Evenimentul de premiere al implicării liceenilor în proiectul MOV

0 Comment
237 Views
Ziua de 14 iulie 2021 a fost despre implicare,  despre ceea ce putem face împreună pentru educația din România. 

Gradina răcoroasă de la Cărtureşti Modul ne-a găzduit și a fost martora minunatelor povești spuse de liceenii prezenţi, catalizând  energia creatoare adusă de noi.

Am povestit despre cum s-a născut proiectul MOV – Meditații Oferite de Voluntari și le-am citit liceenilor mesajul primit de la dna Ionela Neagoe, directorul Colegiului Gheorghe Lazăr din București:

“Experiențele ne formează și a dărui este important! Vă mulțumesc pentru că ați acceptat această provocare și ca ați fost în ipostaza unor mentori pentru colegii voștri! Cu recunoștință pentru tot ce faceți, vă felicit și vă prețuiesc!”

Am adus și mai multă energie lecturând câteva din testimonialele transmise de elevii din mediul rural (11 sate) ce au beneficiat de suportul oferit de voluntarii liceeni- primind meditații la română, matematică, engleză și desen.

Momentul de oferire a diplomelor a fost unul plin de emoție- voluntarii coordonatori au povestit despre experiența lor de a se implica în proiect și au accentuat dorința de a continua să se implice și în anul școlar 2021-2022.

În partea a2a a evenimentului voluntarii au aflat despre metoda “cafeneaua publică ” și au făcut o evaluare a proiectului pe cele 3 teme propuse de Larisa Popescu- inițiatoarea și coordonatoarea proiectului:
– provocări și dificultăți întâmpinate de voluntari în perioada de implementare;
– câștiguri și momente de maximă satisfacție din proiect;
– propuneri și soluții pentru asigurarea continuității proiectului.

Au fost prezentate ideile și concluziile pentru fiecare tema astfel încât toți participanții la eveniment să rămână cu o imagine de ansamblu a ceea ce a însemnat proiectul pentru fiecare dintre ei și de cum își propun sa se continue.

În final am oferit adeverințe de voluntariat pentru toti cei care s-au implicat în proiect și am lecturat testimoniale primite de la profesorii din rural.

“De la școala noastră 19 elevi au beneficiat de pregătire la limba română și/sau limba engleză, prin programul MOV. În urma discuțiilor avute cu acești elevi, consider că acest proiect a fost ca o rază de soare oferită acestora. Copiii sunt foarte mulțumiți de modul cum s-au desfășurat aceste pregătiri, iar majoritatea dintre ei și-ar dori să continue și în anul următor. S-a creat o legătură frumoasă între voluntari și cei 19 elevi, legătură ce-și doresc să continue.

Din discuțiile cu domnii profesori de limba română și de limba engleză, dânșii consideră că în urma pregătirilor copiii au obținut note mai bune, sunt mai receptivi și mai activi la ore. Dacă nu ar fi fost acest proiect, copiii ar fi trebuit să se deplaseze 100 km dus – întors pentru a putea beneficia de o pregătire, plus costurile aferente, deoarece majoritatea profesorilor din școală sunt navetiști.

Le mulțumim voluntarilor implicați și sperăm să putem continua!” Profesor coordonator Niga Elena din Sinesti Iași

Multumim tuturor celor implicați: voluntarilor liceeni, elevilor beneficiari și profesorilor din cele 11 sate, atât echipei proiectului cât și evaluatorilor Irina și Adriana, d-nei Ionela Neagoe pentru că ne-a pus în legătură cu peste 80% dintre voluntarii implicați în proiect și Dianei Petruț ce ne-a invitat la Cărtureşti Modul pentru acest eveniment special.

Rămânem optimiști legat de continuitatea proiectului și sperăm să ne reîntâlnim cu și mai multă energie după binemeritata vacanță de vară.


Lansăm noua ediție a proiectului MOV – Meditații Oferite de Voluntari

Suntem MOV al 4-lea an la rând! Cu bucurie și...

Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...