Asociatia Lume Buna a sarbatorit impreuna cu Sighisoara editia cu nr 16 PROETNICA

0 Comment
286 Views

Proiectul Revista Creativ la Sat, initiat de Asociatia Lume Buna si cofinantat de AFCN, a fost prezentat la Sighisoara, in perioada 22 – 26 august 2018, in cadrul Festivalului Intercultural PROETNICA, de catre presedintele Asociatiei Lume Buna – Larisa Popescu.

“Revista Creativ la Sat și-a provocat redactorii să își folosească propriile cuvinte, fără comparații greoaie, și i-a invitat să scrie sincer despre oamenii care ii inspiră, despre tradiții dragi și despre viața la sat. Ba mai mult, cei mici au făcut și muncă de teren luând interviuri oamenilor din sat: preotul locului, medicul de familie, bunicuța cu zâmbet cald, fermierul cu sute de oi, meșteșugari sau eroi de război. Uneori, au fost povestitori dureros de sinceri, alteori au fost copios de amuzanți. Ne prounem sa promovam creativitatea, sa sustinem educatia non-formala, sa dezvoltam inteligenta emotionala a copiilor, sa responsabilizam societatea si comunitatile, sa facilitam colaborarea intre scoli in cadrul proiectelor educative implementate la nivel national”. Larisa Popescu, presedinte Asociatia Lume Buna

„Timp de cinci zile, in perioada 22-26 august 2018, Sighisoara a fost locul de intalnire a celor 20 de minoritati nationale din Romania, carora li s-au alaturat reprezentantii Sorabilor din Germania. Asociatia Centrul Educational pentru Tineret Sighisoara (ibz), organizatorul principal al evenimentului a lansat provocarea de a sarbatori impreuna diversitatea si bogatia culturala a minoritatilor nationale impreuna cu etnicii romani-toti, deopotriva, cetateni ai Romaniei devenita stat unitar in urma cu 100 de ani, la 1 decembrie 1918. Festivalul a avut si o sectiune stiintifica unde au fost sustinute prelegeri, discutii si lansari de carte pe teme relevante, cum ar fi „Promovarea pacii in Europa prin protectia minoritatilor nationale”, ”Panorama minoritatilor nationale din Europa si a mijloacelor de protectie a acestora prin instrumente supra-nationale”, ”Divesitate culturala si egalitate de sanse prin proiectul „Revista Creativ la Sat”, ”Parteneriat social si participare prin deschiderea spre diversitate a institutiilor”, se arata in comunicatul de presa al festivalului.

Pentru echipa Asociatiei Lume Buna, prezenta la acest festival a fost inca o oportunitate de a prezenta creativitatea si dragostea copiilor de la sate pentru ceea ce inseamna „acasa”, dar si o sansa reala de a arata publicului larg exemple de profesori care se implica 100% in formarea profesionala a celor mai mici! Multumim PROETNICA, va multumim voua, celor care ne sunteti alaturi in proiectele derulate!

 

 


Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...