0721621327 contact.lumebuna@gmail.com Aleea Izvorul Oltului, bl 33, sc2, etaj 5, ap 097

Despre Ateliere de Creativitate

Am organizat inca de la inceput ateliere de creativitate pentru copii in cadrul proiectelor de sine statatoare, dar ne-am dorit sa crestem impactul acestora si am decis sa implicam cat mai multi copii din cat mai multe medii. Astfel, ne-am jucat creativ in locatii ca Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Scoala Speciala nr 4, BMB Sucursala Cosbuc, Bucuresti Mall, Street Delivery, Gymboland. In total, atelierele noastre au ajuns la peste 500 de copii, numar care continua sa creasca in fiecare an. Tocmai de aceea, lansam un nou calup de ateliere creative – Atelierele ReCreatie !

Atelierele ReCreatie

Incepand cu acest an, ne propunem sa organizam Module de Creativitate. Ce inseamna asta ? Pe scurt, fiecare modul este structurat pe baza a minim 6 - maxim 8 ateliere pornind de la o tema centrala, cu frecventa de un atelier pe saptamana (sau comasate zilnic in cazul activitatilor din Saptamana Altfel). Atelierele sunt adresate copiilor din clasa a II-a pana in clasa a VIII-a, o grupa continand minim 8 – maxim 24 de copii, tinute in locatia scolii gazda. Scopul modulelor din cadrul Atelierelor ReCreatie este de a crea contextul in care copiii sa invete cu bucurie si sa ofere sens actiunilor intreprinse, fiind ghidati si impulsionati permanent prin activitati creative. Bucurie. Sens. Creativitate.

De ce

Pentru ca invatarea este transformarea experientei in cunostinte utile in viata, iar in cadrul Modulelor ReCreatie copiii invata notiuni care ii ajuta atat in prezent, cat si in viitor. Fiecare modul in parte dezvolta gandirea creativa, gandirea critica si spiritul de echipa.

Pentru cine

Atelierele de creativitate sunt adresate copiilor, incepand cu clasa a II-a pana la clasa a VIII-a. Activitatile gandite pentru cei mici le incurajeaza imaginatia sa gaseasca solutii creative la probleme sau provocari. Fie ca esti curajos sau timid, cu capul in nori sau cu picioarele pe pamant, linistit sau plin de energie, te invitam sa ne punem imaginatia la bataie si creativitatea in spinare.

Prin ce

Activitatile intreprinse se bazeaza pe invatare prin explorare si experimentare practica. Astfel, fiecare modul contine de la 6 pana la 8 ateliere, in functie de dinamica grupului (ultimul atelier fiind evenimentul de final organizat de copii). Durata unui atelier este de minim o ora, maxim o ora si jumatate, iar locatia este asigurata de scoala sau persoanele doritoare.

Mai multe detalii

Profesorii de la scoli publice, private sau after school pot sa solicite aceste ateliere pentru minim 8 copii- maxim 24 - urmand a stabili data activitatii impreuna cu Larisa - cea care coordoneaza aceste ateliere. Recomandam inscrierea la aceste module cu min 2 saptamani inainte de data solicitata pentru inceperea modulului.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa descarcati mai jos prezentarile fiecarui modul in parte, in cadrul carora veti gasi Continutul Atelierului. Pe locuri, fiti gata, porniti creativitatea!

— Am sprijinit cu tot sufletul activitatile din acest proiect (atat ale scolii – cu minunatii dascali si copii dar si partea logistica). Partea frumoasa e culegerea Roadelor dupa ce s-au incheiat 2 ani (cu locul 1 in 2016 si locul 2 in 2017) pentru echipa scolii Liebling. Roadele sunt intalnirile, lucrurile frumoase invatate, interesante, legate […]
Nicoleta Marghitas.
Am sprijinit cu tot sufletul activitatile din acest proiect (atat ale scolii – cu minunatii dascali si copii dar si partea logistica). Partea frumoasa e culegerea Roadelor dupa ce s-au incheiat 2 ani (cu locul 1 in 2016 si locul 2 in 2017) pentru echipa scolii Liebling. Roadele sunt intalnirile, lucrurile frumoase invatate, interesante, legate de […]
Nicoleta Marghitas
Director Scoala Gimnaziala Liebling
O activitate minunata, copiii au fost foarte bucurosi. Mut succes si multe astfel de evenimente pe mai departe.
Adrian Mihuti
profesor al scolii gimnaziale Liebling
Activitatile de astazi au fost pline de culoare, distractive si totodata educative. Ma bucur enorm ca am luat parte la tot ceea ce s-a organizat in aceste zile, ma bucur ca asociatii precum Asociatia Lume Buna se implica atat de mult in ceea ce inseamna educatia nonformala si sper ca pe viitor sa ne mai intersectam in drumurile noastre.
Andreea
elev liceu - voluntar