Donatii de carte in 20 de scoli, alaturi de Asociatia Curtea Veche

0 Comment
299 Views

In lunile ianuarie si februarie ale acestui an am pus bazele unui traseu pe care au calatorit mai bine de 400 de carti, in 20 de scoli din toata Romania. Prietenii nostri de la Asociatia Curtea Veche au donat volume din colectia “Cartile Copilariei” si au avut grija ca fiecare colet sa ajunga cu bine la micutii destinatari.

Intr-o Lume mai Buna, oamenii se unesc pentru oameni. Tocmai de aceea, ne-am bucurat sa pornim la drum alaturi de Asociatia Curtea Veche si sa raspandim in toata tara povesti de pe tot globul. Desi umbla un zvon ca cititul este o activitate plictisitoare, noi credem ca orice carte citita din placere este un bilet sigur catre un nou univers si un prieten care poate sa iti raspunda la cateva intrebari sau, din contra, sa te faca pe tine sa iti pui niste semne de intrebare.

Pentru ca noi credem in puterea cuvantului, in importanta povestilor si mai ales in nevoia copiilor de imaginatie, salutam cu drag toate scolile partenere si strigam catalogul celor 20 de localitati implicate: Sinca Veche (Brasov), Piscu (Galati), Liebling (Timis), Bumbesti Pitic (Gorj), Batrani (Prahova), Cucorani (Botosani), Viisoara (Teleorman), Stancesti (Botosani), Balta Arsa (Botosani), Josenii Birgaului (Bistrita Nasaud), Vaideeni (Valcea), Burca, Vidra (Vrancea), Buhoci, Bijghir (Bacau), Varasti, (Giurgiu), Dumbravita (Brasov), Roma (Botosani), Chigoda (Timis), Veresti (Suceava), Goldenii Gandului (Iasi) si Muncelu de Sus (Iasi).

Toate volumele primite de acestea fac parte din colectia “Cartile Copilariei” care reunesteste marile titluri din literatura universala repovestite pe intelesul celor mici: “Cei trei muschetari”, “Odiseea”, “Iliada”, “O calatorie spre centrul Pamantului”, “Marile sperante” si multe altele. Din anul 2014, Asociatia Curtea Veche incurajeaza lectura de placere prin programul national de lectura “Cartile Copilariei”, in cadrul caruia a donat pana acum peste 60.000 de volume noi pentru copiii din medii dezavantajate si a infiintat 150 de cluburi de lectura. Totul pentru a se asigura ca fiecare copil, indiferent de mediul din care provine, se poate bucura de o carte citita din placere si ca se poate auto-depasi.

Multumim echipei Asociatiei Curtea Veche pentru implicarea si impactul asupra atator viitori cititori profesionisti si tuturor cadrelor didactice care au grija sa le trezeasca si mentina curiozitatea vie celor mici.


Donatii de carte in 15 scoli din toata Romania

In luna decembrie, Asociația Lume Bună a donat 1350 de...