluse activitati din sfera Educatiei antreprenoriale si Educatiei pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor. Mai multe detalii aici. 

7. Prezentare proiect la FIEDU Septembrie 2019 Prezentare proiect la Festivalul,PROETNICA 2019

Ne-am bucurat sa povestim despre proiectul Coletul Creativ la Sat – co-finantat AFCN, in fata a peste 150 de cadre didactice din toata tara.
Ce a insemnat pentru noi aceasta experienta? Va povestim chiar acum.

In perioada 21-25 iulie a avut loc a XVII-a editiei a Festivalului intercultural Proetnica – desfasurat la Sighisoara.
Ne-am bucurat ca echipa Asociatiei Lume Buna a fost prezenta si anul acesta, pentru al treilea an consecutiv, cu prezentari pentru publicul festivalului.
Aflati mai multe chiar aici.

8. Tabara Urbana CELS – prima editie

Suntem incantati de organizarea primei TABERE URBANE CELS pentru copiii din mediul rural implicati in proiectele noastre.
Aflati mai multe aici. `

9. Proiectul Drag de Satul Meu– finantat prin programul START ONG

Prin acest proiect  am reusit sa promovam specificul cultural al fiecarui sat implicat in proiect  pentru a scoate in evidenta patrimoniul cultural si pentru a creste gradul de implicare a comunitatilor din mediul rural. Aflati mai multe despre proiect aici.
In cadrul proiectului, am organizat si Conferinta Drag de Satul Meu, un eveniment gandit special pentru profesorii implicati. Am povestit mai multe aici. 

Proiectul Drag de Satul meu a fost finantat prin programul #StartONG  prin  Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul #KauflandRomania.

In TOTAL: peste 1000 elevi si 150 cadre didactice beneficiari directi ai activitatilor in acest an.

Multumiri speciale PARTENERILOR IMPLICATI, Echipei de Voluntari ai Asociatiei si Ambasadorilor proiectului la nivelul comunitatilor implicate ce au infiintat CLUB ACTIV CELS in scolile pe care le reprezinta. Impreuna aducem un plus de educatie in comunitatile din mediul rural si un plus de bucurie in procesul de invatare prin intermediul unor metode de educatie interactive si stimulative pentru copiii beneficiari.

Anul acesta, pornim cu avant si promitem sa va tinem la curent cu fiecare nou pas.



Câștigătorii ediției VTVC – Aprilie 2024

Am pornit și anul acesta în călătoria unei provocări marca...

Lansăm o nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC - an şcolar...