Asociatia Lume Buna ajunge in Berlin in cadrul “Europe in Perspective”

0 Comment
245 Views

In perioada 20-25 februarie, Larisa Popescu, presedintele Asociatiei Lume Buna a participat alaturi de doamna profesor Vali Papp la prima editie pilot a training-ului “Europe in Perspective: International Co-operation in Cultural Learning” organizat in Berlin.

Cum a fost la primul training pilot al programului “Europe in Perspective”?

Intr-un cuvant, intens. Timp de 6 zile, am aflat de la cei 28 de participant din 10 tari diferite (Germania, Marea Britanie, Ungaria, Olanda, Polonia, Grecia, Franta, Austria, Romania, Elvetia) experiente inedite , proiecte si programe unicat, oameni din medii atat de diverse si cu pregatiri din domenii cu adevarat variate. Un proces de invatare multiculturala la cote maxime!

Scopul acestui training si al programului “Europe in Perspective” este de acela de a crea si dezvolta noi legaturi si oportunitati pentru cei implicati activ in dezvoltarea de programe culturale si educative, dar si de a scoate in evidenta nevoia de intelegere interculturala si un grad de constientizare la nivel European.

Pentru ca fiecare tara a fost reprezentata de un coordonator de programe ONG sau din cadrul institutiilor din domeniul artelor (dramaturgie, arte vizuale, muzica etc) si un cadru didactic, Asociatia Lume Buna a facut echipa cu doamna Valentina Papp, profesoara la Scoala Gimnaziala Liebling, din judetul Timis. Doamna Papp a fost castigatoarea editiei din 2017 a Competitiei Club Activ CELS si gazda ideala in cadrul Caravanei Magia Educatiei la Sat, implicand peste 80 de copii si 15 cadre didactice.

Dupa o saptamana plina, ne-am intors cu idei pentru proiecte noi, mai mult curaj si incredere ca putem schimba Lumea in Bine prin initiative de impact, programe internationale si colaborari multiculturale.

Multumim organizatorilor BKJ German Federation for ARTS Education and Cultural Learning – Laura Mattick, Rolf Witte, trainer-ilor exceptionali Paul Collard si Szilvia Nemeth si tuturor participantilor care ne-au daruit parti din proiectele, ideile si energia lor.

 


The Lume Buna Association in Berlin within the project “Europe in Perspective”

During 20-25th February, Larisa Popescu, the president of The Lume...