Timp de 3 luni, cei 30 de copii și cei ei se întâlnesc online, într-o serie de 10 ateliere ținute de 4 specialiști în educație culturală. nu doar că le vor fi ghizi copiilor și profesorilor lor, dar vor lega toate aceste ateliere tematic între ele ceea ce îi va ajuta pe copii să conecteze mai multe domenii creative.
Iulia Iordan, educator muzeal și autoare de cărți pentru copii îi ajută să “descopere cum să se apropie de patrimoniu, un domeniu atât de variat, de complex și de nuanțat, într-un mod personal și ingenuu”. Alături de Veronica Leca, educator muzeal la Muzeul Municipiului București, vor căuta “drumul spre acasă, care este drumul spre noi înșine. Fiecare pornește la drum cu un patrimoniu personal, căruia îi poate da sens prin împărtășirea lui cu ceilalți. Și oare cum e mai la îndemână să o facem dacă nu prin cuvinte?”. Vor practica apoi fotografia “ca pe o modalitate de a-și stârni imaginația, a visa, experimenta, persevera și a se exprima vizual” alături de Monica Bumbeș, educator cultural și fotograf.
Actrița Katia Pascariu îi va îndruma la final pentru a transmite cât mai expresiv rezultatele muncii lor către comunitățile din care fac parte. Katia spune că “promovez arta angajată, accesibilă tuturor, preocupată de problemele din societatea contemporană: educația, justiția socială, respectarea drepturilor omului, discriminarea și rasismul. Instrumentele artistice folosite în educație produc rezultate precum: empatie, solidaritate, spirit critic, autocunoaștere, încredere, curaj. Cred că dezvoltarea unor programe educaționale interdisciplinare dedicate copiilor și adolescenților este una din cele mai importante direcții pe care politicile publice ar trebui să le susțină.”