Școala Gimnazială ,, Gheorghe Șincai”
Elevi beneficiari: 551 elevi
Grupă învăţământ: Primara si gimnaziala
Profesor coordonator: Spiridon Elena Telefon: 0744459026 Adresă e-mail: flamanzeanca_spi@yahoo.com Adresă școală: Str. Principală , nr.112, Șinca Veche, BRASOV

Despre scoala

Prima atestare documentară certă a învăţământului din localitatea Şinca Veche este din anul 1755. Școala de atunci făcea parte din grupul şcolilor confesionale situate în Districtul Făgăraşului unde satele au fost incluse în zona grănicerească a Regimentului II românesc cu sediul la Orlat, înfiinţat de împărăteasa Maria Tereza de Habsburg. Începând cu anul 1990 a început o perioadă care a adus numeroase schimbări, o constantă fiind scădera populaţiei şcolare, care a dus la restrângerea numărului de unităţi de învăţământ din satele comunei Şinca Veche. În prezent Şcola Gimnazială “Gheorhge Şincai” din comuna Şinca, cu structurile sale din localităţile Perşani şi Şercăiţa, este cea mai mare şcoală din mediul rural în judeţul Braşov ( 27 de clase și 7 grădinițe). S-au realizat investiţii semnificative în ultimii ani: Corpul B al Structurii Perşani, renovarea şi modernizarea Corpului A, cladire nouă pentru clasele primare din Şinca Veche şi sală de sport, renovarea şi modernizarea clădirii Grădiniţei; renovarea Şcolii Şercăiţa
Printre performanțele academice ale elevilor amintim că în ultimii ani toți au fost încadrați în sistemul de învățământ liceal ( licee de top ale județului), profesional sau dual. De asemenea activitățile nonformale au dus la căștigarea numeroaselor premii la  concursuri la nivel județean, national, înternațional ( Ex: Premiul I ,,Școala mea pe primul loc”, Premiul I Concursul Național  de literature,, Andrei Mureșanu”- piesa , Distanța”prezentă pe scena Teatrului Național ,,Mihai Eminescu”, Chișinău, Premiul III Concursul Internațional ,,Universul Cuvintelor”, finaliști  în competiția CELS, și multe altele.

De ce avem nevoie de aceste resurse:

Avem nevoie: de laptopuri și tablete pentru lecții interactive
Suntem un numar mare de cadre și e necesar pentru actul educațional
Sunt necesare pentru lecții interactive, prezentări.
Sunt necesare pentru a proteja coloana pentru ore multe de stat la calculator.
Pentru a face orele atractive și a fi un început în activitatea de abandon școlar.

Cu ce resurse poti ajuta

Pentru a dona resurse prin echipa Asociaţiei Lume Bună e nevoie să fii persoană juridică. Dacă eşti persoană juridică, mai ai doar un pas. Te rugam să apeşi butonul de mai jos şi să îţi faci cont.

Vreau să îmi fac cont

Dacă nu eşti persoană juridică, dar vrei să ajuţi cu resurse, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Te vom pune în legătură directă cu unul din profesorii coordonatori şi vei fi contactat direct de către un reprezentant al şcolii.Ești la un click distanță de a motiva un copil să rămană la școală. Donatia cu cardul dureaza 3 minute și are un impact pe termen lung în educație.

Doneaza bani

Donatii ROC

RON

Alege suma

Personal Info

Suma donata: 100,00 RON

Doneaza prin transfer bancar

Donând bani vei contribui la o educație mai bună pentru copiii defavorizați din mediul rural și pe termen lung devii partenerul nostru în creșterea motivaţiei în procesul de învățare și reducerea abandonului școlar. Ajutorul tău contează și face o diferenţă în viața unui copil, a unei familii, a unei comunități, a unei ţări.

Donaţia prin transfer bancar se face în contul Asociației Lume Bună
CUI 25261770
IBAN : RO88RZBR0000060014449093, Raiffeisen Bank.

Istoric

Nu exista donatii finalizate.
Nu exista donatii pentru aceasta scoala.

Reprezinți o companie și vrei sa ajuți?

Înscrie-te în platformă și contribuie cu sprijin pentru educație. Şi tu poţi creşte motivaţia copiilor din mediul rural.

Creeaza cont

Reprezinți o școală din rural și dorești sprijin?

Înscrie-te în platformă și spune-ne ce nevoi de resurse are școala în care predai. Împreună contribuim la creșterea motivației.

Creeaza cont

Vrei să vezi toate nevoile active din platformă?

Apasă butonul de mai jos şi vei fi direcţionat către un tabel cu toate nevoile active din platformă.

Vezi toate nevoile

Statistici &
Studii

23%
dintre elevii intrați în școală acum 8 ani abandonaseră școala până la terminarea gimnaziului
86%
dintre beneficiarii proiectului Scena Creativ la Sat au considerat că participarea la proiect i-a ajutat să facă față mai bine perioadei de pandemie și întreruperea a cursurilor școlare
75%
dintre beneficiarii proiectului Coletul Creativ la Sat și-au îmbunătățit capacitatea de comunicare verbală
Află mai multe

Povesteşte unui prieten despre ROC