Lansăm o nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

1 Comment
386 Views

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC – an şcolar 2023-2024. Concursul se regăsește pe poziția a3a în CALENDARUL PROIECTELOR DE EDUCAȚIE EXTRAȘCOLARĂ NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE FĂRĂ FINANȚARE DIN PARTEA MINISTERULUI EDUCAȚIEI – ANUL ȘCOLAR 2023-2024 – Nr. 24955/01.02.2024

Aşadar, haideţi să povestim mai multe:

Tema: Cum mă gândesc eu să fac o Lume mai Bună?

Explicaţie: Pentru fiecare dintre noi, o lume mai bună înseamnă ceva diferit. Tocmai de aceea, suntem curioși voi ce ați face, ce ați schimba sau poate îmbunătăți în mediul înconjurător, pe cine ați ajuta sau cum ați face voi o schimbare prin ceea ce faceți.

Cel mai important este să vă gândiți la pași sau alegeri pe care voi să le puteți face pentru o lume mai bună. Fie că puteți face schimbarea chiar acum sau că asta ați vrea să faceți peste câțiva ani, este important ca dorința să vina din voi.  

De exemplu:
– Eu dau de mâncare animalelor fără stăpân pentru a face o lume mai bună cu animalele. 
– Eu fac cadou cărți copiilor care nu au cărți acasă pentru o lume mai darnică și mai educată. 
– Eu vreau sa devin constructor de case și să ajut familiile fără casă pentru o lume mai implicată.

Pornind de la o schimbare, oricât de mică, putem face fiecare dintre noi o Lume mai Bună.
Așa că…Tu cum te gândești să faci o Lume mai Bună?

Perioada de înscriere: Desenele sau textele vor fi trimise în perioada 19.02.2024-20.03.2024.

Concursul Vocea Ta Vocea Copiilor (VTVC) se adresează elevilor din învățământul primar (I-IV, clasa pregătitoare) și învățământul gimnazial (V-VIII) care sunt înscriși în Cluburile CELS din unități școlare aflate în Competiția Club Activ CELS ediția A8A și doresc să se exprime cât mai autentic şi creativ în abordarea tematicii propuse pentru această ediție. Fiecare profesor coordonator va trimite 3 creații/CLUB CELS local – pentru a asigura șanse egale tuturor participanților și să avem posibilitatea de a premia copii din mai multe unități școlare la nivel național.

Specificaţii materiale trimise: 

  • Creațiile sunt la alegere: desen/ pictură/ colaj/ în scris (eseu sau poezie); 
  • Toate lucrările sunt trimise doar în format online scanat sau foto. Elevii pot participa la concurs doar cu o singură lucrare la alegere dintre cele menționate (desen/ pictură/ colaj/ eseu/ poezie);
  • Lucrările de artă plastică (desen/pictură/colaj) vor fi realizate pe o coala format A4;
  • Lucrările de scriere creativă (eseu/ poezie) vor fi realizate pe o coală format A5.

Mecanismul de trimitere a creațiilor:

  • Pentru participare la concurs, fiecare profesor coordonator CELS se va înscrie, până pe data de 26.02.2024, în Google FORM. Vom comunica link-ul către mentorii CELS.
  • Toate lucrările sunt trimise doar în format online scanat sau foto, format jpg. Vor fi trimise 3 creații / CLUB CELS. Elevii pot participa la concurs doar cu o singură lucrare la alegere dintre cele menționate (desen/ pictură/ colaj/ eseu/ poezie)
  • Fiecare profesor coordonator va încărca lucrările elevilor participanți și tabelul centralizator pe Google Drive pana la data de 20 martie 2024 ora 16.00.

Puteţi regăsi regulamentul complet apăsând aici.

Anunţare câştigători:

  • Lista finală a câștigătorilor concursului Vocea Ta Vocea Copiilor (VTVC) se va considera cea publicată pe data de 24.04.2024 pe site-ul Asociației Lume Bună.
  • Premiile vor fi trimise în luna mai prin colet poștal pe adresa unității școlare, în atenția profesorului desemnat coordonator și care a înscris lucrarea/lucrările concurentului/concurenților.

Curioşi tare din fire, abia aşteptăm să vedem VOI cum vă gândiți să faceți o Lume mai Bună!


Câștigătorii ediției VTVC – Martie 2023

În februarie am pornit în călătoria unei noi provocări Vocea...

O nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC - an şcolar...