Romanian Community in Cork
Elevi beneficiari: 50 elevi
Grupă învăţământ: Primara/gimanzaiala si liceu
Profesor coordonator: Mihaela Dragan Telefon: +353834576436 Adresă e-mail: mih_ma@yahoo.com Adresă școală: Unit 2A, Kilnap Business & Technology Park, Cork, Cork, Irlanda, Ireland

Despre scoala

Asociatia Romanian Community in Cork este o asociatie voluntara, infiintata in 2017, care actioneaza ca o platforma pentru romanii care locuiesc in orasul Cork, Irlanda. In cadrul asociatiei, au loc activitati culturale, educative si sociale pentru a-i ajuta pe romani si familiile lor sa tina legatura cu Romania, cu limba, cultura si traditiile romanesti. Amintim aici activitati cu ocazia zilei de 1 martie, 8 martie, Ziua limbii romane, ziua culturii, ziua drapelului, Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie), ziua iei, etc, precum si infiintarea sectiilor de votare cand romanii din Cork au avut posibilitatea sa voteze(2019 - alegerile prezidentiale si parlamentare europene). Un proiect minunat pe care am reusit sa-l implementam a fost cu sprijinul ministerului Educatiei din Irlanda. Este vorba de "Romanian Summer Camp", pe care l-am demarat pe 15 iulie 2019 timp de doua saptamani, pentru copiii romani din Cork, cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani
In cadrul acestui proiect, copiii au facut activitati interactive, au invatat  despre cultura, arta si traditiile romanesti,prin activitati culinare, de scriere si comunicare, sport si muzica.   Un alt proiect de care asociatia noastra este foarte mandra este cel de colaborare cu asociatia Lume Buna, proiectul ROCultural, in care 10 copii romani din Cork au interactionat cu alti 15 din zona rurala din Romania si au participat la ateliere de comunicare, teatru, patrimoniu si fotografie pentru a-si perfectiona si imbogati limba romana. Din pacate, nu avem un sediu al nostru iar cursurile si activitatile de limba romana se desfasoara de cele mai multe ori in biblioteca locala din Cork. Ne dorim foarte mult sa punem bazele unei biblioteci in limba romana in orasul Cork, caci aici locuiesc mai mult de 14.000 de romani iar copiii isi doresc sa continue sa citeasca si sa scrie in limba romana. Asadar, am avea nevoie de materiale si resurse educationale in limba romana, un video proiector, tablete,precum si  materiale de identitate nationala (steaguri, costume populare, stergare traditionale romanesti, rocade, harti

De ce avem nevoie de aceste resurse:

Asociatia Romanian Community in Cork este o asociatie voluntara care organizeaza diferite activitati culturale, sociale, educative pentru comunitatea de romani din Cork, Irlanda. Consideram ca acest flipchart ar fi util in cadrul sedintelor comunitatii si la cursurile de limba romana.
In Cork traiesc peste 14.000 de romani. Asociatia noastra intentioneaza sa infiinteze o biblioteca de limba romana pentru copiii romani din Cork. Acest lucru ii va ajuta pe copii sa citeasca mai mult in limba lor materna si ii vor atrage si mai mult in lumea cunoasterii.
Videoproiectorul este foarte util, mai ales in cadrul orelor de limba romana pe care le desfasuram cu copiii . Ei sunt foarte atrasi de imagini iar videoproiectorul ar face si mai intractive orele.
Imprimanta ar fi foarte utila in cadrul taberelor de limba romana si a cursurilor si activitatilor derulate cu copiii.
Aceste carti de limba romana vor ajuta pe copiii romani din Cork, Irlanda, sa invete sa citeasca si sa vorbeasca mai bine limba romana si sa promoveze si mai mult limba materna in diaspora.

Cu ce resurse poti ajuta

Pentru a dona resurse prin echipa Asociaţiei Lume Bună e nevoie să fii persoană juridică. Dacă eşti persoană juridică, mai ai doar un pas. Te rugam să apeşi butonul de mai jos şi să îţi faci cont.

Vreau să îmi fac cont

Dacă nu eşti persoană juridică, dar vrei să ajuţi cu resurse, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Te vom pune în legătură directă cu unul din profesorii coordonatori şi vei fi contactat direct de către un reprezentant al şcolii.Ești la un click distanță de a motiva un copil să rămană la școală. Donatia cu cardul dureaza 3 minute și are un impact pe termen lung în educație.

Doneaza bani

Donatii ROC

RON

Alege suma

Personal Info

Suma donata: 100,00 RON

Doneaza prin transfer bancar

Donând bani vei contribui la o educație mai bună pentru copiii defavorizați din mediul rural și pe termen lung devii partenerul nostru în creșterea motivaţiei în procesul de învățare și reducerea abandonului școlar. Ajutorul tău contează și face o diferenţă în viața unui copil, a unei familii, a unei comunități, a unei ţări.

Donaţia prin transfer bancar se face în contul Asociației Lume Bună
CUI 25261770
IBAN : RO88RZBR0000060014449093, Raiffeisen Bank.

Istoric

Nu exista donatii finalizate.
Nu exista donatii pentru aceasta scoala.

Reprezinți o companie și vrei sa ajuți?

Înscrie-te în platformă și contribuie cu sprijin pentru educație. Şi tu poţi creşte motivaţia copiilor din mediul rural.

Creeaza cont

Reprezinți o școală din rural și dorești sprijin?

Înscrie-te în platformă și spune-ne ce nevoi de resurse are școala în care predai. Împreună contribuim la creșterea motivației.

Creeaza cont

Vrei să vezi toate nevoile active din platformă?

Apasă butonul de mai jos şi vei fi direcţionat către un tabel cu toate nevoile active din platformă.

Vezi toate nevoile

Statistici &
Studii

23%
dintre elevii intrați în școală acum 8 ani abandonaseră școala până la terminarea gimnaziului
86%
dintre beneficiarii proiectului Scena Creativ la Sat au considerat că participarea la proiect i-a ajutat să facă față mai bine perioadei de pandemie și întreruperea a cursurilor școlare
75%
dintre beneficiarii proiectului Coletul Creativ la Sat și-au îmbunătățit capacitatea de comunicare verbală
Află mai multe

Povesteşte unui prieten despre ROC