0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre Proiectul Scena Creativ la Sat

In perioada martie-iunie 2020, 120 de copii din 7 scoli rurale vor fi dramaturgi, regizori, scenografi, actori si organizatori ai propriilor spectacole de teatru care valorifica potentialul cultural local. Proiectul este derulat de Asociatia Lume Buna si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). El vine in continuarea altor doua proiecte de succes: Revista Creativ la Sat (aflata in 2020 la a 3-a editie) si Coletul Creativ la Sat (la a 2-a editie).

03-15_Scena-Creativ-la-Sat_slider_intr1

Cine?

Cei 120 de copii sunt inscrisi in 7 Cluburi Activ CELS coordonate de Asociatia Lume Buna. Profesorii indrumatori si localitatile din care provin sunt: Cristina Hriscu - Cucorani (Botosani), Loredana Tudorache - Stancesti (Botosani), Elena Spiridon - Sinca Veche (Brasov), Valentina Papp – Liebling (Timis), Silvia Raveanu - Corlatel (Mehedinti), Anda Tatarciuc - Drajna (Prahova) si Ana Maria Petrea - Piscu (Galati).

03-15_Scena-Creativ-la-Sat_slider_intr2

Cum?

Pe parcursul a sapte intalniri saptamanale copiii vor face totul pentru a pune in scena scurte piese de teatru, indrumati de inimosii profesori coordonatori: de la gasirea ideii, compunerea textului dramatic, asumarea diferitelor roluri (in piesa si organizatorice), construirea costumelor si a decorurilor/recuzitei, regizarea piesei si pana la organizarea spectacolului final la care vor invita intreaga comunitate locala. In contextul intreruperii scolilor din cauza pandemiei cu Covid-19, copiii lucreaza individual, de acasa si se intalnesc periodic online, la telefon/pe whatsapp pentru a concluziona fiecare etapa.

03-15_Scena-Creativ-la-Sat_slider_intr3

De ce?

Ne dorim ca in acest proiect copiii sa invete, practicand, o sumedenie de notiuni noi, sa fie inventivi, creativi si responsabili asumandu-si sarcini precise si rezolvand o serie de probleme care, inerent, apar pe parcurs. In plus, vor persevera in parcurgerea mai multor etape, pentru ca, la sfarsit, sa aiba bucuria si implinirea ca au reusit sa duca la capat, impreuna, un lucru important. La fel ca in proiectele noastre anterioare, isi vor dezvolta si spiritul de echipa, abilitatile de comunicare si vor avea mai multa incredere in fortele proprii. De asemenea, prin valorificarea specificului cultural si a traditiilor locale in aceste piese de teatru, vor deveni constienti si mandri de apartenenta lor.

Scena Creativ la Sat in cuvinte

Afla mai multe despre proiect!

Proiect co-finantat de: