Ce a însemnat anul 2021 pentru Asociaţia Lume Bună

0 Comment
353 Views

Asociația Lume Bună revine la tradiția lunii ianuarie de a rememora momentele frumoase și importante din anul proaspăt încheiat.
Vă invităm în această călătorie a proiectelor noastre din 2021.

1. Proiectul Pilot MOV Meditații Oferite de Voluntari

126 de liceeni au oferit peste 1500 de ore de meditaţii copiilor din 10 sate. Despre proiect aflați aici și despre evenimentul de premiere a implicării liceenilor în acest articol.
Proiectul continuă, prin lansarea ediției a2a în noiembrie 2021. Puteți descoperi perspectiva Mariei, coordonator junior în cadrul proiectului, în acest articol.


2. Proiectul ROCultural 

Proiect co-finanțat AFCN prin care am creat platforma ROC și am desfășurat ateliere de educație prin cultură pentru copii din zone cu acces limitat la cultura (4 sate şi 1 comunitate din diaspora Irlanda Cork).
Platforma ROCultural este spațiul în care cele mai variate resurse – materiale, idei, cunoștințe experiențe, ghiduri de implementare – vor fi semințele unor întâlniri între copii, profesori, specialiști în educație culturală, comunități locale și companii care vor să ajute. Totul este canalizat pe 3 direcții: Proiecte, Educație și Resurse
Complexitatea proiectului poate fi descoperită în acest articol.

3. Vocea Ta Vocea Copiilor – Concurs de creativitate anual

Peste 300 de elevi la nivel naţional ne-au surprins plăcut cu “vocea” creativității lor.
Am premiat cu drag 30 de copii (15 copii clasele 0-IV și 15 copii clasele V-VIII).
Puteți afla mai multe despre aceasta ediție și premianții ei aici.


4. Caravana Magia Educaţiei la Sat – a 12 EDIȚIE prin programul PEPCOlandia

În luna august echipa Asociației Lume Buna a organizat ateliere de educație nonformala şi training-uri pentru 16 cadre didactice și 52 elevi din Şcoala Piscu Galați.
Această ediție a fost cu atât mai specială prin contribuția adusă de parteneriatul cu PEPCO România și Organizația Umanitară Concordia în cadrul programului PEPCOlandia
Sunteți curioși cum a decurs totul? Apăsaţi aici.

5. CELS – Călătorie Educativă în Lumea Satului

De 10 ani implementăm proiecte ce aduc MOTIVAŢIE în procesul de învățare pentru copiii din mediul rural alături de minunaţii profesori ce coordonează proiectele la nivel local.
CLUBurile ACTIV CELS oferă oportunități de educație nonformală copiilor din mediul rural de peste 6 ani.

In 2021, am numărat: peste 500 elevi beneficiari, 45 profesori implicaţi şi 8 şcoli premiate.
Cei mai implicați profesori coordonatori au fost, desigur, premiați – sunteți curioși să aflați cine sunt acești oameni dedicati ?
Descoperiți aici cluburile CELS premiate în cadrul celei de a 6a ediție. Pentru anul școlar 2021-2022 – avem 39 de școli din 16 județe înscrise în ediția a 7a a Competiției CLUBurilor CELS.

6. 100 de Doruri
Alături de Asociația Zi de Bine am creat și implementat cel mai complex proiect realizat pentru o singură comunitate – Corlăţel Mehedinţi.
Aici aflați cum toată comunitatea Corlăţel a sărbătorit Ziua Satului prin povestea proiectului 100 de Doruri, a traseului Cultural creat și a evenimentului din 20 iunie.

7. Donațiile de resurse din luna decembrie pentru toate comunităţile rurale implicate în proiectele noastre în 2021

Cu siguranţă cel mai bogat decembrie în daruri pentru comunităţile cu care colaborăm. Despre toate acestea aflați din postarile din Social Media – Facebook şi Instagram.
Mulțumim companiilor care au făcut donațiile, celor care au coordonat campaniile la nivelul fiecărei companii și companiei Autonom Rent a Car care ne-a ajutat cu transportul în situațiile în care a fost necesar.

  • Dulciuri MEGA IMAGE către toate școlile implicate în proiectele noastre în 2021. Inițiativă coordonată de Mădălina Mosescu.
  • Cărţi de la editura CORINT pentru bibliotecile a 5 CLUBuri CELS – școlile ce vor beneficia de proiectul Anti Bullying Cultural în Diaspora şi Rural (co-finanțat AFCN ce se va desfășura în 2022). Inițiativă coordonată de Iuliana Alexandru.
  • Echipamente IT de la ECDL România – către școlile Corlăţel Mehedinți, Faraoanele Vrancea și Vaideeni Vâlcea. Inițiativă coordonată de Irinuca Văduva.
  • Jucării MICOSTORE către 3 școli implicate în proiectul ROCultural – Vaideeni Vâlcea, Piscu Galați și Corlăţel Mehedinți. Inițiativă coordonată de Mihaela Udrea
  • Echipamente IT de la compania SADE VEOLIA către şcoala PISCU Galați – club CELS în care am ajuns cu caravana în 2021. Inițiativă coordonată de Adina Constantin.
  • 60 de Pachete cu dulciuri de la un număr de angajați ai companiei PEPCO către şcoala Corlăţel Mehedinţi (beneficiarii proiectului 100 de Doruri în 2021). Inițiativa coordonată de Andreea Dobre.
  • 10 pachete cu daruri de Moș Crăciun de la un număr de angajați ai companiei HONEYWELL către şcoala Josenii Bârgăului. Inițiativă coordonată de Irina Petercă.
  • Daruri de Moș Crăciun pentru copiii din comunitatea Vaideeni Vâlcea din partea Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București. Inițiativă coordonată de Ionela Neagoe.
  • Daruri de Moș Crăciun pentru 300 de copii din Șoldanu Călărași din partea Muzeului Satului. Inițiativă coordonată de Iuliana Balaci.
  • Mici daruri din partea Asociației Lume Buna și a companiei Farmec România pentru cei mai implicați profesori în 2021. Inițiativa coordonată de Liliana Popa

În TOTAL: peste 700 elevi şi 50 cadre didactice beneficiari direcți ai activităților în acest an și peste 1000 de elevi beneficiari din 14 comunități ai donațiilor de resurse oferite în decembrie 2021.

În Raportul Anual vă invităm să descoperiţi o imagine de ansamblu, mai detaliată şi mai colorată a proiectelor noastre din 2021.

Mulţumiri speciale PARTENERILOR IMPLICAȚI, Echipei de Voluntari ai Asociației, voluntarilor liceeni din proiectul MOV și Comunității profesorilor CELS.

Împreună aducem un plus de educație în comunitățile din mediul rural și un plus de bucurie și motivație în procesul de învățare prin intermediul unor metode de educație interactive și stimulative pentru copiii beneficiari.

 

 


Gala MOV4 – Să fii MOV e minunat!

Noi credem în prietenie Noi credem într-un gând curat Și-o...

Câștigătorii ediției VTVC – Aprilie 2024

Am pornit și anul acesta în călătoria unei provocări marca...