O nouă ediţie VTVC – Tu cum îţi construieşti motivaţia?

1 Comment
326 Views

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC – an şcolar 2021-2022. După lungi dezbateri pe tema concursului, ne-am dat seama că  motto-ul nostru, “Construim motivaţie”, ne ghidează la fiecare pas, în fiecare proiect şi ne dă curaj să depăşim provocări. Pentru că anul trecut ne-am bucurat să vedem cum arată şi ce înseamna pentru voi să fiţi motivaţi, anul acesta am vrea să vedem cum vă construiţi motivaţia.  

Aşadar, haideţi să povestim mai multe:

Tema: Tu cum îţi construieşti motivaţia?

Explicaţie: Pentru fiecare dintre noi, motivaţia este unică, personală şi extrem de variată. Când ne dorim ceva sau visăm să ne îndeplinim o dorinţă, avem nevoie de motivaţie să ajungem ea. 

Ştefan, unul din concurenţii ediţiei VTVC de anul trecut, ne povestea că îşi doreşte să ajungă un foarte bun informatician. Pentru a-şi îndeplini acest vis, s-a înscris la un curs care îl ajută sa creeze jocuri. Altfel spus, cu ajutorul cursului a reuşit să îşi construiască rezerve uriaşe de motivaţie pentru a ajunge la obiectivul lui – să devină un foarte bun informatician. 

Suntem foarte curioşi la ce visaţi voi şi din ce este construită motivaţia voastră pentru a vă îndeplini visele. Poate să fie o motivaţie crescută pe o dietă variată din cărţi, sau antrenată zilnic cu exerciţii fizice, poate să fie chiar şi o motivaţie trezită cu noaptea-n cap sau poate o motivaţie căreia îi place să aibă un program bine organizat. 

De exemplu:
– Visez să scriu cărţi de poveşti şi îmi construiesc motivaţia când citesc cărţi cu bunica mea, când inventez poveşti pentru frăţiorul meu şi când îmi notez idei de poveşti în caietul meu.
– Visez să devin antrenor de fotbal şi îmi construiesc motivaţia când exersez acasă cu tatăl meu, când mă joc cu prietenii mei şi când mă uit la meciuri de fotbal pe youtube. 
– Visez să ajut animalele din natură şi îmi construiesc motivaţia când dau de mâncare la păsări şi când învăţ să le construiesc căsuţe.  

Pornind de la un vis, un obiectiv sau o dorinţă de-a ta, te încurajăm să îţi imaginezi care sunt paşii care îţi construiesc motivaţia de a-ţi urma visul.  Tu alegi cum să îţi construieşti motivaţia.

Perioada de înscriere: Desenele sau textele vor fi trimise în perioada 01.02.2022-15.03.2022.

Concursul Vocea Ta Vocea Copiilor (VTVC) se adresează tuturor elevilor din învățământul primar (I – IV, clasa pregătitoare) și învățământul gimnazial (V-VIII) care sunt înscriși în unități școlare aflate în mediul rural din România sau unități școlare cu vulnerabilitate ridicată și risc de abandon școlar aflate în mediul urban din România, indiferent de sex, naționalitate sau religie și doresc să se exprime cât mai autentic şi creativ în abordarea tematicii propuse pentru această ediție.

Pentru Lista unităților de învățământ eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, puteţi apăsa aici.

Specificaţii materiale trimise: 

 • Creațiile sunt la alegere: desen/ pictură/ colaj/ în scris (eseu sau poezie); 
 • Toate lucrările sunt trimise doar în format online scanat sau foto. Elevii pot participa la concurs doar cu o singură lucrare la alegere dintre cele menționate (desen/ pictură/ colaj/ eseu/ poezie);
 • Lucrările de artă plastică (desen/pictură/colaj) vor fi realizate pe o coala format A4;
 • Lucrările de scriere creativă (eseu/ poezie) vor fi realizate pe maxim 2 coli format A5.

Mecanismul de trimitere a creațiilor:

 • Toate lucrările sunt trimise doar în format online scanat sau foto. Elevii pot participa la concurs doar cu o singură lucrare la alegere dintre cele menționate (desen/ pictură/ colaj/ eseu/ poezie);
 • Pentru participare la concurs, fiecare profesor coordonator va trimite un email pe adresa contact@asociatialumebuna.com, în care menționează în corpul email-ului: numele școlii, județul, localitatea, numele profesorului coordonator și datele de contact ale acestuia: email și nr telefon;
 • Fiecare profesor coordonator va încărca lucrările elevilor participanți pe Google Drive, folosind un link primit din partea organizatorului în momentul înscrierii în concurs;
 • De asemenea, tot pe Google Drive, va încărca și un document excel în care completează toți elevii participanți. Draftul editabil de la document îl primește fiecare profesor coordonator împreună cu link-ul primit din partea organizatorului în momentul înscrierii în concurs.

Puteţi regăsi regulamentul complet apăsând aici.

Anunţare câştigători:

 • Comisia de evaluare a lucrărilor va fi alcătuită din profesioniști calificați, cu experiență în evaluare, care sunt activi în acest sector.
 • Departajarea concurenților se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute ce constau în media punctajelor oferite de către membrii juriului.
 • Toți concurenții vor primi diplomă de participare în format electronic.
 • Profesorii coordonatori vor primi adeverință pentru implicarea în proiect.
 • Vor fi desemnați 15 câștigători  pentru învățământul primar (I – IV, clasa pregătitoare) și 15 câștigători pentru învățământul gimnazial (V-VIII). 
 • Lista finală a câștigătorilor concursului Vocea Ta Vocea Copiilor (VTVC) se va considera cea publicată pe data de 20.04.2022 pe site-ul ASOCIAȚIEI “LUME BUNĂ”.
 • Premiile vor fi trimise prin colet poștal pe adresa unității școlare, în atenția profesorului desemnat coordonator și care a înscris lucrarea/lucrările concurentului/concurenților.

Curioşi tare din fire, abia aşteptăm să vedem VOI cum vă construiţi motivaţia!


Câștigătorii ediției VTVC – Martie 2023

În februarie am pornit în călătoria unei noi provocări Vocea...

O nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC - an şcolar...