Scoala Gimnaziala Josenii Bargaului
Elevi beneficiari: 433 elevi
Grupă învăţământ: Primara si gimnaziala
Profesor coordonator: Urs Silvia Dana Telefon: 0741425452 Adresă e-mail: danutzasilvia@yahoo.com Adresă școală: str. Bisericii nr. 155, Josenii Bargaului, BISTRITA-NASAUD

Despre scoala

În ce an anume s-ar fi înfiinţat şcoala din Josenii-Bârgăului?… În documentele şcolare, apare menţionată înfiinţarea şcolilor între anii 1828 – 1829, în vremea Imperiului Austriac, sub comanda Regimentului II român de graniţă, şcoli poporale, confesionale, ortodoxe, în toate satele bîrgăuane. La Josenii Bârgăului, fiinţa din 1798 o şcoală pe lângă biserica din sat, avându-l ca părinte paroh pe preotul Ilea. Dar, cea mai certă dată de funcţionare în local propriu este cea din anul 1828 pentru că în anul 1978 a avut loc aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea şcolii din localitate – aniversare iniţiată şi organizată de neostoitul şi iubitul fiu al satului, regretatul profesor Nicolae Fonogea, pe atunci directorul şcolii de centru şi de comună. Trebuie reţinut că şcoala a funcţionat până în anul 1914 în nişte localuri vechi, două săli de clasă şi o chilie pentru bibliotecă, zidite în piatră, demolate în prezent. Localul şcolii actuale a fost construit din cărămidă, acoperit cu ţiglă (anii 1939 – 1940)
S-a construit şi cu ajutorul contribuţiei primăriei comunale şi a Direcţiei Silvice Grăniceşti în anul 1965 pentru ca în anul 1972 să vorbim despre contribuţia substanţială a regretatului profesor, director, Fonogea Nicolae. În perioada de la înfiinţare şi până în anul 1919 au slujit şcoala cu onoare învăţătorii confesionali: Ioan Pahone, Simion Pahone, parohii Ion Bugdug şi Leo Buzdug, Ioan şi Regina Jauca. Din 1948 şi până în prezent, şcoala a funcţionat cu profesori. Nu putem încheia acest scurt istoric al Şcolii Gimnaziale Josenii Bîrgăului fără a aminti oamenii de seamă care i-a dat această şcoală de-a lungul vremii: Aurel Rău: poet naţional, eseist, scriitor, publicist la revista Steaua, Ion Oarcăs: critic literar, publicist la revista Tribuna, Leon Hogiu: profesor, inspector general, director Grup Şcolar Radu Petrescu, Adrian Mănarcă: publicist, redactor şef la Cotidianul, Ioan Parasca: conferenţiar doctor, medic şi Loghin Holbură: membru al Corpului Diplomatic Austriac, consul al Austriei la Bucureşti, apoi la Constantinopol.

De ce avem nevoie de aceste resurse:

Tabla inteligenta va ajuta elevii scolii noastre,deoarece permite posibilitatea de a interactiona direct cu imaginile afisate,prin intermediul proiectorului.Este instrumentul ideal intr o sala de clasa transformand o lectie plictisitoare intr-una interactiva la care toti elevii vor dori sa participe.

Cu ce resurse poti ajuta

Pentru a dona resurse prin echipa Asociaţiei Lume Bună e nevoie să fii persoană juridică. Dacă eşti persoană juridică, mai ai doar un pas. Te rugam să apeşi butonul de mai jos şi să îţi faci cont.

Vreau să îmi fac cont

Dacă nu eşti persoană juridică, dar vrei să ajuţi cu resurse, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Te vom pune în legătură directă cu unul din profesorii coordonatori şi vei fi contactat direct de către un reprezentant al şcolii.



Ești la un click distanță de a motiva un copil să rămană la școală. Donatia cu cardul dureaza 3 minute și are un impact pe termen lung în educație.

Doneaza bani

Donatii ROC

RON

Alege suma

Personal Info

Suma donata: 100,00 RON

Doneaza prin transfer bancar

Donând bani vei contribui la o educație mai bună pentru copiii defavorizați din mediul rural și pe termen lung devii partenerul nostru în creșterea motivaţiei în procesul de învățare și reducerea abandonului școlar. Ajutorul tău contează și face o diferenţă în viața unui copil, a unei familii, a unei comunități, a unei ţări.

Donaţia prin transfer bancar se face în contul Asociației Lume Bună
CUI 25261770
IBAN : RO88RZBR0000060014449093, Raiffeisen Bank.

Istoric

# Nevoie Donator Vezi foto
1 ALTE NEVOI
Nu exista donatii pentru aceasta scoala.

Reprezinți o companie și vrei sa ajuți?

Înscrie-te în platformă și contribuie cu sprijin pentru educație. Şi tu poţi creşte motivaţia copiilor din mediul rural.

Creeaza cont

Reprezinți o școală din rural și dorești sprijin?

Înscrie-te în platformă și spune-ne ce nevoi de resurse are școala în care predai. Împreună contribuim la creșterea motivației.

Creeaza cont

Vrei să vezi toate nevoile active din platformă?

Apasă butonul de mai jos şi vei fi direcţionat către un tabel cu toate nevoile active din platformă.

Vezi toate nevoile

Statistici &
Studii

23%
dintre elevii intrați în școală acum 8 ani abandonaseră școala până la terminarea gimnaziului
86%
dintre beneficiarii proiectului Scena Creativ la Sat au considerat că participarea la proiect i-a ajutat să facă față mai bine perioadei de pandemie și întreruperea a cursurilor școlare
75%
dintre beneficiarii proiectului Coletul Creativ la Sat și-au îmbunătățit capacitatea de comunicare verbală
Află mai multe

Povesteşte unui prieten despre ROC