ȘCOALA GIMNAZIALĂ IZBICENI
Elevi beneficiari: 324 elevi
Grupă învăţământ: Primara si gimnaziala
Profesor coordonator: Fulgă Mihaela Florica Telefon: 0747039337 Adresă e-mail: mihaela_fulga10@yahoo.com Adresă școală: Strada Mihai Viteazul, nr. 115, Izbiceni, OLT

Despre scoala

Bazându-se pe celebrul slogan al profesorului univ. Titu Maiorescu – „O şcoală în fiecare sat”, la Izbiceni, piatra de temelie, a acestei şcoli, a fost pusă de Maria Antonescu, soția mareşalului Ion Antonescu.

Școala Izbiceni este situată în centrul localității şi a fost înfiinţată în anul 1964, o școală mare unde sunt derulate un număr mare de proiecte pentru o școală din mediul rural, două dintre ele Erasmus+.

Cu o istorie de peste o sută de ani, școala se poate mândri cu 26 de cadre didactice motivate profesional, dornice să-i sprijine pe  elevi spre a se implica în noi proiecte și de a spune „da” provocărilor din educație, de a se exprima liber și de a avea încredere în ei.

Dacă în trecut școala funcționa cu 1100 – 1150 de elevi, pentru o perioadă având  chiar și clase de IX-X, în prezent, în şcoală sunt instruiţi şi educaţi 324 elevi, repartizaţi în 8 clase la ciclul primar, în 7 clase la ciclul gimnazial şi 5 clase la învățământul preşcolar, iar acum aceasta a intrat într-un program de reabilitare exterioară și interioară

Şcoala dispune de:

  • 14 săli de clasă
  • un laborator de informatică
  • un laborator de fizică – chimie
  • laborator de informatică – fizică, dotat cu 10 calculatoare legate în reţea, scanner, imprimantă, videoproiector cu ecran;
  • Bibliotecă
  • Sală de sport
  • Teren de sport.

Grădiniţa are în prezent şapte săli de grupă, grup sanitar atât la parter cât şi la etaj, dar şi un Centru de Documentare şi Informare.

       Anul trecut procentul de promovabilitate al elevilor claselor a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională a fost de 89 %.

Elevii unităţii noastre au participat la numeroase concursuri şcolare, la care au obţinut numeroase premii.

În ultimii ani fluctuaţiile demografice au influenţat cifrele de şcolarizare ale unităţii de învăţământ, astfel că a crescut numărul familiilor monoparentale- la nivelul școlii în prezent avem un număr de 17 copii cu părinți plecați în străinătate.

De ce avem nevoie de aceste resurse:

Test

Cu ce resurse poti ajuta

Pentru a dona resurse prin echipa Asociaţiei Lume Bună e nevoie să fii persoană juridică. Dacă eşti persoană juridică, mai ai doar un pas. Te rugam să apeşi butonul de mai jos şi să îţi faci cont.

Vreau să îmi fac cont

Dacă nu eşti persoană juridică, dar vrei să ajuţi cu resurse, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Te vom pune în legătură directă cu unul din profesorii coordonatori şi vei fi contactat direct de către un reprezentant al şcolii.



Ești la un click distanță de a motiva un copil să rămană la școală. Donatia cu cardul dureaza 3 minute și are un impact pe termen lung în educație.

Doneaza bani

Donatii ROC

RON

Alege suma

Personal Info

Suma donata: 100,00 RON

Doneaza prin transfer bancar

Donând bani vei contribui la o educație mai bună pentru copiii defavorizați din mediul rural și pe termen lung devii partenerul nostru în creșterea motivaţiei în procesul de învățare și reducerea abandonului școlar. Ajutorul tău contează și face o diferenţă în viața unui copil, a unei familii, a unei comunități, a unei ţări.

Donaţia prin transfer bancar se face în contul Asociației Lume Bună
CUI 25261770
IBAN : RO88RZBR0000060014449093, Raiffeisen Bank.

Istoric

Nu exista donatii finalizate.
Nu exista donatii pentru aceasta scoala.

Reprezinți o companie și vrei sa ajuți?

Înscrie-te în platformă și contribuie cu sprijin pentru educație. Şi tu poţi creşte motivaţia copiilor din mediul rural.

Creeaza cont

Reprezinți o școală din rural și dorești sprijin?

Înscrie-te în platformă și spune-ne ce nevoi de resurse are școala în care predai. Împreună contribuim la creșterea motivației.

Creeaza cont

Vrei să vezi toate nevoile active din platformă?

Apasă butonul de mai jos şi vei fi direcţionat către un tabel cu toate nevoile active din platformă.

Vezi toate nevoile

Statistici &
Studii

23%
dintre elevii intrați în școală acum 8 ani abandonaseră școala până la terminarea gimnaziului
86%
dintre beneficiarii proiectului Scena Creativ la Sat au considerat că participarea la proiect i-a ajutat să facă față mai bine perioadei de pandemie și întreruperea a cursurilor școlare
75%
dintre beneficiarii proiectului Coletul Creativ la Sat și-au îmbunătățit capacitatea de comunicare verbală
Află mai multe

Povesteşte unui prieten despre ROC