Mai mult decat simple dotari: un liant intre scoala si elevi

0 Comment
299 Views

Un videoproiector si o sumedenie de carti obtinute prin donatiile generoase datorate campaniei Ecoxtrem.

Spiridusii din echipa Ecoxtrem nu au vrut cadouri de Craciun in decembrie 2019. In loc, si-au dorit sa fie promotori ai educatiei la sate, in medii mai putin favorizate. Asa ca s-au pus pe treaba si au demarat o campanie de strangere de fonduri pentru achizitia a 2 videoproiectoare necesare elevilor din 2 scoli din judetele Botosani si Suceava pentru vizionarea  de materiale educative. Mare bucurie in februarie, la sfarsitul campaniei: am reusit sa strangem suma necesara!

Un eveniment fericit si altul nefericit au facut ca numarul scolilor beneficiare sa creasca la 3: Scoala din Veresti, Suceva a primit intre timp un videoproiector iar la Scoala din Ganeasa, Olt (si ea membru Club Activ CELS) a fost un incendiu care a distrus biblioteca. Astfel, am convertit suma pentru unul din proiectoare in carti care au mers la cele 2 scoli. Editura Curtea Veche, prieten generos al copiilor, a completat achizitia cu cateva carti donate din partea lor.

Noi, echipa Asociatiei Lume Buna, multumim din suflet dragilor nostri prieteni de la Ecoxtrem si tuturor donatorilor din campania Galantom, precum si echipei de la Editura Curtea Veche.

Putem numai sa banuim ce efecte minunate vor avea cuvintele si imaginile asupra acestor copii, cum vor modela devenirea lor.

Este greu, dar nu imposibil, de pus in cuvinte incantarea celor care au primit toate aceste cadouri minunate in urma eforturilor voastre. Iata ce ne-au trimis:

Va multumesc din suflet pentru acest videoproiector care ne este de un real folos in desfasurarea activitatii scolare si extracurriculare la Scoala Primara nr. 2 Stancesti. Va suntem recunoscatori pentru posibilitatea pe care ne-ati dat-o, de a facilita actul educational si procesul de invatare, atunci cand il vom utiliza in cadrul orelor la activitatile din manualele digitale, la vizionarea unor filme sau prezentari educative. Loredana Tudorache de la Scoala Stancesti, Botosani

A sosit “DARUL” de la “Lume Buna”! Asociatia Lume Buna, in parteneriat cu Editura Curtea Veche, prin intermediul campaniei organizate de Ecoxtrem, ne-au dat prilej de mare bucurie! Cu nerabdare, emotie si curiozitate am desfacut rand pe rand cutiile din care iesea miros proaspat de carti noi, de tipografie… Suflu revigorant pentru fondul de carte al bibliotecii noastre greu incercate in urma incendiului ce a distrus cea mai mare parte a valorii noastre literare. Am inceput sa rasfoim, sa citim titluri, sa “inghitim” pasaje, cu mari emotii si cu gandul plin de dragoste la copiii scolii noastre. De acum, vor veni cu si mai mult drag sa imprumute carti! Titlurile atractive, potrivite varstei lor, copertele minunate, cu grafica de calitate, ii vor incita cu siguranta pe copii sa le citeasca, mai ales ca intram atipic in perioada vacantei de vara. Aceste carti vor ramane liantul intre scoala si elevi! Va asteptam copii! Claudia Neacsa de la Scoala Ganeasa, Olt

Multumim Asociatia Lume Buna! Multumim Editura Curtea Veche! Multumim donatorilor din campania initiata si organizata de Ecoxtrem. Pentru gandul BUN, pentru toate eforturile, pentru ca ne sunteti aproape, pentru daruire, pentru bucurie, pentru ca VA PASA! Va multumim! Elena Butnariu de la Scoala Veresti, Suceava

Bucuria lecturii

Motto: „Daca vrei ca ai tai copii sa fie inteligenti, citeste-le povesti! Daca vrei ca ei sa fie si mai inteligenti, citeste-le mai multe povesti!” – Albert Einstein

Pentru copii, dezvoltarea unei bune competente de lectura este esentiala. Ei, mai mult decat adultii de astazi, vor avea nevoie de disponibilitati sporite in domeniul complexitatii scrise. Copilaria, adolescenta si postadolescenta sunt perioade optime ale invatarii, iar copilul-cititor de azi va deveni adultul-cititor de maine. Accesul liber la lectura si, pe aceasta baza, la informare si cunoastere, se impune in societatea moderna ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului. In acest context, apararea dreptului la lectura si actiunea ca atare se inscriu intre cerintele actiunii sociale.

“Cartea trebuie sa devina prietenul nedespartit al copilului” (I.Serdean).

Importanta lecturii este evidenta si mereu actuala. Lectura este un instrument care dezvolta posibilitatea de comunicare intre oameni, facandu-se ecoul capacitatilor de gandire si limbaj. Lectura elevilor este un act intelectual esential, care trebuie indrumat si supravegheat de scoala si familie.

Lectura cartilor constituie o activitate fundamentala pentru intretinerea conditiei intelectuale, imbogatirea cunostintelor si a limbajului, pentru cunoastera indirecta a diferitelor universuri si realitati.


O Lume mai Buna alaturi de Ecoxtrem

Va mai aduceti aminte de bucuria facuta celor 30 de...

Donatii de carte in 15 scoli din toata Romania

In luna decembrie, Asociația Lume Bună a donat 1350 de...