Asociatia Lume Buna a fost la evenimentul anului in educatie – FIEdu 2018

0 Comment
254 Views

“Este nevoie sa luam in serios aceste exceptii educationale, sa le multiplicam si astfel sa devina o regula de a fi: performanta in scoala de la sat!”

Asociatia Iubesc Ploiestii impreuna cu Centrul Educational de Inspiratie Finlandeza Yuppy Koti si Fundatia Seeding Knowledge au organizat in perioada 9 – 10 iunie, la Ploiesti, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul International de Educatie – FIEdu, cu participarea unora dintre cei mai importanti actori din educatie din Romania si din strainatate.

FIEdu vine cu un concept unic in Romania si in Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ si accesibil, care incurajeaza si sustine colaborarea la nivel national si international.

Festivalul aduce impreuna factori de decizie, directori de scoli, cercetatori din domeniul educatiei, profesori, parinti si copii.

De asemenea, cele mai recente descoperiri stiintifice si cele mai bune practici educationale din lume devin accesibile publicului roman, cu scopul de a putea fi implementate in scoli spre beneficiul copiilor si al intregii societati.
FIEdu s-a bucurat de prezenta unor experti educationali din trei tari: Finlanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Printre temele dezbatute la FIEdu in editia 2018 se numara: ce poate invata Romania din reforma educatiei finlandeze, leadership educational sustenabil, prioritizarea bucuriei in procesul de invatare si predare, educatie juridica in scoli, competente digitale si rolul tehnologiei in educatie, cum construim scolile precum niste comunitati, impactul parteneriatelor si mobilitatilor internationale asupra calitatii educatiei si inteligenta emotionala in contexul educational.

„Noi, adultii implicati in educatie, uitam deseori sa-i intrebam si pe elevi cum si-ar dori sa arate scoala, clasa, orele lor. Cu siguranta, daca i-am asculta mai des si i-am implica mai activ, ar fi mult mai motivate (…), elevii vor sa fie consultati si vor sa contribuie la un sistem educational mai performant“, sustine Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Asociatia Lume Buna, infiintata in anul 2008, are ca principale obiective realizarea de actiuni cultural educative pentru copii, atat din mediul rural cat si cel urban, si actiuni de responsabilizare sociala. Sustine creativitatea si imaginatia copiilor prin activitatile organizate si promoveaza educatia nonformala prin workshop-urile dedicate cadrelor didactice.

Anul acesta, asociatia a adus in atentia publicului FIEdu cel mai recent proiect – REVISTA CREATIV LA SAT – initiat si sustinut de Asociatia Lume Buna, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National:

“Proiectul Revista Creativ la Sat reuneste 11 scoli din 8 judete diferite. Sunt scoli unde profesorii stau peste program, se implica intr-un numar mare de proiecte si indraznesc sa foloseasca metode non-formale intr-un sistem inca destul de formal. Echipa Asociatiei Lume Buna vrea sa spuna povestile acestor scoli implicate in proiect pentru ca sunt un model de inovatie, curaj si speranta in mai bine. Ma bucur ca mesajul nostru a fost primit cu bratele deschise, iar pentru acest proiect, de-asemenea si pentru viitoarele proiecte, prezenta noastra la FIEdu a fost cu adevarat o oportunitate. Am intalnit acolo alti profesori care predau in mediul rural si care isi doresc sa cunoasca mult mai bine aceste noi tehnici de predare, tocmai pentru a demonstra ca exista deschidere catre performanta, chiar si in scoala de la sat. Tinerii satului romanesc au nevoie de proiecte, programe si timp special acordat lor, noi avem datoria de a-i determina sa aiba incredere in fortele proprii si sa le oferim un mediul propice pentru dezvoltarea persoanla si profesionala.
De-asemenea, cadrele didactice trebuie sustinute, iar eu si echipa mea, prin proiectele Asociatiei Lume Buna ne dorim sa le venim in intampinare. Am simtit si inca simtim setea scolilor din mediul rural de a performa. Este nevoie doar de putina bunavointa, este nevoie sa luam in serios aceste exceptii educationale, sa le multiplicam si astfel sa devina o regula de a fi: performanta in scoala de la sat!” a declarant Larisa Popescu, presedinte Asociatia Lume Buna, coordonator proiect “Revista Creativ la Sat”.


Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...