0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre Ateliere de Creativitate

Am organizat inca de la inceput ateliere de creativitate pentru copii in cadrul proiectelor de sine statatoare, dar ne-am dorit sa crestem impactul acestora si am decis sa implicam cat mai multi copii din cat mai multe medii. Astfel, ne-am jucat creativ in locatii ca Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Scoala Speiala nr 4, BMB Sucursala Cosbuc, Bucuresti Mall, Street Delivery si suntem prezenti in fiecare saptamana la Gymboland, MegaMall si Afi Palace. Ne face placere sa stimulam creativitatea copiilor si suntem deschisi la orice noua idee de colaborare.

De ce

Pentru ca esenta copilariei este imaginatia, iar Atelierele de Creativitate pentru copii dezvolta, prin metode ale educatiei non-formale, aceasta calitate. Mai mult decat atat, coordonatorii activitatilor cred in puterea de inovatie a copiilor, in nevoia de a se auto-motiva si le inspira celor mici incredere in fortele proprii. Fiecare voce este importanta, iar ideile marete pornesc de la o clipa de inspiratie si creativitate.

Pentru cine

Atelierele de creativitate sunt adresate copiilor cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani, atat din mediul rural, cat si cel urban. Activitatile gandite pentru cei mici le incurajeaza imaginatia sa gaseasca solutii creative la probleme sau provocari. Fie ca esti curajos sau timid, cu capul in nori sau cu picioarele pe pamant, linistit sau plin de energie, te invitam sa ne punem imaginatia la bataie si creativitatea la spinare.

Prin ce

Toate activitatile au la baza preceptele educatiei non-formale care pune accentul pe educatia prin joc si joaca. Astfel, copiii invata sa comunice, sa se exprime mai usor in cuvinte sau imagini, sa lucreze in echipa sau individual, sa empatizeze cu cei din jur, sa gaseasca rezolvari si solutii creative. Toate aceste valori si insusiri sunt transmise prin mici exercitii amuzante sau prin jocuri adaptate varstei si intereselor copiilor.

— Am sprijinit cu tot sufletul activitatile din acest proiect (atat ale scolii – cu minunatii dascali si copii dar si partea logistica). Partea frumoasa e culegerea Roadelor dupa ce s-au incheiat 2 ani (cu locul 1 in 2016 si locul 2 in 2017) pentru echipa scolii Liebling. Roadele sunt intalnirile, lucrurile frumoase invatate, interesante, legate […]
Nicoleta Marghitas.
Am sprijinit cu tot sufletul activitatile din acest proiect (atat ale scolii – cu minunatii dascali si copii dar si partea logistica). Partea frumoasa e culegerea Roadelor dupa ce s-au incheiat 2 ani (cu locul 1 in 2016 si locul 2 in 2017) pentru echipa scolii Liebling. Roadele sunt intalnirile, lucrurile frumoase invatate, interesante, legate de […]
Nicoleta Marghitas
Director Scoala Gimnaziala Liebling
O activitate minunata, copiii au fost foarte bucurosi. Mut succes si multe astfel de evenimente pe mai departe.
Adrian Mihuti
profesor al scolii gimnaziale Liebling
Activitatile de astazi au fost pline de culoare, distractive si totodata educative. Ma bucur enorm ca am luat parte la tot ceea ce s-a organizat in aceste zile, ma bucur ca asociatii precum Asociatia Lume Buna se implica atat de mult in ceea ce inseamna educatia nonformala si sper ca pe viitor sa ne mai intersectam in drumurile noastre.
Andreea
elev liceu - voluntar