Conferinta de final – Drag de Satul Meu

0 Comment
286 Views

Iata-ne ajunsi la finalul proiectului, in cadrul Conferintei Drag de Satul Meu, alaturi de prieteni, sustinatori si colaboratori dragi. Sambata, 14 decembrie, ne-am reunit cu totii la prima conferinta Drag de Satul Meu, cu tema” Valorificarea patrimoniului cultural si transmiterea lui catre generatiile tinere “, eveniment desfasurat in cadrul proiectului Drag de Satul meu, finantat prin programul START ONG.

Ne-am bucurat de venirea fiecarui invitat, fie de la 2km sau de la 400km departare. Desigur, in centrul evenimentului s-au aflat cei 15 profesori coordonatori din cele 15 sate beneficiare: Hriscu Cristina – Cucorani Botosani, Moraru Mihaela – Batrani Prahova, Papp Valentina – Liebling Timis, Spiridon Elena – Sinca Veche Brasov, Tudorache Loredana – Stancesti Botosani, Butnariu Elena – Veresti Suceava, Raveanu Silvia – Corlatel Mehedinti, Popovici Daniela – Unirea Alba, Petrea Ana Maria – Piscu Galati, Suviteanu Micsunica – Persani Brasov, Niga Elena – Sinesti Iasi, Tepes Liliana – Bicazul Ardelean Neamt, Burticioaia Oana – Vaideeni Valcea, Fulga Mihaela – Izbiceni Olt si Cojocaru Cornelia – Obarsia Olt.

In deschidere am aflat impresii, ganduri si emotiile din spatele proiectului de la Larisa Popescu – initiatorul proiectului. Dupa o scurta prezentare a proiectului, au urmat discursurile specialistilor invitati la eveniment: Narcisa Stiuca – Prof Universitar Dr la Universitatea Bucuresti, Expert UNESCO in patrimoniu cultural imaterial, si Anamaria Iuga – cercetator in domeniul etnologiei, Muzeul National al Taranului Roman. Am aflat noi povesti de la cei doi specialisti invitati despre importanta povestilor, dar mai ales despre importanta radacinilor si a identitatii noastre ca popor.

In a II-a parte a conferintei au avut loc discutii intre toti participantii la eveniment cu ajutorul metodei Cafeneaua Publica, urmand cele 3 teme propuse:
– Cum transmitem valorile culturale de patrimoniu catre generatia tanara?
–  Momente frumoase si dificultati in Implementarea proiectului in cele 15 sate – in editia din 2019
– Continuitate “Drag de satul meu “–  evenimente anuale – nevoi si provocari de depasit

In ultima parte a evenimetului, ne-am ocupat de partea noastra preferata – premierea celor 15 profesori coordonatori. Cu ajutorul finantarii acordate de Kaufland Romania, prin programul START ONG, si cu ajutorul donatiilor din partea FARMEC Romania si Expert Birotica, cei 15 profesori au avut parte de surprize si cadouri cu zambet.  Mai mult decat atat, ne-am bucurat nespus sa ii avem alaturi pe spiridusii de la ECOXTREM. Ei sunt cei care, prin proiectul Fabrica lui Mos Craciun, au oferit daruri de Craciun pentru 30 de copii din cele 15 sate implicate in cadrul proiectului Fabrica lui Mos Craciun – aflat la editia a XI-a.

“Proiectul Drag de Satul meu, realizat de Asociația Lume Bună a trezit în sufletul comunității Vaideeni, Vâlcea, amintiri despre cei de ieri, despre valorile și tradițiile ungurenilor care își duc traiul mai departe la poalele Munților Căpățânii. Familia, meleagurile, portul popular, prietenii, școala, ocupațiile tradiționale sunt centrul universului pentru copii și elementele care îi fac să le fie Drag de Satul Vaideeni. În spiritul Asociației Lume Bună, conferința realizată la finalul proiectului, a adus participanților spiritul lumii bune în care ne dorim să trăim!” Dna Oana Burticioaia – Coordonator proiect in Vaideeni Valcea 

 “M-am bucurat să întâlnesc și să discut cu oameni valoroși, veniți din toate zonele țării. Sunt extrem de încântată că m – am numărat printre participanți. Am plecat mai bogată sufletește și dornică să reîncep activitățile cu copiii. Sunt încântată că se dorește ca evenimentul să se transforme într-o tradiție anuală. Felicitări organizatorilor atât pentru efortul depus cât și pentru entuziasmul și implicarea lor pe tot parcursul conferinței!” Dna Niga Elena – Coordonator proiect in Sinesti Iasi

Va invitam pe canalul youtube pentru a viziona o parte din Conferinat Drag de Satul meu.

Multumim tuturor celor implicati pentru sustinere, dedicare si pentru ca impreuna facem o Lume mai Buna prin cultura si educatie. Conferinta a fost gazduita cu generozitate de prietenii nostri de la HOTEL IBIS NORD si a adus impreuna oameni implicati in proiect, specialisti in domeniul patrimoniului cultural si al eduactiei si parteneri media.


Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...