0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre noi

Viziune

Dorim ca orice copil sa fie incurajat si educat pentru a deveni dornic sa exploreze si sa cunoasca lumea, sa-si manifeste liber creativitatea, sa creada in propriile forte. Vrem sa intre in viata adulta constient si mandru de apartenenta sa si de valorile culturale locale si nationale. Vrem, de asemnea, ca fiecare copil sa aibe sansa sa-si gaseasca vocatia cat mai timpuriu, pentru a fi motivat in ceea ce face, pentru a deveni un om implinit care contribuie astfel la o Lume mai Buna. Credem ca educatia prin cultura este acea bagheta magica prin care putem infaptui toate aceste lucruri.

Misiune

Pe termen scurt aducem bucurie in procesul de invatare si incurajam gandirea si exprimarea creativa a copiilor. Pe termen mediu proiectele noastre aduc mai multa motivatie atat copiilor cat si profesorilor implicati. Copii ajung sa-si dezvolte abilitati variate, esentiale pentru reusita in viata: organizatorice, de comunicare, de cooperare si lucru in echipa, rezolvare a problemelor aparute pe parcurs, gandirea critica, increderea in sine. Pe termen lung, ca o consecinta si o consolidare prin repetitie a acestor reusite, reducem abandonul scolar si analfabetismul functional si dezvoltam inteligenta emotionala, cu un bun impact la nivelul comunitatilor locale.

Obiective

Ne propunem sa asiguram continuitatea proiectelor noastre de la an la an, lucru esential pentru a consolida rezultatele obtinute si a ne indeplini misiunea pe termen lung. Imbunatatim permanent programele noastre si metodele de a le extinde, ca bune practici, in cat mai multe scoli de la sate din toata tara. Pentru aceasta dorim sa obtinem sustinerea financiara si implicarea prin diverse actiuni a comunitatilor si companiilor locale si, de ce nu, a diasporei. In acelasi timp facem demersuri pentru a obtine acreditarea programelor noastre educative de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Am ajuns in peste 20 de judete

Impact & Rezultate

An de an crestem proiectele alaturi de noi ambasadori la nivel national pentru mii de copii cu ajutorul comunitatilor locale si prin sprijinul partenerilor, sponsorilor si voluntari. In momentul de fata, proiectele noastre au ajuns in 52 de sate, din 24 de judete, iar numarul continua sa creasca.

Test_rezultate-01
24

Judete Implicate

75

cadre didactice

20

scoli implicate

4000

copii implicati

Sa facem cunostinta

De-a lungul timpului, Asociatia Lume Buna a avut multipli voluntari si colaboratori care s-au implicat in proiectele derulate si au promovat pe diverse cai educatia non formala, creativitatea si responsabilizarea sociala. Ziua Buna, Lume Buna! Noi suntem echipa:

 • Larisa Popescu

  Presedinte

  Am o fire optimista si o mare bucurie de viata. Implicarea mea in Asociatia Lume Buna reprezinta o piesa esentiala in puzzle-ul vietii mele pentru ca simt, vreau si pot sa aduc o contributie in cresterea copiilor din Romania prin proiectele de educatie non-formala initiate.

 • Monica Bumbes

  PR & Comunicare

  Atunci cand te implici cu adevarat si cu pasiune in ceva e usor sa comunici. Pur si simplu iti vine sa spui intregii lumi. Mai ales cand gasesti o echipa deschisa cu care poti schimba o sumedenie de idei creative despre proiecte atat de frumoase! Asa este la Lume Buna.

 • Ema Popescu

  Voluntar

  Pentru mine sa fac parte din Asociatia Lume Buna ma face o persoana mai buna. In acest proiect simt ca nimic nu este imposibil, iar de fiecare data cand reusesc sa fac un copil sa zambeasca si sa se bucure de viata stiu ca am inaintat spre drumul catre o lume mai buna.

 • Elena Boca

  Voluntar Social Media

  Am vrut sa ma alatur acestei echipe datorita scopului comun de a face lumea mai buna putin cate putin, detaliu cu detaliu, persoana cu persoana, pentru ca niciodata nu stii ce impact poate avea pana si cel mai mic strop de energie pe care l-ai folosit pentru a-ti dezvolta comunitatea.

 • Florina Dumitrache

  Regizor & Producator Video

  Avand o experienta de peste 7 ani in lucrul cu copiii, camera de filmat ma ajuta sa captez toata energia si tot entuziasmul lor pentru a le transmite mai departe, dezvoltand impreuna o lume mai frumoasa si mai buna

 • Alexandra Zegrean

  Graphic Design

  Am ales sa ma implic in Asociatia Lume Buna pentru ca aici am redescoperit bucuria de a ilustra entuziasmul si mesajul unei echipe care crede in imaginatia unica a fiecarui copil. Incurajez si promovez creativitatea ca valoare esentiala in dezvoltarea fiecaruia din noi.