Generatia Z are ceva de spus! Proiectul GenZ 2.0
In prezent, statisticile descriu o Romanie care isi neglijeaza generatiile tinere. Numarul liceelor din tara scade constant si desi problemele din sfera educationala incep inca din ciclul primar, toate se accentueaza in ciclul liceal. Este momentul in care elevii sunt din ce in ce mai demotivati, confuzi si dezamagiti. Iata cadrul in care Proiectul GEN Z 2.0 isi doreste sa aduca schimbare prin vocea lor, a celor care au nevoie cel mai mult de un inceput nou – elevii generatiei Z.
In perioada ianuarie – iunie 2019, 12 elevi de liceu din Bucuresti invata, alaturi de Scoala de Valori si Asociatia Lume Buna, cum sa devina arhitectii propriei vieti si co-creatori in procesul de invatare. Elevii vor construi “curriculum-ul” unei scoli ancorate in prezentul lor prin materiale regizate, filmate si editate chiar de ei. Clipurile rezultate vor fi structurate pe trei domenii – de scoala, de viata, de viitor – si vor fi distribuite catre alti mii de elevi pe platformele online de socializare.
“Solutia suntem noi, Generatia Z. Suntem noi, sunteti voi, sunt toti cei care vor sa acorde o sansa noii generatii. Ne-am unit 12 persoane cu acelasi scop: sa facem o schimbare. Cum facem asta? Ne exprimam opiniile, aprofundam informatiile pe care le primim din training-uri si le transmitem mai departe catre toti liceenii si nu numai, catre toate acele persoanele open-minded care vor sa ne asculte. Pe scurt, punem cap la cap idei astfel incat vocea fiecaruia devine vocea unei generatii.” – echipa GenZ 2.0
Ei sunt cei care vor sa distruga mitul conform caruia liceenii iau totul de-a gata. Irina, Maia, Andrei, Maria, Radu, Calin, Andreea, Miruna, Cristi, Elena, Renee si Vlad sunt cei 12 elevi din Bucuresti care invata sa transmita mai departe informatii prin propriul filtru si printr-o abordare diferita, dar pe care ar vrea sa o vada mai des la scoala.
Obiectivul principal al proiectului este de a construi un cadru nou pentru elevii de liceu, bazat pe incredere, expertiza si sustinere. Prin acest proiect, investim incredere, oferim expertiza si daruim sustinere unui grup de liceeni care isi va construi propria schimbare: vor prelua informatia de la mentori, o vor imbraca intr-o forma cat mai actuala nevoilor lor si o vor impartasi online miilor de colegi care au nevoie, si ei la randul lor, de schimbare. Astfel se creeaza un ecosistem de oameni implicati si interesati sa porneasca schimbarea.
In prima etapa (ianuarie-aprilie), elevii s-au format ca echipa si au descoperit bazele crearii unor materiale educationale de impact de la specialisti din domeniu: Florina Dumitrache (specialist scenariu & editare video), Alexandra Zegrean (specialist Graphic Design) si Delia Georgescu (profesor de limba romana). In a doua etapa (aprilie-iunie) elevii sunt cei care preiau initiativa – urmand sa creeze materialele video gandite si filmate de ei – fiind sustinuti in acest proces de mentori : Adriana Sumanaru, Oana Hanganu si Cristiana Mihaila.
Gen Z 2.0 este cadrul in care vocea generatiei Z poate crea o schimbare. Numaratoarea inversa a inceput deja si devenim din ce in ce mai siguri ca “Solutia suntem noi, Generatia Z. Suntem noi, sunteti voi, sunt toti cei care vor sa acorde o sansa noii generatii.” Acordati si voi o sansa noii generatii, cititi-le si urmariti-le povestea:
Scoala de Valori – https://www.facebook.com/ScoaladeValori/
Asociatia Lume Buna – https://www.facebook.com/lumebuna.ro//
Descriere Scoala de Valori
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna a carei viziune este transformarea Romaniei intr-o societate bazata pe valori. De aceea, ghidata de valori, isi propune sa creeze pentru tineri contexte pentru reflectie personala, agilitate si alfabetizare digitala. Scoala de Valori considera ca este imperativ sa-i dezvete, si sa-i ghideze cu atentie, sa-i reinvete cum sa se auto-valorizeze, sa devina autonomi si sa ia decizii pe picioarele lor. Scopul ONG-ului este sa dezvolte caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunitati de adolescenti si tineri autonomi, care actioneaza cu responsabilitate si etica. Ofera tinerilor experiente de formare a caracterului prin ateliere de valori, interactiuni cu modele pozitive, programe de dezvoltare personala, fiindu-le ghid in procesul de construire a caracterului si in cel al descoperirii de sine. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul, paginile de Facebook si LinkedIn dedicate.