Eveniment de lansare Revista electronica CREATIV LA SAT

0 Comment
321 Views

Sambata, 12 octombrie 2018, Asociatia Lume Buna a organizat lansarea Revistei electronice Creativ la Sat. Evenimentul, gazduit de libraria Carturesti-Carusel, a marcat finalul proiectului Revista Creativ la Sat, proiect initiat de Asociatia Lume Buna si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

“Ne-am bucurat sa avem alaturi 11 scoli din toata Romania care au lucrat cu peste 200 de copii la realizarea Revistei electronice Creativ la Sat. Din Prahova pana in Botosani sau de la Vrancea la Valcea, toti profesorii coordonatori au indrumat redactiile de juniori sa realizeze revista comunitatii, punand accentul pe trei mari teme: traditii/mestesuguri, oameni de valoare si viata la sat”. Larisa POPESCU, presedinte Asociatia Lume Buna

La eveniment au fost invitati cei 11 profesorii coordonatori insotiti de elevii care au avut un articol selectat in cadrul Revistei Electronice Creativ la Sat. Ne-au fost alaturi parteneri implicati in proiect si reprezentanti ai unor ONG -uri din sfera educatiei.

In cadrul evenimentului, au luat cuvantul “speakeri iscusiti”: CARMEN CONSTANTIN – coordonator Departament Management Proiecte, Administratia Fondului Cultural National, VALENTINA ROMAN – director executiv Asociatia Curtea Veche, ELENA CHIRU – director programe educationale, ECDL ROMANIA.

“Ma bucur insutit cand un proiect iese din granitele oraselor mari, obisnuite cu proiecte de acest gen, si ajunge intr-un filon central al fiintei noastre. Educatia prin cultura fiind o prioritate a AFCN, existand o dorinta de a finanta proiecte care duc la COMPETENTA, pentru ca fara educatie nu se poate face nimic. Sunt superbe aceste proiecte – ele arata ca SE POATE.” CARMEN CONSTANTIN, AFCN

“Proiectele pe care le desfasoara Asociatia Lume Buna fac un lucru extraordinar – pentru ca inainte de toate comunica isi cunosc valorile si ii incurajeaza pe copii sa isi exprime creativitatea.” ELENA CHIRU, ECDL Romania

“Mi-am dat seama cat este de important pentru copii sa vada un astfel de loc – o librarie. Va sfatuiesc sa va bucurati de aceasta experienta… sa va plimbati printre rafturi, sa cunoasteti carti noi, sa va intalniti cu oameni si sa impartasiti impresii. Este o amintire care o sa va ramana toata viata si de aceea ma bucur ca suntem impreuna aici pentru acest eveniment.”VALENTINA ROMAN, Asociatia Curtea Veche

 La eveniment ne-a fost alaturi si doamna CATALINA CHENDEA, inspector de specialitate in Ministerul Educatiei Nationale – ca sustinator al proiectelor Asociatiei Lume Buna in relatia cu Inspectoratele judetene.

Prin proiectul Revista Creativ la Sat, Asociatia Lume Buna a reusit sa consolideze colaborarea, comunicarea si creativitatea in randul scolilor din mediul rural, la nivel national, prin elaborarea si implementarea primei reviste interactive din Romania.

Impactul proiectului a fost analizat de Larisa Gheorghe, sociolog de specialitate, pe baza chestionarelor completate de copii la inceputul si finalul proiectului. Vom reveni curand cu un articol mai detaliat despre rezultatele analizei.

Lista cu cei 11 profesori si 11 elevi prezenti la eveniment:

NR Scoala  Localiate Judet Profesor Elev
Cucorani Botosani Cristina Hriscu Nechifor Miriam Semida
Batrani Prahova Mihaela Moraru Petecila Mario
Stancesti Botosani Loredana Stefania Tudorache Turcanu Georgiana Ionela
Balta Arsa Botosani Mihaela Surubariu Patrascanu Alina
Burca Vidra Vrancea Ghimpu Eliza Iacob Florina
Gheraiesti Bacau Sandulache Daniela Tina Denis Stefan
Persani Brasov Suviteanu Micsunica Toader Ioana
Vaideeni Valcea Burticioaia Dana Emilia Tomescu Denisa Andreea
Piscu Galati Ana Maria Petrea Paraschiv Stefan Ionut
Veresti Suceava Butnariu Elena Fediucel Sara Andreea
Sinca Veche Brasov Elena Spiridon Miclea Andreea

“Trebuie mentionat faptul ca fiecare elev si profesor implicati in acest proiect sunt castigatori deoarece timpul dedicat lucrului in echipa este de fapt o investitie, pe termen lung, in dezvoltarea unor abilitati de comunicare si socializare, de constientizare a importantei fiecaruia dintre noi in procesul de formare si educare al celor mici.” a incheiat Larisa POPESCU, presedinte Asociatia Lume Buna.

Cei 11 copii, insotiti de profesorii coordonatori – s-au bucurat, in scurta vizita la Bucuresti, de frumusestea si farmecul librariei Carturesti Carusel – unde au fost premiati si au beneficiat de un workshop sustinut de jurnalistii: Lina Vdovii si Andrei Craciun, de o vizita ghidata la Televiziunea Romana – unde au fost impresionati de diversitatea studiourilor vizitate, a panourilor de regie si productie, de felul in care se lucreaza cu luminile si complexitatea muncii in televiziune, si de o masa savuroasa oferita de restaurantul Zeus.

Le multumim inca o data celor care au oferit sustinere prin sponsorizari evenimentului: ECDL Romania, ZEUS, HELLO DONUTS, BOIRON ROMANIA, DECAT O REVISTA, Asociatia Curtea Veche.


Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...