0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre Proiectul Coletul Creativ la Sat

In perioada martie-iunie 2019, 80 de copii din cadrul a 4 scoli membre in Cluburi ACTIV CELS vor face schimb de informatii despre traditiile, obiceiurile si sufletul locului natal prin colete creative. Copiii sunt incurajati sa descopere istoria locului natal, sa o exprime cat mai creativ si sa o transmita (printr-un colet) catre scoala prietena, din alta regiune a tarii. Proiectul Coletul Creativ la Sat vine ca o continuare a Revista Creativ la Sat, fiind co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

1

Ce?

Proiectul presupune ca cele patru scoli prietene implicate in proiect sa realizeze o „zestre” culturala cu legende si povesti locale, retete specifice zonei, obiceiuri si datini, obiecte stramosesti, fotografii vechi, muzica si dansuri populare, colinde/uraturi locale, istorii povestite de batrani, desene realizate de copii si multe altele, pe care mai apoi sa o dea la schimb scolii prietene.

2

Cum?

Proiectul va crea 2 legaturi si schimburi culturale prin activitati de educatie nonformala intre 4 scoli prietene: Scoala Cucorani (in colaborare cu Scoala Stancesti), Botosani alaturi de Scoala Batrani, Prahova si Scoala Sinca Veche, Brasov alaturi de Scoala Liebling, Timis. La finalul proiectului va avea loc o Tabara Urbana in Bucuresti (septembrie 2019) in care copiii vor lua parte la ateliere creative si isi vor povesti despre experienta lor in acest proiect intr-un eveniment special.

3

De ce?

Proiectul Coletul Creativ la Sat urmareste sa consolideze colaborarea, comunicarea si creativitatea in randul scolilor din mediul rural, la nivel national, prin elaborarea si implementarea unor activitati ce stimuleaza parteneriatul si interactiunea intre comunitati din zone diferite – promovand valori culturale si traditii locale vazute prin ochii copiilor coordonati de cadre didactice dedicate.

Doneaza si tu

Implicarea fiecaruia din noi contribuie la construirea unui traseu mai bun si mai usor pentru generatiile urmatoare. Cu totii putem incuraja creativitatea, curiozitatea, curajul si imaginatia copiilor. Primul si cel mai important pas este luarea deciziei de a te implica!

Coletul Creativ la Sat in imagini

Cum arata un Colet Creativ?

Coletul Creativ la Sat in cuvinte

Afla mai multe despre proiect!

Proiect co-finantat de: