125 de liceeni dedică 1000 de ore de meditații copiilor din 6 sate| Avem nevoie și de tehnologie pentru aceasta

1 Comment
321 Views

Asociația Lume Bună a mobilizat 125 de liceeni din București, dornici să-și ofere cunoștințele celor care au cea mai mare nevoie de ajutor: copiii de la sate pentru care pandemia a îngreunat și mai mult procesul învățării.

Acești adolescenți, care ne dau un exemplu foarte frumos de responsabilizare și implicare, îi vor medita la română, matematică, engleză și desen, de acum și până la sfârșitul anului școlar (în iunie 2021) pe elevi de gimnaziu din 6 sate: Corlățel – jud., Mehedinți , Josenii Bârgăului – jud. Bistrița Năsăud,  Drajna – jud. Prahova, Liebling – jud Timiș, Piscu – jud Galați și Faraoanele – jud. Vrancea. 

Deja am creat legături între 70 de copii din sate si 65 de liceeni voluntari, pornind astfel un nou proiect: “MOV – Meditații oferite de voluntari”

Noi am obținut circa 1000 de ore oferite de voluntari, la care adăugăm aproape 500 ore din partea echipei Lume Bună. Tot acest proiect presupune a-i găsi și potrivi pe copii, pe fiecare după nevoi, a-i coordona, a găsi resurse pentru a-l continua și a ne asigura că tot procesul se va desfășura eficient, serios și până la capăt!

Bianca Cernea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București pregătind la engleză pe Sara Ioanițescu și Adriela Praf, eleve în clasa a VII-a la Școala din Drajna – Prahova

Nu este suficient… Indiferent cât timp și entuziasm alocăm, pentru unii copii din familii cu situații materiale foarte precare, aceste eforturi nu înseamnă nimic. Ei nu pot beneficia de această mobilizare uriașă din cauza lipsei accesului la tehnologie*. Și asta înseamnă că nu pot ține pasul cu materia predată și cu colegii, ceea ce îi duce la granița renunțării la școală. Chiar și a sta în afara sistemului educațional o perioadă, pentru unii din ei ar putea deveni acel prag de la care nu se mai pot reconecta la învățare și educație. În zonele rurale lucrurile stau diferit…

De aceea avem nevoie și de ajutorul tău. 

Ne-am propus să adunăm 6000 de lei până la sfărșitul acestui an pentru a cumpăra tablete, laptopuri sau, după caz, abonamente la internet pentru 4 copii. Ne dorim ca lunar să putem adăuga în proiect cel putin 4 noi copii din aceste categorii extrem de vulnerabile.

Sumele strânse ne ajută și pe noi să continuăm cu succes acest proiect demarat 100% ca voluntariat și care se adaugă celorlalte proiecte derulate de Asociația Lume Bună, în bună măsură tot prin voluntariat. 

Finalul de an vine cu bucurii, cadouri și reunirea alături de cei dragi. Pe cât se poate, în condițiile dificile ale pandemiei. Hai să aducem o bucurie și acestor copii!

Prin donația ta contribui, alături de alți oameni cu suflet frumos, la o lume mai bună. De undeva, de acolo dintr-un sat, un copil îți trimite un zâmbet și o îmbrățișare. Pe pagina IMPLICĂ-TE poți alege varianta care ți se potrivește cel mai bine pentru a contribui.  

 Îți mulțumim mult pentru orice gest prin care ne ajuți să continuăm!

*Conform studiului realizat de socilogul Claudiu Ivan de la Asociația ACCEESS în perioada martie-octombrie 2020 în 7 sate din 6 județe, situația în rural este chiar mai alarmantă decât preconizam: unul din trei copii (33,7%) nu a avut la dispoziție un laptop/calculator acasă, unul din patru (23,1%) nu a avut acces la internet, iar unul din cinci (20,2%) nu a avut la dispoziție minute de convorbire nelimitată. Am prezentat mai multe date din acest studiu aici.


Lansăm o nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC - an şcolar...