Peste 250 de elevi în proiectul MOV

0 Comment
311 Views

Meditații Oferite de Voluntari funcționează la capacitate maximă

Am finalizat listele! 126 de liceeni din București, de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr (marea majoritate) și Colegiul Național George Coșbuc, s-au înscris încă din decembrie 2020 în acest proiect, pentru a-și oferi voluntar cunoștințele și a-i ajuta pe elevii din ciclurile primar și gimnazial care au nevoie de îndrumare. Primii 70 au început chiar de atunci, așa cum am povestit în primul nostru articol pe această temă.

Astăzi, fiecare din ei are alocat unul sau doi dintre cei 131 de copii din 10 școli de la sate. Se vor întâlni online, de acum și până în iunie, săptămânal sau la 2 săptămâni, pentru meditații la româna, matematică, engleză sau desen (uneori chiar la 2 din aceste materii). Suntem tare mândre de cooptarea unui număr atât de mare de voluntari!

Mai exact, sunt 22 de elevi din Drajna – Prahova, 12 din Piscu – Galați, 11 din Corlățel – Mehedinți, 26 din Faraoanele – Vrancea, 19 din Sinești – Iași, 17 din Liebling – Timiș, 3 din Vaideeni – Vâlcea, 2 din Șinca Veche – Brașov, 8 din Grojdibodu – Olt și 11 din Josenii Bârgăului – Bistrița-Năsăud care vor primi acest ajutor.

Beneficiile se adună deopotrivă pentru copiii din cele 10 sate, părinții și profesorii lor. Deja au apărut primele semne:

Bună dimineața, Larisa! Sunt ff bucuroasă și voiam să împart bucuria mea cu tine! Meditațiile cu liceenii au un impact grozav la noi la Piscu. Ieri am surprins-o pe doamna de engleză spunând că unii copii și-au mărit mediile și sunt foarte conștiincioși! Și am constatat că sunt elevii ce fac meditații! – Petrea Ana Maria, Coordonator Club CELS Piscu – Galați

La fel de mult vor avea de câștigat și acești voluntari minunați care vor avea ocazia să devină mai mult decât îndrumători. Pot deveni adevărate modele pentru cei mai mici și chiar prieteni. Vor cunoaște astfel oameni noi și situații de viață de care, poate, nici nu aveau habar că există. Sunt mari diferențe între viața și școala la oraș (mai cu seamă în capitală) si cea de la țară.

Vor mai descoperi că, atunci când trebuie să-ți transmiți cunoștințele către alții, ai nevoie să-ți organizezi ideile, să le comunici mult mai bine și eficient –  un exercițiu neprețuit pentru orice tip de activitate viitoare.

Într-un proiect pe termen lung, răbdarea și perseverența sunt întotdeauna răsplătite, iar satisfacția muncii depuse este mult mai mare și de durată. Suntem convinși că liceenii vor descoperi multe lucruri noi care îi vor ajuta să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să-și îmbunătățească modul de lucru, poate chiar să ia decizii în ce privește cariera viitoare.

Eu voiam să vă mulțumesc pentru implicare și că ați creat un proiect atât de frumos în care să ne implicăm. Eu vreau să mă fac profesoară de română, iar acest proiect mă ajută foarte mult, deoarece îmi oferă o mică idee despre cum este să lucrezi cu copiii. – Diana Dumitrescu, voluntar-coordonator, clasa a X-a, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, București

Și eu doream să vă mulțumesc pentru șansa pe care ne-ați oferit-o de a fi voluntari și de a coordona o grupă. Îmi place extrem de mult acest proiect și sunt extrem de fericită că pot face parte din el, să mă dezvolt pe mine pe diverse planuri și în diferite domenii, dar și să cunosc oameni noi cu care, poate, voi lega prietenii pe viață și cu care voi păstra legătura și de acum înainte. – Daria Chiriac, voluntar-coordonator, clasa a XI-a, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, București

Întâlnire pe Zoom cu liceenii coordonatori

Datorită complexității proiectului, i-am organizat pe voluntari în 14 echipe de câte 8-10 oameni, fiecare având un coordonator ales dintre ei. Pentru o mai bună mobilizare, un plus de motivare și a avea o măsură a rezultatelor muncii lor, la final îi vom premia. Ca să încurajăm și munca în echipă, premiile vor fi acordate echipelor în funcție de cât de bine își fac treaba până la capăt. Celor interesați, le mai oferim posibilitatea să se implice și în alte câteva activități ale asociației, pentru a câștiga și mai multă experiență în ce privește lucrul într-un ONG.

Reamintim cititorilor că acest proiect a fost demarat 100% ca voluntariat. Beneficiile pentru copiii din sate nu le putem decât imagina, însă orele pe care le dedicăm acestora, atât din partea liceenilor cât și a echipei Lume Bună, le putem cuantifica mai ușor: sar cu mult de 1500 (cât estimam la început).

În continuare, chiar dacă în semestrul al II-lea se reiau cursurile fizic, în școli, aceste meditații vor continua, din cauza distanței, în online. Noi ne dorim să putem să putem adăuga permanent în proiect noi copii din categoriile extrem de vulnerabile, cumpărând pentru ei tablete, laptopuri sau, după caz, abonamente la internet. Indiferent cât timp și entuziasm alocăm, pentru copiii din familii cu situații materiale foarte precare, aceste eforturi nu înseamnă nimic. Din cauza lipsei accesului la tehnologie, ei nu pot beneficia de această mobilizare de anvergură.De aceea, orice ajutor financiar sau material (sub forma echipamentelor menționate) venit din partea voastră, este esențial. Puteți alege oricare din variantele descrise aici pentru a contribui. Dacă vă este mai simplu să intrați direct în dialog cu noi pentru a ne sprijini în demersurile noastre, găsiți pe site datele noastre de contact.

Lansăm o nouă ediţie VTVC – Tu cum faci o Lume mai Bună?

Ne-am reîntors, cu o nouă ediţie VTVC - an şcolar...