O noua provocare – proiectul Valiza Calatoare

0 Comment
287 Views

Articolul este realizat de dna Petrea Ana-Maria, coordonator Club Activ Cels Piscu-Galati

Un proiect international si o noua provocare a fost primita de catre Clubul Activ Cels de la Scoala Gimnaziala ”Dimitrie Luchian” Piscu-Galati, de la prietenii nostri de la Asociatia Lume Buna.
25 de elevi talentati si inimosi, din clasele V-VII pasionati de limba engleza, sprijiniti de doamna profesoara de limba engleza Olaru Catalina si de doamna bibliotecar Petrea Ana-Maria au pornit in aceasta fascinanta aventura. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca Larisa Popescu, presedintele Asociatiei Lume Buna, nu ne-ar fi povestit si implicat in aceasta activitate.

Startul ”Valizei Calatoare” s-a dat in luna ianuarie 2019 in Polonia. Valiza a poposit in cinci tari (Polonia, Austria, Romania, Elvetia, Olanda) si proiectul s-a finalizat in luna iunie. Scopul lui a fost acela ca elevi din diferite tari sa interactioneze, sa-si impartaseasca propriile idei legate de cultura si civilizatie din tara lor, sa-si exprime dorintele, aspiratiile si sa lucreze in echipa.

In luna aprilie ”Valiza Calatoare” a poposit si in scoala noastra. A fost asteptata cu mare nerabdare si entuziasm, iar elevii nostri s-au bucurat de darurile primite. Timp de trei saptamani, cat a stat valiza in scoala noastra, am desfasurat numeroase intalniri si ateliere de lucru unde am pregatit diferite materiale pentru a fi trimise prietenilor nostri din Olanda. Pe langa aceste ateliere elevii au avut de completat o pagina intr-un jurnal comun tarilor participante, unde s-au prezentat si au facut schimb de adrese pentru a comunica. Materialele puse in valiza au incercat sa reprezinte o mica parte din comunitatea si tara noastra. In valiza au fost asezate cu mare grija o prezentare a comunei si a scolii noastre, cd-uri cu muzica populara specifica tarii noastre, cd-uri cu piese de teatru in limba franceza puse in scena de elevii scolii noastre, reviste realizate de catre copii in limba engleza, papusi traditionale confectionate pe linguri de lemn, drapelul tarii si surprize dulci.

Toti elevii s-au simtit mandri de specificul tarii lor si de felul in care si-au reprezentat tara natala, au fost entuziasmati ca si-a facut prieteni noi si ca au avut oportunitatea de a participa la un asemenea proiect.

 


6 piese de teatru au prins viață în proiectul Scena Creativ la Sat

Anul acesta, proiectul “Scena Creativ la Sat” al Asociatiei Lume...