0 RON din 9.000,00 RON donati
Project In: Campanii Donatii

Doza necesară de motivație prin continuarea educației online

0 RON of 9.000 RON raised

Obiectivul  nostru

Vrem să continuăm procesul educațional complex început în 2014 prin lansarea Cluburuilor CELS la sate. De atunci oferim consultanță profesorilor și organizăm pentru copii ateliere de educație prin cultură. În anul școlar 2020-2021 putem continua online. Ba chiar putem ajunge, astfel, la mult mai mulți copii decât am facut-o fizic, până acum. Putem conecta oameni, experiențe, cunoștințe, cum nici nu ne imaginam că ar fi posibil. Putem să le deschidem acestor copii porți (virtuale deocamdată) către întreaga lume.

Avem nevoie de resurse umane pentru a face asta și tu, alături de alți oameni frumoși, cu drag de copii și sincer preocupați de viitorul lor, ne poți ajuta.

Vrem să adunăm 9 000 de lei pentru a oferi în continuare consultanță profesorilor și a organiza ateliere online de educație pentru copii pe parcursul întregului an școlar 2020-2021 (octombrie-iunie). Asta înseamnă 1 000 de lei pe lună pentru un minimum de 4 ateliere pentru cel puțin 200 de copii și 15 profesori din 12 comunități rurale – înscriși până acum.

Nevoia la care răspundem

Nevoile de resurse educaționale în mediul rural sunt imense – și acest aspect nu este o noutate pentru nimeni. Lipsa resurselor educaționale este un real impediment în motivarea copiilor de a învăța, fiind una din cauzele procentului mare al abandonului școlar la sate.

Ce ne dorim? 

Ne dorim o Lume mai Bună în care fiecare copil să beneficieze de șanse egale la educație indiferent de mediul din care provine, să fie motivat în procesul de învățare, să se poată exprima liber, fiind încurajat să creadă în propria creativitate și valoarea pe care o poate aduce în comunitatea în care trăiește.

Prin proiectele realizate, noi construim – împreună cu toți susținătorii noștri – această lume pentru și mai ales alături de copii.

Experiența noastră

În perioada mai-septembrie 2020 am adaptat cu succes evenimentele noastre tradiționale, anuale, în online. Nu doar că am reuști să oferim copiilor și cadrelor didactice participante ateliere valoroase, pe care le-au apreciat deosebit de mult (feedback-ul a fost extrem de pozitiv și cererea pentru viitoare ateliere foarte mare), dar ne-am dat seama că, folosindu-ne de tehnologia care pătrunde tot mai mult în viața noastră, putem oferi experiența noastră mult mai multor copii.

În toată această perioadă marcată de pandemie ne-am dat seama și cât este de important să fim aproape de acești copii și profesori și ne-am propus să continuăm aceste activități prin oraganizarea de ateliere online săptămânale pentru copiii din Cluburile CELS și prin training-uri periodice și consultanță oferită săptămânal și profesorilor din rural.

Mai multe despre proiectele reușite din vara aceasta:

Despre toate acestea mai puteți afla vizionând înregistrarea emisiunii TV CANAL 33 – EDUCAȚIE XXI – moderată de Ionela Neagoe

Ce vom face?

Donația ta ne ajută să nu întrerupem un proces educațional care continuă an de an și de care este nevoie mai mult ca oricând.

Ne ajută să ramânem aproape de copiii și profesorii din rural și să le oferim suportul nostru prin activități educative ce aduc mai multă motivație în procesul de învățare. Vom putea facilita interacțiunea între copii din diferite sate și vom aduce specialiști care să-i inspire, în cadrul unor ateliere online (de actorie, fotografie, scriere creativă, jurnalism).

Împreună, cu empatie

Fiecare dintre noi a visat să interacționeze, să comunice chiar și în online cu un profesionist recunoscut, fie că este un jurnalist pe care-l vedem la televizor, un actor pe care l-am urmărit pe scenă sau pe ecran, un fotograf, un om de litere sau orice altcineva.

Acest lucru ne inspiră, ne face să visăm cu ochii deschiși, ne face să credem mai mult în noi și să ne deschidem pentru a crea ceva valoros, ghidați astfel de un profesionist în domeniu.

În plus, pentru copii de vârste a propiate de prin toate colțurile țării, e atractiv să se cunoască între ei, lucru pe care-l pot face în cadrul atelierelor noastre. Chiar e un motiv bun să deschidă zoom-ul și să descopere cum arată un copil din Mehedinți, cum gândește un copil din Suceava, sau cum trăiește un copil din Parhova.

Îți mulțumim pentru că ne susții, împreună putem face mai mult pentru educația din România.

RON
Personal Info

Suma donata: 20,00 RON