0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre CELS

Calatorie Educativa in Lumea Satului a pornit in anul scolar 2011-2012 ca proiect pilot prin TIA (Tineret in Actiune), fiind finantat prin fonduri europene. Scopul a fost crearea unei legaturi intre rural si urban prin activitati socio-educative pentru copiii cu varste cuprinse intre 6-11 ani. Anual, numarul beneficiarilor a crescut, astfel ca in anul 2013 am organizat prima editie a Caravanei “Magia Educatiei la Sat” in Sinca Veche, judetul Brasov. Continuam sa dezvoltam proiectul prin Competitia Club Activ CELS si numeroase ateliere de creativitate.

De ce

Pentru ca sustinem unitatea prin diversitate atat in mediul rural, cat si cel urban si implementarea metodelor de educatie-nonformala . Conform studiilor, copiii din mediul rural au mai putin acces la educatie si oportunitati de dezvoltare decat cei din mediul urban. Tocmai de aceea proiectul incurajeaza egalitatea de sanse prin ateliere care promoveaza inovatia si autenticitatea.

Pentru cine

Activitatile sunt gandite sa stimuleze imaginatia, curiozitatea si abilitatea de comunicare pentru copiii din ambele medii. Mai mult decat atat, organizam training-uri adresate cadrelor didactice implicate in proiect. Astfel, impactul este vizibil si la nivelul comunitatii: parintii, autoritatile locale, asociatii, mass-media.

Prin ce

Prin Competitia Club Activ CELS in cadrul careia profesorii implicati realizeaza activitati pentru copii si primesc titlul de Ambasadori CELS. In urma evaluarii, castigatorii beneficiaza de workshop-uri, sesiuni de networking si premii oferite de parteneri. Anual, Caravana “Magia Educatiei la Sat” are loc in localitatea clasata pe primul loc din editia precedenta.

Doneaza si tu

Implicarea fiecaruia din noi contribuie la construirea unui traseu mai bun si mai usor pentru generatiile urmatoare. Cu totii putem incuraja creativitatea, curiozitatea, curajul si imaginatia copiilor. Primul si cel mai important pas este luarea deciziei de a te implica!

Ultimele noutati

Am sprijinit cu tot sufletul activitatile din acest proiect (atat ale scolii – cu minunatii dascali si copii dar si partea logistica). Partea frumoasa e culegerea Roadelor dupa ce s-au incheiat 2 ani (cu locul 1 in 2016 si locul 2 in 2017) pentru echipa scolii Liebling. Roadele sunt intalnirile, lucrurile frumoase invatate, interesante, legate de […]
Nicoleta Marghitas
Director Scoala Gimnaziala Liebling
O activitate minunata, copiii au fost foarte bucurosi. Mut succes si multe astfel de evenimente pe mai departe.
Adrian Mihuti
profesor al scolii gimnaziale Liebling
Activitatile de astazi au fost pline de culoare, distractive si totodata educative. Ma bucur enorm ca am luat parte la tot ceea ce s-a organizat in aceste zile, ma bucur ca asociatii precum Asociatia Lume Buna se implica atat de mult in ceea ce inseamna educatia nonformala si sper ca pe viitor sa ne mai intersectam in drumurile noastre.
Andreea
elev liceu - voluntar
Ma bucur enorm ca am putut participa la activitatile de astazi. E minunat sa vezi pe chipurile copiilor fericiarea si starea de bine. Am invatat foarte multe lucruri noi, in mod special - munca in echipa. A fost o experienta de neuitat si sper ca pe viitor sa mai pot aprticipa la astfel de activitati cu oameni frumosi.
Andrada
voluntar - eleva liceu