0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre noi

Istoric

Povestea Asociatiei Lume Buna a inceput in 2008 din dorinta de a promova stiri cu impact pozitiv din si despre Romania, in mediul online. Raspunsul in media a fost unul incurajator, oamenii aveau nevoia de pozitiv si de promotori ai binelui. In mod natural, au urmat proiecte si in offline pentru copii si liceeni a caror implicare si participare crestea in fiecare an. Proiectul “Un Zambet pentru Tine” a raspandit voie buna pe strazile Bucurestiului, in tara (17 judete prin 26 de cooordonatori) si peste hotare (Germania, Elvetia, Elvetia, Algeria, Cipru, Letonia si Indonezia) catre mii de trecatori, in timp ce conferintele “Se Poate” au oferit mentori si modele care sa inspire curaj si incredere pentru sute de liceeni si elevi. Toate proiectele realizate au pus accentul pe impactul pozitiv al devoltarii creativitatii si educatiei non formale, sustinand astfel actiunile cu caracter de responsabilizare sociala.

Viziune

Ne dorim o Lume mai Buna in care fiecare copil sa se poata exprima liber dezvoltandu-si creativitatea si fiind incurajat sa creada in propria imaginatie. Asadar, prin intermediul activitatilor propuse si al proiectelor promovate, construim aceasta lume pentru si mai ales alaturi de copii.

Misiune

Misiunea noastra este aceea de a crea programe educative drept sursa de inspiratie in si pentru educatia copiilor, avand rolul de a dezvolta atat inteligenta emotionala, precum si potentialul creativ al micutilor prin educatia non-formala si bucuria activitatilor ludice gandite si realizate de catre echipa noatra.

Obiective

Ne propunem sa promovam creativitatea, sa sustinem educatia non-formala, sa dezvoltam inteligenta emotionala a copiilor, sa responsabilizam societatea si comunitatile, sa facilitam colaborarea intre scoli diferite prin cadrele didactice ambasador si sa invatam prin joc si joaca.

Am ajuns in peste 20 de judete

Impact & Rezultate

An de an crestem proiectele alaturi de noi ambasadori la nivel national pentru mii de copii cu ajutorul comunitatilor locale si prin sprijinul partenerilor, sponsorilor si voluntari. In momentul de fata, proiectele noastre au ajuns in 52 de sate, din 24 de judete, iar numarul continua sa creasca.

Test_rezultate-01
24

Judete Implicate

75

cadre didactice

20

scoli implicate

4000

copii implicati

Sa facem cunostinta

De-a lungul timpului, Asociatia Lume Buna a avut multipli voluntari si colaboratori care s-au implicat in proiectele derulate si au promovat pe diverse cai educatia non formala, creativitatea si responsabilizarea sociala. Ziua Buna, Lume Buna! Noi suntem echipa:

Larisa Popescu - Presedinte Asociatia Lume Buna

Am o fire optimista si o mare bucurie de viata. Implicarea mea in Asociatia Lume Buna reprezinta o piesa esentiala in puzzle-ul vietii mele pentru ca simt, vreau si pot sa aduc o contributie in cresterea copiilor din Romania prin proiectele de educatie non-formala pe care le-am initiat.

Giorgiana Astefanei - Coordonator Comunicare

Am incredere ca o Lume mai Buna poate fi realizata de fiecare dintre noi. O incurajare spusa in momente de temere, un sfat dat in clipe de indoiala, un zambet sau o imbratisare daruite in momente de cumpana, cu totii putem face ca lumea din jurul nostru sa fie mai buna. Aceasta convingere m-a indrumat in a ma implica in Asociatia Lume Buna cu energie si optimism.

Irina Satala - Social Media & Organizare Evenimente

Am ales Asociatia Lume Buna avand-o pe mama ca model: ea invata copii dintotdeauna si astfel aleg si eu sa ma implic in educatie. Este un mod de a ma exprima, de a evolua, de a fi recunoscatoare, de a capata incredere in mine, de a empatiza, de a schimba/modela comunitatea si de a fi mai eficienta.

Diana Chiriac - Colaborator

Cred cu tarie intr-o Lume mai Buna! Acest optimism este aliatul meu zilnic si astfel, am constientizat in timp ca schimbarea asteptata porneste din interior. Voluntariatul este una dintre caile de a oferi un exemplu personal si de a-ti canaliza energia pentru un mai bine colectiv.

Alexandra Zegrean - Graphic & Web Design

Am ales sa ma implic in Asociatia Lume Buna pentru ca aici am redescoperit bucuria de a ilustra entuziasmul si mesajul unei echipe care crede in imaginatia unica a fiecarui copil. Incurajez si promovez creativitatea ca valoare esentiala in dezvoltarea fiecaruia din noi.