Peste 200 de copii din 8 judete se implica in proiectul Revista Creativ la Sat

0 Comment
321 Views

Ne bucuram sa avem alaturi 11 scoli din toata Romania care vor lucra cu peste 200 de copii la realizarea Revistei Creativ la Sat. Din Prahova pana in Botosani sau de la Vrancea la Valcea toti profesorii coordonatori vor indruma redactiile de juniori sa realizeze revista comunitatii, punand accentul pe trei mari teme: traditii si mestesuguri, oameni de valoare si viata la sat.

Cum se va intampla asta? Pe parcursul a cinci ateliere desfasurate pana pe 21 mai, copiii isi vor construi propria redactie, isi vor alege tematica articolelor, vor realiza ei insisi grafica si ilustratiile, vor lucra la afisul proiectului si vor pune la cale evenimentul de prezentare al revistei, la nivel local, la care sunt invitati atat parintii, cat si rezprezentantii comunitatii. Ba mai mult, vor fi instruiti in notiuni de educatie financiara care ii vor ajuta sa inteleaga notiuni ca pret de vanzare/pret de realizare, costuri, profit si competitie.

Le uram succes si suntem tare curiosi despre ce si cum vor alege ce mici sa isi realizeze Revista Creativ la Sat. Haideti sa cunoastem cele 11 scoli implicate in proiect:

 

NR Scoala – Localiate Judet  Nr copii si varsta/clasa
1. Sinca Veche Brasov 20 copii

8-11 ani

2. Cucorani Botosani 12 copii

clasele I-III

3. Batrani Prahova 21 copii

Clasa 3a

4. Stancesti Botosani 18 copii

8-10 ani

5. Balta Arsa Botosani 24 copii

8-9 ani

6. Burca Vidra Vrancea 14 copii

clasele V-VIII

7. Gheraiesti Bacau 12 copii

8-14 ani

8. Persani Brasov 20 copii

9-14 ani

9. Vaideeni Valcea 25 copii clasele II-VIII
10. Piscu Galati 20 copii

11-14 ani

11. Veresti Suceava 20 copii

clasele II-IV

Pe tot parcursul proiectului, vom prezenta pe larg fiecare scoala implicata si vom afla mai multe despre redactiile creative din cele 8 judete.

Proiectul Revista Creativ la Sat, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, urmareste sa consolideze colaborarea, comunicarea si creativitatea in randul scolilor din mediul rural, la nivel national, prin elaborarea si implementarea primei reviste interactive din Romania.


Profesori din 29 de județe la Gala Profesorilor CELS, ediția a8-a

#DEDICARE #peste3000decopiibeneficiari #motivațieîneducație Gala CELS, ediția a 8-a, a avut...

Gala MOV3 – Povești, Impresii, Momente de ținut minte

Să începem cu începutul: Cine? Ce? Când? Unde? Cum? Noi,...