Anul 2018 in proiecte pentru o Lume mai Buna

0 Comment
292 Views

In urma cu mai putin de o luna, incepea numaratoarea inversa iar noul an inghesuia secundele pana la un nou inceput. Iata-ne acum, in 2019, cu noi sperante si mai mult curaj. Pentru noi, luna ianuarie a fost una de multumire si mai ales de recapitulare a tuturor proiectelor desfasurate in anul 2018. Asa ca, incepem si noi mai jos numaratoarea inversa a proiectelor Asociatiei Lume Buna.

7. Atelierele Cocktail de Creativitate – un mix de energie, voie buna si…Creativitate
Atelierele au bucurat peste 100 de participanti, in intervalul octombrie 2017 – mai 2018. Intalnirile au fost lunare, pentru cei cu varstele intre 6-99 de ani, acasa la prietenii nostri – Carturesti Verona.
Daca vrei o gura de creativitate, afla mai multe despre Cocktail aici: https://www.asociatialumebuna.com/cocktail-de-creativitate/

6. Street Delivery Ateliere de creativitate – creativitate in plina strada
Pentru editia din anul acesta, am creat alaturi de cei mici si cei mari, orase, gradini si intregi mini universuri smart. Peste 50 de participanti au pus o caramida de creativitate si am construit impreuna un super oras al viitorului.
Pentru mai multe zambete gandite sau spontane, arunca un ochi la galeria foto: https://www.facebook.com/pg/lumebuna.ro/photos/?tab=album&album_id=10156433321344561

5. Caravana Magia educatiei la Sat – explozie de bucurie si activitati non-formale
In luna iulie, echipa Asociatiei Lume Buna a organizat ateliere de educatie nonformala si training-uri pentru 15 profesori si 30 de elevi.
Sunteti curiosi cum a decurs totul? Voila: https://www.asociatialumebuna.com/2018/07/30/caravana-magia-educatiei-la-sat-a-ajuns-in-botosani/

4. Prezentare proiecte la FIEDU IUNIE 2018
Ne-am bucurat sa povestim despre ultimul nostru proiect, Revista Creativ la Sat, in fata a peste 300 de participanti, dintre care peste 100 de cadre didactice din toata tara.
Ce a insemnat pentru noi aceasta experienta? Va povestim imediat: https://www.asociatialumebuna.com/2018/06/15/headline-asociatia-lume-buna-a-fost-la-evenimentul-anului-in-educatie-fiedu-2018/

3. 19 CLUBURI ACTIV CELS
De la an la an crestem numarul de copii implicati si numarul de cluburi CELS infiintate. In 2018, am numarat: 500 elevi beneficiari, 30 profesori implicati 8 scoli premiate. Cei mai implicati profesori coordonatori au fost, desigur, premiati:
https://www.asociatialumebuna.com/2018/07/18/cum-a-fost-la-festivitatea-de-premiere-a-cluburilor-activ-cels/

2. Vocea ta Vocea Copiilor Concurs de creativitate 2 editii/ an scolar
Peste 500 de elevi la nivel national ne-au aratat, inca o data, ca cei mici vorbesc fluent limba creativitatii. Am premiat cu drag 60 de copii (30 copii/editie).
Prima editie: https://www.asociatialumebuna.com/2018/01/23/cum-ati-vrea-sa-arate-animalele-in-viitor-o-noua-provocare-creativa-vtvc/
A doua editie: https://www.asociatialumebuna.com/2018/11/19/noul-concurs-vtvc/

1.Proiectul Revista Creativ la Sat – cel mai nou proiect Asociatia Lume Buna
Prin Revista Creativ la Sat, am avut ca obiective: consolidarea colaborarii, comunicarii si creativitatii la nivelul scolilor din mediul rural, la nivel national prin realizarea unei reviste electronice care va promova diversitatea culturala si traditiile locale din mediul rural, folosind tehnologii moderne.
Au fost incluse activitati din sfera Educatiei antreprenoriale si Educatiei pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor.
Pentru 8 luni, martie-octombrie 2018, 207 elevi (clasele 2-8) si 20 profesori din mediul rural- 11 sate- 8 judete au lucrat la prima revista electronica pe care o puteti gasi chiar aici: https://www.asociatialumebuna.com/wp-content/uploads/2017/07/Revista-Creativ-la-Sat-compressed_Teaser-merged-compressed-1.pdf
Care au fost rezultatele proiectului:
– 55 ateliere de educatie antreprenoriala
– 11 evenimente locale de prezentare a revistei
– 2 traininguri PROFESORI
– 20 reviste realizate de copii
– 1 REVISTA ELECTRONICA

In TOTAL: peste 600 elevi si 50 cadre didactice beneficiari directi ai activitatilor in acest an.

Multumiri speciale PARTENERILOR IMPLICATI, Echipei de Voluntari ai Asociatiei si Ambasadorilor proiectului la nivelul comunitatilor implicate ce au infiintat CLUB ACTIV CELS in scolile pe care le reprezinta.
Impreuna aducem un plus de educatie in comunitatile din mediul rural si un plus de bucurie in procesul de invatare prin intermediul unor metode de educatie interactive si stimulative pentru copiii beneficiari.

Anul aceste, pornim cu avant si promitem sa va tinem la curent cu fiecare nou pas.


Caravana Magia educației la Sat cu Pepco

Proiectul "Caravana Magia educației la Sat cu Pepco" se desfășoară...

Mai mult decat simple dotari: un liant intre scoala si elevi

Un videoproiector si o sumedenie de carti obtinute prin donatiile...