Proiectul MOV se întoarce – Mai puternic, mai implicat și mai unit

0 Comment
411 Views

A început oficial proiectul MOV – Meditații Oferite de Voluntari, ediția cu numărul trei. Altfel spus, 60 de liceeni, înscriși deja în proiect din luna ianuarie, vor oferi meditații copiilor din 8 sate la nivel național: Șinca Veche – Brașov, Bătrâni – Prahova, Piscu – Galați, Faraoanele – Vrancea, Vaideeni – Vâlcea, Liebling – Timiș, Sinești – Iași, Corlățel – Mehedinți. Haideți să vă povestim mai multe despre spiritul MOV.

MOV3 este mai puternic. Cum am reușit să organizăm această ediție?

 “Aș vrea doar să știu dacă este ceva ce pot face eu în calitate de voluntar pentru a ajuta la reluarea proiectului MOV. Eu cel puțin m-am implicat foarte mult și sufletește în ediția trecută și mi-ar părea foarte rău sa se oprească acum.” – licean voluntar, ediția a doua MOV

Vrem să fim sinceri cu voi. Ediția a treia a proiectului a venit cu multe întrebări. Primele două ediții fiind 100% voluntariat, simțeam nevoia de mai mult ajutor pentru a le putea oferi liceenilor și elevilor din rural contextul de creștere și evoluție pe care îl meritau. Așa că da, decât să facem activități cu jumătate de măsură, am luat în considerare o pauză. Voiam să ne regrupăm pentru a ne putea întoarce mai puternici. Dar universul avea alte planuri.

Pe 20 decembrie 2022, am primit cel mai frumos cadou de Crăciun, sub forma unui mesaj din partea editurii Booklet:

„Editura Booklet a urmărit cu mare emoție și cu sufletul la gură proiectul MOV – Meditații Oferite de Voluntari desfășurat sub egida Asociației Lume Bună. Ne dorim din tot sufletul să fim alături de voluntarii care oferă meditații copiilor din mediul rural și vrem să susținem financiar acest demers mai mult decât admirabil.” Bogdan Nicolai, Editor in Chief

Iar de atunci, MOV3 a devenit din ce in ce mai puternic. Pentru că da, dorința noastră a prins contur și am putut să plănuim lansarea noii ediții. De anul acesta, îi avem alături de noi pe prietenii de la Editura Booklet care susțin această ediție atât financiar, cât și prin donație de culegeri cu teste pentru voluntarii care lucrează cu elevi din clasa a 8-a.

 MOV3 este mai implicat. Ce ne dorim să facem prin acest proiect?

Prin derularea acestui proiect susținem:

– voluntariatul oferit de liceeni, implicarea și responsabilitatea lor fiind recompensate de rezultatele pe care elevii din rural le au la școală și chiar la evaluarea națională;

– oferirea constantă de oportunități de educație copiilor din zone defavorizate, contribuirea la creșterea motivației lor în procesul de învățare și, pe termen lung, reducerea abandonul școlar.

Toți cei 60 de liceeni sunt organizați în 4 grupe, iar fiecare grupă este coordonată de un licean selectat pe baza implicării și a rezultatelor obținute. Așadar, le salutăm cu drag pe cele patru coordonatoare din acest an:

– Grupa 1 = Popescu Iulia

– Grupa 2 = Vulpescu Sara

– Grupa 3 = Tudorache Maria

– Gupa 4 = Chiriac Daria

Cu siguranța importanța și implicarea acestui proiect este si mai bine înțeleasă prin vocile copiilor beneficiari și a liceenilor implicați în edițiile anterioare. Cel mai ușor este să aflați despre impactul proiectului direct de la ei.

Mai jos am selectat câteva dintre articolele Miniseriei de Interviuri 1+1=MOV.  

https://www.asociatialumebuna.com/calin-ramona-mov-un-model-pentru-noi-toti/

https://www.asociatialumebuna.com/sara-alexandra-mov-o-poveste-despre-echilibru/

https://www.asociatialumebuna.com/iuliacosmina-mov-un-interviu-plin-de-culoare/

MOV3 este mai unit. De ce apar rezultate în comunitatea MOV?

MOV este un proiect care a crescut treptat, natural. Mai mult decât atât, MOV a devenit o comunitate unde liceeni implicați își iau inima în dinți să fie chiar ei schimbarea, iar elevi din rural își dau seama că pot spera la note mai mari, admitere la licee mai bune sau un dram în plus de încredere în sine.

Meditațiile sunt pentru copii care provin din familii ce nu au posibilitatea sa plătească ore de meditații, pentru copii care locuiesc într-un sat aflat la zeci de km de un oraș unde ar găsi un meditator, pentru copii care au părinții plecați la muncă în străinătate, iar poveștile continuă.

Dar ce au găsit ei în comunitatea MOV este mai mult decât meditatori. Au găsit prieteni noi, au găsit modele de la care și-au dorit să învețe, au găsit explicații pe limba lor și au văzut chiar ei că rezultatele apar. Desigur, nu apar gratuit. Apar după exerciții și muncă. Dar nu-i așa că e ATÂT de plăcut când înțelegi ceva ce înainte era de neînțeles? E ca și cum ai primi o pereche noua de ochelari. Vezi mult mai bine acum. 

După doi ani de proiect, putem spune cu încredere că în comunitatea MOV rezultatele apar pentru că este un echilibru frumos între ascultare și încredere reciprocă, experimentare și învățare din greșeli, răbdare și încurajarea că ȘI TU POȚI.  

“…după ce i-am explicat, a ajuns să înțeleagă și la algebră și la geometrie. Mi-a zis că sunt prima fată care o face să îi placă matematica. Că în general nu prea ii place :))” – licean meditator, MOV3

 Ca încheiere, am vrea să vă spunem că:

 Ne bucurăm nespus că proiectul MOV continuă, iar pentru asta mulțumim sincer Editurei Booklet. Alături de voi suntem mai puternici și putem continua să construim motivație în viețile a zeci de copii.

Mulțumim tuturor liceenilor din comunitatea MOV. Abia așteptăm poveștile voastre și vă suntem cu drag alături în tot acest proces. Desigur, mulțumim și elevilor din rural pentru încrederea acordată și profesorilor din comunitățile CELS care au coordonat selectarea copiilor la nivel local. Fiecare piesă din puzzle este esențială!

Așadar…dăm startul oficial ediției MOV3 și vă vom ține la curent cu fiecare capitol din povestea noastră.


Lansăm noua ediție a proiectului MOV – Meditații Oferite de Voluntari

Suntem MOV al 4-lea an la rând! Cu bucurie și...