Asociatia Lume Buna lanseaza proiectul Revista Creativ la Sat

0 Comment
79 Views

In perioada martie-octombrie 2018, echipa Asociatiei Lume Buna va lucra la cel mai nou proiect de educatie non-formala pentru mediul rural: Revista Creativ la Sat, proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Echipa va lucra timp de opt luni la prima revista digitala interactiva al carei continut va fi realizat din materialele trimise de copiii celor opt comunitati selectate din toata Romania.

Conform studiilor si cercetarilor realizate de UNICEF si World Vision Romania, putin peste 50% din elevii din mediul rural folosesc o singura data computer-ul la scoala. Desi in unele scoli exista laboratoare de informatica, acestea sunt folosite la mai putin de 10% din capacitatea lor. Conform datelor analizate, in mediul rural, 71% dintre elevi spun ca folosesc calculatorul o singura data pe luna.

In acest context ingrijorator, Asociatia Lume Buna a initiat proiectul Revista Creativ la Sat destinat copiilor din mediul rural care, conform statisticilor, folosesc prea putin mediile alternative pentru elaborarea de proiecte sau activitati in cadrul scolii. Revista va include povesti ale comunitatii, articole despre pasiunile copiilor, prezentarea unor traditii sau obiceiuri din specificul cultural local al comunitatii. Obiectivul principal este ca revista sa provoace creativitatea copiilor, iar echipa Asociatiei Lume Buna va oferi pregatirea necesara pentru ca profesorii si cadrele didactice implicate sa creeze alaturi de cei mici un continut cat mai creativ, dar si interactiv – desene, fotografii din comunitate, scriere creativa, clipuri, inregistrari, scenete etc.

Astfel, pana la finalul proiectului, proiectul isi doreste sa atraga un numar de peste 200 de copii beneficiari din scolile selectionate si peste 20 de cadre didactice. In cadrul activitatilor vor fi realizate minim opt reviste pentru cele opt comunitati implicate, se va realiza formatul electronic al revistei care se va promova online, se vor organiza ateliere de creativitate pentru copiii implicati in proiect si training-uri specializate pentru cadrele didactice. De asemenea, Revista Creativ la Sat va fi prezentata si in cadrul Festivalului ProEtnica, cel mai mare festival dedicat dialogului intercultural.

Proiectul Revista Creativ la Sat, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, urmareste sa consolideze colaborarea, comunicarea si creativitatea in randul scolilor din mediul rural, la nivel national, prin elaborarea si implementarea primei reviste interactive din Romania.


“Caravana Magia Educației la Sat în PEPCOlandia” - energia creativităţii

Proiectul “Caravana Magia educației la Sat în PEPCOlandia” s-a desfășurat...

Evenimentul de premiere al implicării liceenilor în proiectul MOV

Ziua de 14 iulie 2021 a fost despre implicare,  despre...